Έπειτα από την πολύ επιτυχημένη διορθόδοξη ημερίδα καταδίκης της ψευδοσυνόδου της Κρήτης , που έγινε στις 4 Απριλίου στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης ,
 ακολούθησε για πρώτη φορά για την Νότια Ελλάδα μία αντίστοιχη εκδήλωση με επιλογή μιας ιστορικής πόλης του Αιγίου , στα διοικητικά όρια μιας επίσης ιστορικής Μητροπόλεως αυτής των Καλαβρύτων και Αιγιαλείας .
Η Παμπελοποννησιακή σύναξη ενάντια στην κάρτα του πολίτη και τον Οικουμενισμό που διεξήχθη στο Αίγιο την περασμένη Κυριακή των Αγίων Πάντων στο «Πολύκεντρο» Συνεδριακό Κέντρο –κάτωθεν ιερού προσκυνήματος Παναγίας Τρυπητής –Λιμάνι Αιγίου, απέδειξε πως όσο και να πασχίζει το Φανάρι και τα εξαπτέρυγά του για να απομονώσουν και να αποδυναμώσουν το κίνημα των αντιδρώντων, αυτό αντιθέτως γιγαντώνεται και η δυναμική του σαρώνει σαν φουσκωμένο ποτάμι τα οικουμενιστικά φράγματα που στήνει κάθε τρεις και λίγο το Φανάρι.
Συνάμα, οι διοργανωτές της εκδήλωσης κάλεσαν τον πιστό λαό να διατρανώσει την αντίθεσή του με ένα βροντερό όχι στα ύπουλα σχέδια καθολικής επικράτησης των αχρήματων συναλλαγών με την επιβολή της χρήσης πλαστικού χρήματος για το αφορολόγητο , που μας οδηγεί ολοταχώς στην νέα ηλεκτρονική υπερταυτότητα(κάρτα πολίτη) με μικροτσίπ και αντίχριστα σύμβολα (666) .
Από την πλευρά τους οι διωκόμενοι ομολογητές Αγιορείτες Πατέρες από την Κοινότητα του Αγίου Όρους κατεντολήν του Πατριάρχη Βαρθολομαίου ,ανέλυσαν διεξοδικά τις αποφάσεις των επισκόπων που συνέστησαν την λεγομένη «Αγία και Μεγάλη Σύνοδο» στο Κολυμπάρι της Κρήτης ,δεσμεύοντας σε εφαρμογή τους και το ποίμνιο , ενώ ενημέρωσαν και για την υποχρέωση των πιστών σε έμπρακτη αντίδραση σύμφωνα με το σύνολο της Πατερικής διδασκαλίας , ώστε να καταδικαστεί και να μην επικρατήσει η αίρεση που πολεμά την Εκκλησία εκ των έσω και να διασωθεί η Ορθοδοξία
Στον χαιρετισμό του ο κ. Βασίλειος Γεωργαντάς πρόεδρος του συλλόγου Παναιγιάλεια Ορθόδοξη Σύναξη «Παπουλάκος» αποκάλεσε τον κ .Βαρθολομαίο “μεγαλύτερο παναιρετικό Πατριάρχη που έχει περάσει στην ιστορία της Εκκλησίας” ενώ στον αντίποδα μίλησε για “αγρυπνους φρουρούς των παραδόσεων, τον πιστό λαό που αποτελεί την συνείδηση της Εκκλησίας”.
Ο Γέρων Σάββας Λαυριώτης στην εισήγησή του με θέμα “Παραλαβή ηλεκτρονικής κάρτας και πνευματικές συνέπειες” τόνισε πως η αποδοχή της κάρτας του πολίτη είναι θέμα πίστεως και την χαρακτήρισε “κλειδί της παγκόσμιας διακυβερνήσεως”. Σημείωσε δε πως με την αποδοχή γινόμαστε οπαδοί του Αντιχρίστου και η αποδοχή της αποτελεί ενυπόγραφη προδοσία και άρνηση του Χριστού. Κατέληξε δε λέγοντας πως “δεν θα καθίσουμε φρόνιμα οπως θέλουν οι παγκοσμιητές”….
