MENU

Οι τελευταίοι επιζώντες στη Γη

To πιο άφθαρτο είδος στον κόσμο, τα βραδύπορα, θα επιβιώσει μέχρι να πεθάνει ο Ήλιος, σύμφωνα με μια νέα μελέτη του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Η νέα μελέτη έχει δείξει ότι τα μικροσκοπικά πλάσματα, θα επιβιώσουν τον κίνδυνο εξαφάνισης από όλες τις αστροφυσικές καταστροφές, για τουλάχιστον 10 δισεκατομμύρια χρόνια - πολύ περισσότερο από ό, τι το ανθρώπινο γένος.
Παρά το γεγονός ότι μεγάλη προσοχή έχει δοθεί στην κατακλυσμική επίδραση που θα έχει η αστροφυσική στην ανθρώπινη ζωή , πολύ λίγα έχουν δημοσιευθεί γύρω από ό, τι θα χρειαζόταν για να σκοτώσει το βραδύπορα, και να εξαλείψει τη ζωή σε αυτόν τον πλανήτη.
Τα βραβύπορα είναι η πιο ανθεκτική μορφή ζωής πάνω στη Γη , σε θέση να επιβιώσουν για μέχρι και 30 χρόνια χωρίς τροφή ή νερό, και υπομένουν ακραίες θερμοκρασίες μέχρι 150 βαθμούς Κελσίου, βαθιάς θάλασσας και ακόμη και το κατεψυγμένο κενό του διαστήματος. 
Το μικρο ζώο μπορεί να ζήσει έως και 60 χρόνια, και μεγαλώνει σε ένα μέγιστο μέγεθος 0,5 mm, που φαίνεται καλύτερα κάτω από ένα μικροσκόπιο. Ερευνητές από τα Πανεπιστήμια της Οξφόρδης και του Χάρβαρντ, βρήκαν ότι αυτές οι μορφές ζωής θα επιβιώσουν πιθανότατα σε όλες τις αστροφυσικές καταστροφές, όπως έναν αστεροειδή, δεδομένου ότι ποτέ δεν θα είναι αρκετά ισχυρός για να βράσει τους ωκεανούς του κόσμου
Η συνομοταξία των Βραδυπόρων αποτελείται από μικρά, αρθρωτά ζώα, συγγενικά με τα Αρθρόποδα.Η συνομοταξία των Βραδυπόρων αποτελείται από μικρά, αρθρωτά ζώα, συγγενικά με τα Αρθρόποδα.