MENU

Μας ετοιμάζουν για κάτι; Η αποκάλυψη της NASA για έναν νέο πλανήτη στο ηλιακό μας σύστημα!

Του Άρη Δημόπουλου,Μας έχουν…καλομάθει οι επιστήμονες της NASA σε αποκαλύψεις για πλανήτες που θα μπορούν να φιλοξενήσουν εξωγήινη ζωή.
 «Δεν είμαστε μόνοι», επισημαίνουν κορυφαίοι αστρονόμοι, ωστόσο για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια η μαζικότητα τέτοιων ανακαλύψεων είναι πρωτοφανής.
Γιατί άραγε;
Ένα μυστηριώδες, αόρατο, πλανητικό αντικείμενο με μια μάζα που βρίσκεται κάπου μεταξύ του Άρη και της Γης μπορεί να κρύβεται στα εξωτερικά φρέατα του ηλιακού μας συστήματος, σύμφωνα με νέα έρευνα.
Οι επιστήμονες στο Σεληνιακό και Πλανητικό Εργαστήριο του Πανεπιστημίου της Αριζόνα (LPL) κατέθεσαν στοιχεία ότι αυτό το άγνωστο «πλανητικό μαζικό αντικείμενο» μπορεί να εξηγήσει γιατί το επίπεδο του ηλιακού συστήματος είναι στρεβλωμένο στις εξωτερικές περιοχές της λεγόμενης ζώνης Kuiper. 
Η ζώνη Kuiper βρίσκεται πέρα ​​από την τροχιά του Ποσειδώνα και φιλοξενεί έναν τεράστιο αριθμό μικρών πλανητών, ως επί το πλείστον μικρά, παγωμένα σώματα και μερικούς πλανήτες νάνος. 
Όλοι οι πλανήτες στο ηλιακό μας σύστημα περιστρέφονται γύρω από τον ήλιο στο ίδιο αεροπλάνο, όμως, σύμφωνα με τις μετρήσεις της ερευνητικής ομάδας, τα πιο απομακρυσμένα αντικείμενα του Kuiper Belt (KBO) φαίνεται να έχουν κλίση μακριά από αυτό κατά περίπου οκτώ βαθμούς.

Αυτό δείχνει ότι κάτι άγνωστο στρεβλώνει το μέσο τροχιακό επίπεδο του εξωτερικού ηλιακού συστήματος.
«Η πιο πιθανή εξήγηση για τα αποτελέσματά μας είναι ότι υπάρχει κάποια αόρατη μάζα», λέει ο Kat Volk, κύριος συγγραφέας της μελέτης. 
«Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μας, κάτι τόσο μαζικό όσο ο Άρης θα χρειαζόταν για να προκαλέσει τη στρέβλωση που μετρήσαμε».
Η ύπαρξη του Πλανήτη 9 είναι ανεπιβεβαίωτη, αλλά αναμένεται να βρίσκεται σε απόσταση μεγαλύτερη από 200 φορές από την απόσταση που απέχει η γη από τον ήλιο.
Τι άλλο μπορεί να συμβαίνει;