Από την πλευρά του ο κ. Άγγελος Πιλάτης Εκπρόσωπος ΙΝΚΑ – ΓΟΚΕ στην εισήγησή του με θέμα, “Η υποχρεωτική επιβολή πλαστικού χρήματος και νέας ηλεκτονικής ταυτότητας με το 666 -Άρνηση Πίστεως- Απώλεια Ελευθερίας, Ψυχικός θάνατος” τόνισε πως η κάρτα αυτή είναι επικίνδυνη γιατί σε αυτήν θα πειρλαμβάνονται όλα τα στοιχεία μας και αν χακαραστεί θα αντιμετωπίσουμε μεγάλα προβλήματα. Αντιθέτως έκρινε πως καλύτερο θα ήταν να υπάρχουν πολλές κάρτες, δηλ πολλές βάσεις δεδομένων. Μίλησε για το τσιπάκι και πως θα λειτουργεί, και τέλος την χαρακτήρισε “κάρτα-ρουφιάνο”.
Κατόπιν ο Μοναχός Επιφάνιος Καψαλιώτης στην εισήγησή του με θέμα, “Η προδοτική αναγνώριση των αιρετικών ως «Εκκλησίες» απο την ψευδοσύνοδο του Κολυμπαρίου της Κρήτης ως κορύφωση της παναιρέσεως του Οικουμενισμού” χαρακτήρισε “παναιρετικό” τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, τον οποίον κατηγόρησε για “πλήρη παποποίηση”. Εξήγησε μάλιστα γιατί στην Ιεραρχία του περασμένου φθινοπώρου της Ελλαδικής Εκκλησίας δεν ψηφίστηκε η επικύρωση της Συνόδου της Κρητης αποκαλύπτοντας πως ως μικρότερη της Πανορθοδόξου η Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος δεν δύναται να την επικυρώσει!
Τέλος ο Ιερομόναχος Χαρίτων Καρεώτης. μιλώντας με θέμα,“Ποιά η οφειλόμενη στάση των ορθοδόξων σύμφωνα με τους Ιερούς Κανόνες των Οικουμενικών Συνόδων και τους Αγίους Πατέρες” εξήγησε τι είναι η έκπτωση πίστης, και εξήγησε επίσης γιατί δεν δημιουργούν σχίσμα όσοι κάνουν διακοπή μνημοσύνου.
Δείτε ολόκληρη την εκδήλωση:
00:05 – 00-15 Χαιρετισμός Βασιλείου Γεωργαντά προέδρου του συλλόγου Παναιγιάλεια Ορθόδοξη Σύναξη «Παπουλάκος».
00:18 – 00:22 Χαιρετισμός Γεώργιου Βλαμάκη προέδρου του συλλόγου Σύναξη Ορθοδόξων Κρητών.
00:23 – 00:47 Γέρων Σάββας Λαυριώτης. Εισήγηση με θέμα, Παραλαβή ηλεκτρονικής κάρτας και πνευματικές συνέπειες.
00:48 – 01:22 Άγγελος Πιλάτης Εκπρόσωπος ΙΝΚΑ – ΓΟΚΕ Εισήγηση με θέμα, Η υποχρεωτική επιβολή πλαστικού χρήματος και νέας ηλεκτονικής ταυτότητας με το 666 -Άρνηση Πίστεως- Απώλεια Ελευθερίας, Ψυχικός θάνατος.
01:22 – 01:42 Μοναχός Επιφάνιος Καψαλιώτης. Εισήγηση με θέμα, Η προδοτική αναγνώριση των αιρετικών ως «Εκκλησίες» απο την ψευδοσύνοδο του Κολυμπαρίου της Κρήτης ως κορύφωση της παναιρέσεως του Οικουμενισμού.
01:43 – 02:16 Ιερομόναχος Χαρίτων Καρεώτης. Εισήγηση με θέμα, Ποιά η οφειλόμενη στάση των ορθοδόξων σύμφωνα με τους Ιερούς Κανόνες των Οικουμενικών Συνόδων και τους Αγίους Πατέρες.
02: 17 – 03:04 Απαντήσεις σε ερωτήσεις του κοινού.