MENU

Ο κόσμος οδεύει σε περιπέτειες… απίστευτος Τραμπ στον ΟΗΕ

Ιστορία έγραψε στην πρώτη του εμφάνιση ενώπιο της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος παρότι η βία και η απειλή χρήση βίας  απαγορεύεται από το καταστατικό του διεθνούς οργανισμού, απείλησε ευθέως με πλήρη καταστροφή τη Βόρεια Κορέα, εάν δεν υποχωρήσει στο θέμα των πυρηνικών, περιγελώντας μάλιστα τον ηγέτη της, τον «πυραυλάνθρωπο» (rocket-man), Κιμ Γιονγκ Ουν, σε αποστολή αυτοκτονίας!
Ο Τραμπ έδωσε ξεκάθαρα το στίγμα της πολιτικής που σκοπεύει να ακολουθήσει και δεν έχει καμία σχέση με την έμφαση στη διπλωματία που έδιναν οι ΗΠΑ επί ημερών του Μπάρακ Ομπάμα, λέγοντας ότι οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις «σύντομα θα είναι ισχυρότερες από ποτέ» και στην πιο σοκαριστική αναφορά της ομιλίας του, είπε ότι οι ΗΠΑ θα αναγκασθούν να «καταστρέψουν πλήρως» τη Βόρεια Κορέα. «Δεν θα έχουμε άλλη επιλογή», όπως χαρακτηριστικά το αιτιολόγησε.
Ο Τραμπ όμως επιτέθηκε στην ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν και τη Βενεζουέλα. Σχολίασε την πυρηνική συμφωνία με πολύ σκληρά λόγια: «Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε ένα δολοφονικό καθεστώς να συνεχίσει τις αποσταθεροποιητικές του δραστηριότητες… δεν μπορούμε να σεβαστούμε μια συμφωνία που χρησιμεύει για να καλύψει την πιθανή υλοποίηση ενός πυρηνικού προγράμματος», ενώ δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει το Ιράν ως «διεφθαρμένη δημοκρατία».
Η κατάσταση στη Βενεζουέλα αποκλήθηκε επίσης «απαράδεκτη» από τον Τραμπ, λέγοντας πως οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να αναλάβουν «περαιτέρω δράση», εάν η κυβέρνηση του Νίκολας Μαδούρο συνεχίζει να επιβάλλει την αυταρχική της εξουσία σε βάρος των πολιτών της χώρας και ζήτησε την πλήρη αποκατάσταση της δημοκρατίας και των πολιτικών ελευθεριών.