MENU

Το πολεμικό ντοκουμέντο της NASA “Το Μέλλον είναι Τώρα”

Το 2013, Αμερικάνοι ακτιβιστές έπεσαν τυχαία σ’ ένα δοκίμιο της NASA για τον τρόπο που θα διεξάγεται ο πόλεμος στο μέλλον. Δεν είναι η πρώτη φορά που ανάλογα ντοκουμέντα ή μελέτες βγαίνουν στη δημοσιότητα, με προσχέδια πιθανών εφαρμογών, αλλά είναι ίσως το πρώτο που μιλάει για πόλεμο ενάντια στους πολίτες και όχι ενάντια σε άλλη χώρα!

Το δοκίμιο σε μορφή powerpoint χρονολογείται από το 2001, τον Ιούλιο, δυο μήνες πριν την υποτιθέμενη τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτέμβρη.

Όσο ενδιαφέρον κι αν είχε τότε, το 2013, ειδικά για τους Αμερικανούς πολίτες λόγω της αναφοράς του πολέμου εναντίον τους (σελ. 93), ίσως μεγαλύτερο να έχει τώρα για τους πολίτες όλου του κόσμου, που θα αναγνωρίσουν πολλά από αυτά που αναφέρει το powerpoint του 2001 στο σήμερα.

Από την “έξυπνη σκόνη” που χειραγωγεί καιρό και ανθρώπους μέχρι την παρενόχληση και “αχρήστευση” του μυαλού, των ικανοτήτων και της υγείας των πολιτών μέσω μικροκυμάτων.

Στη σελίδα 90 θα δείτε οδηγίες για την πληροφόρηση, πως αυτή να γίνει “πάρα-“πληροφόρηση και πως να κρατηθεί η κυριαρχία της. Ιοί στα κομπιούτερ, ακόμα και “ψήσιμο”, “χάος” και “ψυχολογικός” πόλεμος.

Στη σελίδα 50 αναφέρονται τα “μη θανατηφόρα όπλα” για τη χειραγώγηση του νου και την καταστολή μέσω μικροκυμάτων (μην ξαναρωτήσει κανείς γιατί στην Ελλάδα δεν ξεσηκώνεται ο κόσμος…)

Νανοτεχνολογία, ρομπότ, ΑΙ, σιωπηλά όπλα, σένσορες παντού – όλη η κόλαση του “Αύριο” που είναι ήδη σήμερα εδώ! Κατά τα άλλα είναι μια παρουσίαση πως “θα μπορούσε” να διεξάγεται στο μέλλον ένας πόλεμος.

What is needed is a “Then Year” (~2030)
Serious/Holistic Vision of Warfare Changes
Resulting from the On-going
IT/Bio/Nano/Virtual Technological Revolutions

In the second half of the 1900’s
Nuclear/Bio Warfare was
“Unthinkable”
In the first half of the 2000’s
“conventional” warfare may
become so deadly/effective as to
become “Unthinkable”(“Killer
Aps” available to mitigate the
“Causes of War”)

(Usual) Reactions to
this Presentation
• Is in the “Too Hard Box”
• Not being done yet by anyone, therefore, will
not be done*
• They would not do that
• We have to Hope they would not do that
• Why go there, cannot defend against it
• Some Disbelief, but agreement there is too
much there to disregard


Ναι… *δεν γίνεται ακόμα και γι’ αυτό δεν θα γίνει. Κι εδώ επιβεβαιώνεται ο Μπρεζίνσκι όταν το 1970 έγραφε στο σύγγραμα του “between two ages” πως η τεχνολογία θα μπορέσει να ελέγξει τους πληθυσμούς, “παρά τις αντιρρήσεις κάποιων για την επέμβαση στο περιβάλλον”













Δεκάξι χρόνια μετά την αισχρή αυτή παρουσίαση, βλέπουμε ότι ελάχιστα ακόμα περιμένουμε να γίνει. Όντως, το Μέλλον είναι Τώρα. Δείτε το powerpoint ΕΔΩ