MENU

ΜΟΝΟ ΕΔΩ - Βόμβα μεγατόνων στην πολιτική και οικονομική ζωή του τόπου αλλάζει τα δεδομένα - Μέρος 2ο

Του Γιώργου Παπαγεωργίου Η ψευδαίσθηση του Δημοκρατικού πολιτεύματος στην γενέτειρα του όρου Δημοκρατία είναι κάτι παραπάνω από αληθινή!  Μπορείτε να διαβάσετε το πρώτο μέρος 1ο ΕΔΩ
Αν πολλοί από εσάς χλευάσουν και πουν εσένα περιμέναμε να μας το πεις, ας ρίξουν μια ματιά στα παρακάτω «δημόσια έγγραφα» του ανακριτή Φούκα. Αν και είναι παράνομη η δημοσιοποίηση ανακριτικού υλικού εμείς παίρνουμε το θάρρος βάση του...
άρθρου 120 του Ελληνικού Συντάγματος να δημοσιοποιήσουμε σήμερα μερικά ακόμα άκρος ενδιαφέροντα σημεία του πορίσματος αυτού. 

Απολογούμενο ως συντάκτης του άρθρου αυτού και με το θάρρος της γνώμης μου το υπογράφω στην αρχή του. Εφόσον είχα την τύχη να γεννηθώ Έλληνας, νιώθω Έλληνας, και θα αγωνιστώ μέχρι τέλους για αυτό! Η βασική μας υποχρέωση απέναντι στο Σύνταγμα είναι να αντιστεκόμαστε στην καταστρατήγηση του. 
Η καταστρατήγηση του Συντάγματος είναι σήμερα για τους κυβερνώντες καθημερινότητα. Ειδικότερα στην σύγχρονη ιστορία του Έθνους μας σχεδόν όλες οι κυβερνήσεις ενήργησαν και συνεχίζουν να ενεργούν κατά των διατάξεων του Συντάγματος! Ακόμα και σήμερα καμία απόφαση από αυτές που έχουν λάβει σχετικά με μνημόνια, τρόικες και ΔΝΤ δεν είναι συνταγματικά αποδεκτή!

Τι αναφέρει όμως το άρθρο 120;
ΤΜΗΜΑ Δ': Ακροτελεύτια διάταξη

Άρθρο 120

1. Το Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την Ε' Αναθεωρητική Βουλή των Ελλήνων, υπογράφεται από τον Πρόεδρό της, δημοσιεύεται από τον προσωρινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, με διάταγμα που προσυπογράφεται από το Υπουργικό Συμβούλιο και αρχίζει να ισχύει από τις ένδεκα Ιουνίου 1975.

2. Ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. Ο σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.

Αναφέρει λοιπόν στο ανακριτικό του έργο ο Κύριος Φούκας… στην σελίδα 17.

«Υπήρχαν ενέργειες εκ μέρους της κυβέρνησης των Η.Π.Α. με σκοπό την ανατροπή αυτών των, «αρρωστημένων» όπως χαρακτηρίζονταν, συμφωνιών, αλλά και άσκηση πολιτικής πίεσης με άλλους τρόπους.»

Οι πλέον κρίσιμοι τομείς της ενέργειας, των εξοπλισμών και των κρατικών προμηθειών, βρέθηκαν στο στόχαστρο των Αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών λόγο της σύναψης συμφωνιών με την Ρωσία σε αυτούς τους τομείς.
 Ειδικότερα η συνεργασία των δύο κρατών στον ενεργειακό τομέα η οποία ενισχύθηκε με την σύναψη κατασκευής αφ’ ενός του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολή αφ’ ετέρου του αγωγού φυσικού αερίου «Southstream», μέσο του οποίου θα διοχετευόταν ρωσικό φυσικό αέριο προς την δυτική Ευρώπη. Αμφότερα τα έργα είχαν ιδιαίτερη σημασία για την ελληνική οικονομία λόγο της επίδρασης τους στο ΑΕΠ της χώρα τόσο κατά την φάση της κατασκευής όσο και της λειτουργίας, της δημιουργίας θέσης εργασίας και της είσπραξης τελών διελεύσεως.

Αν αυτά τα έργα θα έφερναν πιο κοντά οικονομικά και στρατηγικά την Ελλάδα και την Ρωσία αλλά ταυτόχρονα θα περιόριζαν την σημασία των στενών του Βοσπόρου και τον έλεγχο αυτών. Παράλληλα θα εξασφαλιζόταν η δυνατότητα προμήθειας φυσικού αερίου μέσω διαφορετικών οδεύσεων και από διαφορετικές πηγές.
 Ο αγωγός αυτός ήταν μέγιστης στρατηγικής σημασίας γιατί παρέκαμπτε τα εδάφη της Ουκρανίας και της Τουρκίας με αποτέλεσμα η Ελλάδα να αποκτά ιδιαίτερη σημασία για την προώθηση του διακινούμενου αερίου προς την Κεντρική και δυτική Ευρώπη. Είναι παραπάνω από προφανές το γεωπολιτικό πλεονέκτημα που θα εξασφαλιζόταν για την χώρα ένας αγωγός στον οποίο δεν θα συμμετείχε η Τουρκία.

Εκείνη την εποχή ήταν μάλιστα που χάρτης ΣΟΚ κυκλοφορούσε στο διαδίκτυο για την χώρα μας όπως μπορείτε να δείτε ΕΔΩ (προσέξτε σε πόσα κομμάτια έκοβαν την Ελλάδα από εκεί που θα περνούσε ο εν λόγο αγωγός)

Έτσι λοιπόν και αφού ο Κώστας Σημίτης με την συνδρομή του αδελφού του Σπύρου Σημίτη υψηλόβαθμου στελέχους των Γερμανικών μυστικών υπηρεσιών, (δείτε σχετικό ντοκιμαντέρ ΕΔΩ)  καθάρισαν τον Άκη Τσοχατζόπουλο από υποψήφιο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Προετοίμασε το κλίμα για την υποδούλωση της Ελλάδας με δύο απλές κινήσεις. Αφαίρεσε από την χώρα το δικαίωμα της αυτόνομης οικονομικής πολιτικής με την, τεχνική είσοδο στην ΟΝΕ, χωρίς η χώρα να είναι έτοιμη γιαυτό και με το να δώσει ουσιαστικά το δαχτυλίδι της διαδοχής στον ΓΑΠ.

Εκείνος με την σειρά του, δήθεν για περιβατολογικούς λόγους κατάργησε την συμφωνία που ο πατέρας του Ανδρέας Παπανδρέου και υπέγραψε, ως υπουργός Ανάπτυξης Άκης Τσοχατζόπουλος, πάσχιζε να κλείσει 12 ολόκληρα χρόνια για τους αγωγούς Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολή και «Southstream». Ο συνδυασμός μάλιστα του ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος είχε βάλει την υπογραφή του για αγορές, ρωσικών κατασκευής οπλικών συστημάτων, στρατηγικής σημασίας για την Εθνική άμυνα, ήταν η βασική αιτία να φυλακισθεί. Προς γνώση και συμμόρφωση του Κώστα Καραμανλή ο οποίος ολοκλήρωσε τα εξοπλιστικά προγράμματα και συνέχισε την δημιουργία των αγωγών. Με αποκορύφωμα το βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, στο Βουκουρέστι.