MENU

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΜΑΖΙΚΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΡ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης,Ενώ η Τουρκία συγκεντρώνει στρατιωτικές δυνάμεις για να εισβάλλει στον κουρδικό θύλακα στο Afrin της Συρίας,
 ανάβοντας μεγάλη φωτιά στην περιοχή, την ίδια ώρα μια καινούργια φωτιά φαίνεται πως πάει να ανάψει στο Κατάρ, όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, που επικαλούνται τον αιγυπτιακό τύπο και το βρετανικό SKYnews.
Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες οι τέσσερεις χώρες που έχουν διακόψει τις διπλωματικές τους σχέσεις με το Κατάρ, δηλαδή η Σαουδική Αραβία, το Μπαχρέιν, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Αίγυπτος, συγκαλούν έκτακτη σύσκεψη των υπουργών Εξωτερικών για να αποφασίσουν ένοπλη παρέμβαση και την ανατροπή του καθεστώτος του Κατάρ, το οποίο έχουν κατηγορήσει σαν τρομοκρατία.
Η αιφνίδια αυτή κίνηση των τεσσάρων έχει θορυβήσει το Κατάρ και ο υπουργός Άμυνας του Κατάρ, ο Halid el-Atiyye, δήλωσε πως η χώρα του θα αμυνθεί μέχρι εσχάτως. Όπως είναι γνωστό στο Κατάρ έχουν φτάσει το σαββατοκύριακο και νέες ενισχύεις από την Τουρκία, (προφανώς στην Άγκυρα κάτι γνωρίζουν).
Περιττό να σημειώσουμε ότι μια ενδεχόμενη εισβολή στο Κατάρ θα εμπλέξει άμεσα και την Τουρκία, που ήδη βαρύνεται με την Συρία και το κουρδικό, αλλά και την Αίγυπτο φέρνοντας τις δυο χώρες σε ανοιχτή πλέον αντιπαράθεση.
Με λίγα λόγια γενικώς… Μύλος!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος