MENU

Για να μην πάει στον κάλαθο των αχρήστων ξανά η ψήφος μας.

Γράφει ο Ηλίας Ευαγγελόπουλος.Ο ελληνικός λαός, στις επόμενες εκλογές θα πρέπει να προσέξει γιατί πάντα το σύστημα εξουσίας φροντίζει να βρίσκει τρόπους να αποσπά  ή να αχρηστεύει τις ψήφους των πολιτών. Χωρίς την παραπλάνηση του λαού η εγχώρια πολιτικοοικονομική ελίτ δεν θα μπορούσε να επιβιώσει. Και διαθέτει άφθονα τα μέσα που απαιτούνται για να πετύχει τους στόχους της. Διαμορφωμένη ιδεολογία, άφθονο χρήμα, ελεγχόμενα Μ.Μ.Ε., και τους κατάλληλους ανθρώπους που ασχολούνται αποκλειστικά για τον σκοπό αυτό. Τα παθήματα του ελληνικού λαού αν και πολλά, φροντίζουν αυτοί που διαφεντεύουν τη χώρα, να μην του γίνονται μαθήματα. Σε αυτό βοηθούν οι έμμισθοι κονδυλοφόροι που διαμορφώνουν την πολιτική ιδεολογία.  

Η ιδεολογία είναι το χαλί που στρώνεται για να οδηγήσει τους ισχυρούς στην εξουσία και να τους διατηρήσει στο διηνεκές σ’ αυτήν. Είναι επίσης το κελί που φυλακίζει τον άνθρωπο και από το οποίο δεν μπορεί να ξεφύγει κανείς υπερήφανος και εγωιστής γιατί είναι χαμηλή η πόρτα του κελιού και πρέπει να είναι κανείς ταπεινός για να σκύψει να το περάσει και να ξεφύγει απ’ αυτό.
 Όλες οι σύγχρονες ιδεολογίες έχουν τη βάση τους στη διδασκαλία των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων καθώς και στο κήρυγμα του Χριστού. Η σύγχρονη ιδεολογία είναι κατασκευασμένη για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των λίγων και ισχυρών και είναι το όπλο που διασπά τον λαό σε κομμάτια, τεμαχίζοντας τη δύναμη του και πρώτη στρώνει το δρόμο στους ισχυρούς για την παγκόσμια επικράτησής τους.

Αυτοί πέρα από την κυρίαρχη ιδεολογία, επιτρέπουν να υπάρχει σε μικρό βαθμό και η αντίπαλη αλλά ελεγχόμενη από αυτούς, ιδεολογία για να λειτουργεί όπως  η βαλβίδα ασφαλείας στη χύτρα. Και όταν η αντίπαλη ιδεολογία σχεδιασμένα θα γίνει κυρίαρχη, πάντα αφήνουν ένα μικρό μέρος αυτής απέξω για να παίζει τον ίδιο ρόλο που έπαιξε η προηγούμενη. Ο ΣΥΡΙΖΑ π.χ. έχει αφήσει σήμερα κάποια κομμάτια του στα αριστερά του.

Η Ν.Δ. είχε αφήσει στο παρελθόν κάποια κομμάτια της στα δεξιά της τα οποία στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκαν από το σύστημα, το ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου και οι ΑΝ.ΕΛ. στην τωρινή συγκυβέρνηση. Βέβαια δεν πετυχαίνουν όλες οι προσπάθειες όπως λόγου χάριν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η Τελεία και πολλές άλλες, σε όλο το πολιτικό φάσμα. 
Άλλα κόμματα δημιουργούνται απλώς για να αποσπάσουν ένα μέρος της ψήφου προκειμένου να δημιουργηθούν οι κατάλληλες για το σύστημα εξουσίας πολιτικές ισορροπίες. Πέρα από τις διεργασίες που λαμβάνουν σήμερα χώρα στην κεντροαριστερά και που έχουν στόχο την συνεργασία που θα προκύψει την επόμενη μέρα των εκλογών ετοιμάζονται και τα νέα  συστημικά πολιτικά φυντάνια τύπου Νέα Δεξιάς, Ελληνική λύσης, DiEM25 (νέο κόμμα Βαρουφάκη), Πλεύση Ελευθερίας κ.λ.π. που θα φροντίσουν και αυτά με τη σειρά τους το σύστημα εξουσίας να επιβιώσει.

Εδώ που έφτασε η Ελλάδα η σωτηρία της απαιτεί ανθρώπους που θα φανούν άξιοι εμπιστοσύνης. Η εμπιστοσύνη και όχι η ιδεολογία είναι αυτή που θα δείξει στον ελληνικό λαό την ορθή πολιτική επιλογή. Η νέα συνταγματική αναθεώρηση πρόκειται να είναι η τελευταία πράξη της προδοσίας και το οριστικό συμβόλαιο παράδοσης της χώρας. Δεν υπάρχει πλέον χρόνος στον ελληνικό λαό για άλλα πολιτικά λάθη. Όπως έχω ήδη γράψει σε προηγούμενο άρθρο μου “………oι επόμενες εκλογές στη χώρα θα έχουν εθνικοαπελευθερωτικό χαρακτήρα. Οδεύοντας προς τις εκλογές δεν θα έχουμε μια αντιπαράθεση ιδεολογιών ή κομμάτων. Θα έχουμε μια πολιτική σύγκρουση των υποταγμένων με τους ανυπότακτους. Αυτών που θα αγωνιστούν υπέρ βωμών και εστιών και αυτών που έχουν ήδη υποταχτεί και παραδώσει την πατρίδα στους ξένους. Μια επιλογή ανάμεσα στη ζωή και στον θάνατο. Αυτό θα είναι το διακύβευμα των εκλογών. Ελευθερία ή θάνατος. …..”   

Οι περιστάσεις απαιτούν στην διακυβέρνηση της χώρας ανθρώπους που έχουν πνευματική συγκρότηση, διαθέτουν ψυχική δύναμη,  έχουν όραμα και τις απαραίτητες τεχνοκρατικές γνώσεις για να το υλοποιήσουν και  που είναι αποφασισμένοι να πέσουν στο πεδίο  της μάχης για τη σωτηρία της πατρίδας μας. Ανθρώπους εμπιστοσύνης. Αυτούς πρέπει να επιλέξουμε.

Ηλίας Ευαγγελόπουλος