MENU

ΣΟΚ! Επιστήμονες προλειαίνουν το έδαφος για την έλευση του σκότους

Του Κίμωνα Χαραλάμπους,Πέρα των θρησκευτικών ιερατείων, υπάρχουν τα ιερατεία της επιστήμης, τα οποία δεν διαφέρουν σε πολλά αναφορικά με την απόκρυψη της αλήθειας και την προώθηση του σύγχρονου σκοταδισμού. Επιστήμονες έφτασαν μάλιστα στο σημείο να στηρίξουν τον Διάβολο, ο οποίος σύμφωνα με τους ίδιους πράττει «εκ μέρους του Θεού», προλειαίνοντας το έδαφος για την παγκόσμια κυβέρνηση του ενός ηγέτη.

Όχι δεν πρόκειται για κάποιο παραλήρημα αλλά για άποψη του γνωστού καθηγητή ανθρωπιστικών επιστημών του Πανεπιστημίου στο Los Angeles της Καλιφόρνιας (UCLA), Henry Ansgar Kelly.

Όπως αναφέρεται, έχει αφιερώσει σαράντα χρόνια για να αποδείξει πως ο Εωσφόρος Σατανάς δεν είναι εχθρός του Θεού, ούτε αντιπροσωπεύει το κακό.

Πιο συγκεκριμένα υποστηρίζει πως δεν υπάρχει «κανένα αποδεικτικό στοιχείο» που να δικαιολογεί την απεικόνιση του Διαβόλου ως το «κακό».

Αντίθετα ο επιστήμονας είναι της άποψης πως οι χριστιανοί κάνουν λάθος και στην πραγματικότητα ο Σατανάς προσπαθούσε να κάνει το καλό, αλλά ήταν «υπερβολικά ενθουσιώδης» στις αποφάσεις του.

Αναφέρει:

«Δεν υπάρχει καμία απόδειξη στην Βίβλο σχετικά με τα περισσότερα χαρακτηριστικά, τα οποία αποδίδονται στον Σατανά. Μία αυστηρή ανάγνωση της Βίβλου μας δείχνει πως ο Σατανάς είναι σαν τον Darth Vader, υπερβολικά ενθουσιώδης».



Σημειώνεται πως ο Darth Vader είναι ένας φανταστικός χαρακτήρας του Τζορτζ Λούκας στην σειρά ταινιών «Ο Πόλεμος των Άστρων». Στην αρχική ταινία της πρώτης τριλογίας, ο χαρακτήρας απεικονίζεται ως τρομακτικός Σκοτεινός Άρχοντας των Σιθ, που επιβάλλει με ωμή βία τη θέληση και τους κανόνες της Γαλαξιακής Αυτοκρατορίας στο γαλαξία. Ο Νταρθ Βέιντερ είχε γεννηθεί με το όνομα Άνακιν Σκαϊγουώκερ, αρχικά μαθητευόμενος Τζεντάι στο πλευρό του δασκάλου του Όμπι-Ουάν Κενόμπι τον οποίο πολέμησε όταν έγινε μαθητευόμενος του άρχοντα των Σιθ Νταρθ Σίντιους/Πάλπατιν και υιοθέτησε άλλο όνομα, χρησιμοποιώντας τη Σκοτεινή Πλευρά της Δύναμης για να συνεχίσει την καταδίωξη των εναπομεινάντων Τζεντάι και των Επαναστατών.

«Ο Σατανάς δεν είναι τόσο η περήφανη και θυμωμένη φιγούρα, η οποία φεύγει μακριά από τον Θεό», υπογραμμίζει ο επιστήμονας και προσθέτει:


«Η βασική πρόθεση του Σατανά είναι το να ξεσκεπάσει την λάθος πράξη και την προδοσία, ωστόσο αυτό το προσπάθησε με υπερβάλλοντα ζήλο και ανηθικότητα. Πάντως είναι ακόμα μέρος της εξουσίας του Θεού».

Ο Kelly, ο οποίος έχει γράψει και βιβλίο πάνω στους ισχυρισμούς του, χρησιμοποιεί χωρία κυρίως από την Παλαιά Διαθήκη, προκειμένου να τους στηρίξει.

Η εποχή, κατά την οποία, όπως λένε, ο Γιαχβέ-Σατανάς θα κυβερνήσει, ενσαρκωμένος, ως παγκόσμιος ηγέτης πλησιάζουν και σίγουρα, τα ιερατεία της επιστήμης θα τον καλωσορίσουν. Ως εκ τούτου, «έγκριτοι επιστήμονες» προετοιμάζουν τις λαϊκές μάζες πως ο λεγόμενος «αντίχριστος» δεν θα αντιπροσωπεύει το κακό και το σκότος, αλλά τις «αγνές προθέσεις», δρώντας εκ μέρους του… «Θεού».

Ο Χριστός όμως έχει πει για όλους όσους τον στηρίζουν: ὑμεῖς ἐκ τοῦ πατρὸς τοῦ διαβόλου ἐστέ, καὶ τὰς ἐπιθυμίας τοῦ πατρὸς ὑμῶν θέλετε ποιεῖν. ἐκεῖνος ἀνθρωποκτόνος ἦν ἀπ᾿ ἀρχῆς καὶ ἐν τῇ ἀληθείᾳ οὐχ ἕστηκεν, ὅτι οὐκ ἔστιν ἀλήθεια ἐν αὐτῷ· ὅταν λαλῇ τὸ ψεῦδος, ἐκ τῶν ἰδίων λαλεῖ, ὅτι ψεύστης ἐστὶ καὶ ὁ πατὴρ αὐτοῦ.

prisonplanet.gr