MENU

ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗ ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ –Ο Ερντογάν διέκοψε τη ροή του ύδατος των ποταμών Τίγρη και Ευφράτη – Προς γενική ανάφλεξη στη Μ.Ανατολή

Δραματικό και λίαν επικίνδυνο παρασκήνιο διαδραματίζεται στην περιοχή που διέρχονται οι ποταμοί Τίγρης και Ευφράτης, τους οποίους ο Σουλτάνος Ερντογάν ,
 έχοντας χάσει τας φρένας, θέλει να τους ελέγξει πλήρως , μειώνοντας στο ελάχιστο την ροή του ύδατος και προκαλώντας τους Πέρσες .

Οι Ιρανοί μουλάδες φέρονται να είναι έξαλλοι , αγριεμένοι αλλά και αποφασισμένοι έναντι του Τούρκου προέδρου , για το βρώμικο παιχνίδι που παίζει με ένα θέμα που από μόνο του οδηγεί με αστραπιαία ταχύτητα σε πόλεμο,χωρίς δεύτερη κουβέντα.

Οι Ιρανικές αρχές απέστειλαν αρχικά νέους διπλωμάτες και ενίσχυσαν τις  διπλωματικές προσπάθειες για την επίλυση του προβλήματος της ροής των ποταμών αυτών με την Τουρκία, η οποία σχεδόν διέκοψε σχεδόν την ροή των ποταμών Τίγρη και Ευφράτη, προς τις χώρες του Περσικού Κόλπου, ειδικά το τελευταίο διάστημα.
Κατά τη διάρκεια του τουρκικού  έργου  GAP στα νότια της χώρας έχουν  κατασκευαστεί  22 φράγματα  στους ποταμούς Τίγρη και Ευφράτη, με τα οποία η Τουρκία ελέγχει απόλυτα την ροή του ύδατος που διασχίζει τη Συρία, το Ιράκ και το Ιράν.

Αυτές οι τρεις χώρες εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τη ροή των δύο ποταμών.

Εκτός από τη μείωση του ύδατος των ποταμών Τίγρη και Ευφράτη, υπήρξε μια πτώση της στάθμης του νερού κατά μέσο όρο 34%, η οποία προκάλεσε ερημοποίηση της λεκάνης της Μεσοποταμίας έως 94%, ενώ θύελλες σκόνης έχουν παραλύσει πόλεις και χωριά εκατοντάδες μίλια μακριά από τις πληγείσες περιοχές.

Σε δραματικό αλλά και απειλητικό τόνο ο Ιρανός υπουργός Ενέργειας Fahmi Hadejat προειδοποίησε, με την ευκαιρία αυτή, ότι η Τουρκία πρέπει να σταματήσει την κατασκευή νέων φραγμάτων, που κατακρατούν ήδη περισσότερα από 100 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού.

Το σχέδιο GAP είναι μια κοινοπραξία της Τουρκίας, ΗΠΑ, Γερμανίας και του Ισραήλ, το οποίο έχει ως στόχο να παρέχει δύο εκατομμύρια εκτάρια καλλιεργειών στην Τουρκία και να αυξήσει την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας 7.500 μεγαβάτ.

Τώρα όμως χρησιμοποιείται ως «μοχλός πίεσης» κατά του Ιράν  και αυτό η Τεχεράνη δεν θα το αφήσει σε καμία περίπτωση να περάσει έτσι,  διότι διακυβεύεται η ζωή εκατομμυρίων Ιρανών.
Αυτός είναι ο τουρκικός «υβριδικός πόλεμος» κατά της Συρίας, του Ιράν και του ιρακινού Κουρδιστάν που ήδη εφαρμόζει ο Ερντογάν παίζοντας στην κυριολεξία με την «πυρά» .
Ιρανοί ειδικοί εξηγούν με απλά λόγια ότι επίκειται  πόλεμος για το νερό με την Τουρκία , με το πρόβλημα να υποβόσκει εδώ και πολλά 

χρόνια.





