MENU

Χύνεται αίμα στο Όρος του Ναού καθώς η ώρα πλησιάζει… (ΒΙΝΤΕΟ)

Του Κίμωνα ΧαραλάμπουςΗ κρίση στο Όρος του Ναού συνεχίζεται με την ισραηλινή αστυνομία να ανακοινώνει πως απαγορεύει και σήμερα πρόσβαση στην Πλατεία των Τζαμιών για την ισλαμική προσευχή της Παρασκευή στους άνδρες κάτω των 50 ετών, ενώ ακόμα ένας μουσουλμάνος έπεσε νεκρός.
«Μόνο οι άνδρες άνω των 50 ετών και οι γυναίκες όλων των ηλικιών θα έχουν άδεια (να εισέλθουν στην Πλατεία), ενώ περιορισμένη θα είναι η πρόσβαση και σε κάποιους δρόμους γύρω από την Παλιά Πόλη», αναφέρει χαρακτηριστικά η αστυνομία.
«Λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας ώστε να εμποδιστεί και να δοθεί απάντησε σε οποιοδήποτε ξέσπασμα βίας», συμπληρώνεται.
Οι μουσουλμάνοι επρόκειτο να επιστρέψουν στην Πλατεία των Τζαμιών στην Ιερουσαλήμ για την προσευχή της Παρασκευής, ωστόσο οι ισραηλινές αρχές αρνήθηκαν εκ νέου, με τους πανηγυρισμούς των μουσουλμάνων να κοπάζουν απότομα.
Την ίδια ώρα ένας 25χρονος Παλαιστίνιος διαδηλωτής υπέκυψε στα τραύματά του την Πέμπτη το βράδυ. Πρόκειται για τον πέμπτο Παλαιστίνιοι που σκοτώνεται τις τελευταίες δύο εβδομάδες από τις ισραηλινές δυνάμεις στη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώνονται γύρω από το τέμενος αλ Άκσα.
Ο Μουχαμάντ Κάναν, που είχε δεχθεί μια σφαίρα στο κεφάλι πριν τρεις ημέρες, πέθανε αργά χθες στο νοσοκομείο που νοσηλευόταν στη Ραμάλα, ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.
Το αίμα που χύνεται για το Όρος του Ναού προετοιμάζει την έλευση του παγκόσμιου ηγέτη, η οποία θα σημάνει την «ειρηνική» διευθέτηση του παλαιστινιακού και όλοι θα πανηγυρίζουν! Ο Τρίτος Ναός θα στηθεί και εκεί θα στεφθεί «βασιλιάς», ο επικεφαλής της ανομίας.
Έχουμε να δούμε πολλά!