MENU

Επίδομα... πασιέντζας

Το διάβαζα, το ξαναδιάβαζα και δεν το πίστευα έως ότου μου είπαν πως περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο. Και μάλιστα σε νομοσχέδιο του υπουργείου
 Διοικητικής Μεταρρύθμισης της Ολγας Γεροβασίλη. Με απόφασή της λοιπόν θα χορηγείται επίδομα... σφραγίδας στους δημοσίους υπαλλήλους, ύψους 50 ευρώ σε μηνιαία βάση. 

Το μέτρο, όπως εξηγεί, αποσκοπεί στην ανακούφιση των υπαλλήλων, ειδικά των εφοριών, που κάνουν χρήση σφραγίδας. Δηλαδή όσοι δημόσιοι υπάλληλοι σφραγίζουν έγγραφα και ταλαιπωρούνται θα λαμβάνουν 50 ευρώ τον μήνα για να «ανακουφίζονται».

Ναι, αυτό λέει η εισηγητική έκθεση του νομοσχεδίου το οποίο προβλέπει και ειδικό κονδύλι για την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και φυσικοθεραπείας για όσους πάσχουν από προβλήματα από τη χρήση της σφραγίδας, όπως τενοντίτιδα και το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα. Για φαντάσου, μου έλεγαν, το να σταμπάρεις έγγραφα μπορεί να γίνει επικίνδυνο επάγγελμα και το κράτος θα μεριμνήσει για αυτό. Ή όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η ΝΔ «σε λίγο η κυβέρνηση θα δώσει και επίδομα πασιέντζας» στους δημοσίους υπαλλήλους.