Όπως εξήγησε ο Ιρανός υπουργός , σύμφωνα με τις προβλέψεις των εμπειρογνωμόνων, η Μέση Ανατολή θα χάσει περισσότερο από το 10% των υδάτινων πόρων της έως το 2045,  όταν η ανάγκη για νερό στην ίδια περιοχή θα αυξηθεί κατά 60%, και αυτό αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε περιφερειακούς πολέμους.
« Για να λυθεί αυτό το πρόβλημα, τέσσερις χώρες (Ιράν, το Ιράκ, την Τουρκία και τη Συρία) θα πρέπει να δεσμευτούν μέσω διπλωματίας σχετικά με το νερό, για να διασφαλιστεί η ορθή διαχείριση των κοινών υδάτινων πόρων», είπε ο  Fahmi.
Εξήγησε επίσης ο ίδιος επίσης ότι αυτό το είδος της διπλωματίας διακόπηκε το 2011, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Ιράκ και τη Συρία, έτσι ώστε το μεγαλύτερο πρόβλημα από τις αυθαίρετες τουρκικές ενέργειες με την παράνομη συγκράτηση  υδάτινων πόρων να έχει μεγάλη επίδραση  τώρα στο Ιράν.
Το Ιράν για το 2017 έχει ζητήσει  από  τα Ηνωμένα Έθνη τη δημιουργία μιας περιφερειακής ομάδας επίλυσης κρίσεων , η οποία θα ασχοληθεί με το αυξανόμενο πρόβλημα του νερού και της σκόνης που προκαλούνται από το «στέγνωμα» των ποταμών  Τίγρη και Ευφράτη.
Τελικά, οι προφητείες των αγίων Γερόντων της Ορθοδοξίας αποκαλύπτονται ως οι καλύτερες «εφημερίδες», αφού έχουν κατορθώσει να καλύψουν τα αδιανόητα (για την εποχή τους) γεγονότα εκατοντάδες χρόνια πριν αυτά συμβούν.
Και ναι, το νερό μπορεί να προκαλέσει κλιμάκωση στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, αφού η περίπτωση δεν αφορά μόνο το Ιράν , αλλά και άλλες χώρες (π.χ. Ιράκ, Συρία), οι οποίες παίρνουν το υπερπολύτιμο αγαθό από τον ποταμό Ευφράτη και η στέρησή του αποτελεί αιτία για άμεση κήρυξη πολέμου, αφού το νερό είναι  πηγή ζωής για τις χώρες αυτές.
Και μία τέτοια τρομοκρατική ενέργεια από τους Τούρκους δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή από κανέναν.

 


Αποκάλυψη Ιώαννου, κεφ. 16 (12-16)

2 Καὶ ὁ ἕκτος ἐξέχεε τὴν φιάλην αὐτοῦ ἐπὶ τὸν ποταμὸν τὸν μέγαν τὸν Εὐφράτην· καὶ ἐξηράνθη τὸ ὕδωρ αὐτοῦ, ἵνα ἑτοιμασθῇ ἡ ὁδὸς τῶν βασιλέων τῶν ἀπὸ ἀνατολῆς ἡλίου. 13 Καὶ εἶδον ἐκ τοῦ στόματος τοῦ δράκοντος καὶ ἐκ τοῦ στόματος τοῦ θηρίου καὶ ἐκ τοῦ στόματος τοῦ ψευδοπροφήτου πνεύματα τρία ἀκάθαρτα, ὡς βάτραχοι· 14 εἰσὶ γὰρ πνεύματα δαιμονίων ποιοῦντα σημεῖα, ἃ ἐκπορεύεται ἐπὶ τοὺς βασιλεῖς τῆς οἰκουμένης ὅλης, συναγαγεῖν αὐτοὺς εἰς τὸν πόλεμον τῆς ἡμέρας ἐκείνης τῆς μεγάλης τοῦ Θεοῦ τοῦ παντοκράτορος. 15 ᾿Ιδοὺ ἔρχομαι ὡς κλέπτης· μακάριος ὁ γρηγορῶν καὶ τηρῶν τὰ ἱμάτια αὐτοῦ, ἵνα μὴ γυμνὸς περιπατῇ καὶ βλέπωσι τὴν ἀσχημοσύνην αὐτοῦ. 16 καὶ συνήγαγεν αὐτοὺς εἰς τὸν τόπον τὸν καλούμενον ῾Εβραϊστὶ ῾Αρμαγεδών.
Είναι σαφές ότι όπως πάνε τα πράγματα σύντομα ο Ερντογάν ο οποίος «παίζει» το παιχνίδι της δύσης θα συγκρουστεί με τους  λαούς της Ανατολής για το νερό , που είναι το πολυτιμότερο γήινο αγαθό.
«Όταν ακούσετε ότι τα νερά του Ευφράτη τα κόβουν ψηλά οι Τούρκοι με φράγματα, να ξέρετε ότι ήδη μπήκαμε στην προετοιμασία του Αρμαγεδδώνα, και ότι διακόσια εκατομμύρια στρατός θα διαβεί τον Ευφράτη για την Μέση Ανατολή και ότι το ξανθόν γένος, δηλαδή οι Ρώσοι, θα πολεμήσουν εναντίον της Τουρκίας»…Γέροντας Παΐσιος και έτσι γίνεται……