MENU

Νίκος Καρανίκας: «Στα τσακίδια el dorado και να μην στεριώσεις πουθενά»!

Απίστευτη δήλωση του συμβούλου του πρωθυπουργού, που ζητά παράλληλα η τοπική κοινωνία να βγει στο δρόμο και να... «στηρίξει την έξοδό της από τη χώρα μας»

Σε μια απίστευτη δήλωση προέβη το πρωί της Δευτέρας, λίγες ώρες αφότου έγινε γνωστή η θέση της εταιρίας El Dorado Gold να αναστείλει τις επενδύσεις της στην χώρα μας, ο σύμβουλος στρατηγικής του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Καρανίκας.

Χρησιμοποιώντας αυτή τη φορά το προφίλ του στο facebook και όχι το Twitter όπως πιο συχνά συνηθίζει, ο κύριος Καρανίκας έστειλε... «στα τσακίδια» την εταιρία, ευχόμενος παράλληλα «να μην στεριώσεις πουθενά»!

Στο ίδιο απίστευτο ύφος, και τουλάχιστον αντίθετο με εκείνο που ήθελε να περάσει ο Αλέξης Τσίπρας κατά την πολύωρη συνέντευξή του στην ΔΕΘ, ο κύριος Καρανίκας, συμβουλεύει μάλιστα τους κατοίκους της Χαλκιδικής, να βγουν στο δρόμο και να «στηρίξουν» την απόφαση της εταιρείας, ώστε να την κάνει πραγματικότητα!



Αξίζει να σημειωθεί ότι περίπου μία ώρα μετά την ανάρτησή του στο προφίλ του στο facebook, που είναι δημόσιο, η ανάρτηση «εξαφανίστηκε», χωρίς καμία περαιτέρω εξήγηση από τον κύριο Καρανίκα, για να... επανέλθει λίγο αργότερα, εμπλουτισμένη με ακόμα δύο φωτογραφίες και την αιτίαση του συμβούλου πως απλώς έκανε την ανάρτηση δημόσια από ιδιωτική.

Ολόκληρη η ανάρτησή του στο facebook:
Η el dorado έκανε αυτό που μπορεί. Μόλυνση , καταστροφή του δάσους , διάλυση ανθρώπινων σχέσεων, εξαγορά συνειδήσεων.
Η τοπική κοινωνία σήμερα πρέπει να βγει στον δρόμο. ..της αποχώρησης αυτής της εταιρίας και αυτου του "εργου" και να στηριξει της έξοδο της απο την χωρα μας, ώστε να γίνει πραγματικότητα η απειλή της.
Στα τσακιδια el dorado και να μην στεριώσεις πουθενά.
Το ποστ του Νίκου Καρανίκα προτού διαγραφεί:


Το ποστ του αφού επανήλθε:



Σκουρλέτης: Αλλεργία της Eldorado Gold στα συμπεφωνημένα
«Πρόκειται για κάποια μορφή πίεσης ενόψει της παραπομπής των προβλημάτων της σύμβασης που έχει με το δημόσιο σε διαιτητικό όργανο», είπε στον Αlpha 989 ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, σχολιάζοντας την απόφαση της Eldorado Gold να αναστείλει τις επενδύσεις της στην Ελλάδα. Έκανε μάλιστα λόγο για αλλεργία της εταιρείας στα συμπεφωνημένα.
Ακόμη, παρατήρησε ότι πρόκειται για μια κίνηση εξαίρεσης σε αυτό που διαμορφώνεται ως εικόνα στον τομέα των επενδύσεων και ότι υπάρχει μια πολιτική διάσταση, καθώς το θέμα δεν προέκυψε το Σαββατοκύριακο.

Ο κ. Σκουρλέτης χαρακτήρισε στρεβλή την εικόνα ότι είχαν σταματήσει οι εργασίες και ότι μπλόκαρε η επένδυση εξαιτίας των δικών του ενεργειών ως υπουργού Περιβάλλοντος, σημειώνοντας ότι τα προβλήματα με την επένδυση δεν ξεκίνησαν με τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.


Καμμένος: Δεν είναι ευχάριστο να φεύγει μια επένδυση από την πατρίδα μας
Την άποψη ότι «δεν είναι ευχάριστο να φεύγει μια επένδυση από την πατρίδα αλλά οι επενδύσεις πρέπει να γίνονται βάσει του ευρωπαϊκού δικαίου» εξέφρασε ο Πάνος Καμμένος λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της Eldorado Gold ότι αναστέλλει τις επενδύσεις της στην Ελλάδα.

Ωστόσο άφησε βαρείς υπαινιγμούς για εξαγορά συνειδήσεων λέγοντας στη συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ ότι «δεν ήταν ευχάριστες στιγμές αυτό που είδαμε στο παρελθόν να δίνονται δώρα ως χάντρες με αγορές περιπολικών στην αστυνομία ή εξαγορά καναλιών για να αλλάξει η κοινή γνώμη».

«Εάν ήταν μια επένδυση που δεν είχε διαμεσολαβήσει ο Πάχτας και οι κάτοικοι της Χαλκιδικής είχαν πειστεί ότι δεν θα υπήρχε οικολογική καταστροφή τότε όλοι θα την ήθελαν» συνέχισε τους υπαινιγμούς και τις κατηγορίες ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Ερωτηθείς για το αν είναι χαρούμενος με την εξέλιξη αυτή ο κ. Καμμένος απάντησε ότι «χαρούμενος θα ήμουν πάρα πολύ αν μπορούσε η εταιρειά να κάνει μια συνέντευξη τύπου που θα έλεγε ότι η επιφανειακή εξόρυξη δεν θα καταστρέψει το περιβάλλον. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αν σεβαστούν τις αποφάσεις του ΣτΕ και τους κανόνες που θα πείσουν ότι η επένδυση δεν θα έχει οικολογική επιβάρυνση κανείς δεν θα είναι αντίθετος».


Μαντάς: Προφανώς είναι ένα πλήγμα κάθε επένδυση που φεύγει
Πλήγμα χαρακτήρισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς κάθε επένδυση που φεύγει σχολιάζοντας την ανακοίνωση της Eldorado Gold για αναστολή των επενδύσεών της στην Ελλάδα.

Ωστόσο υποστήριξε ότι η κίνηση αυτή της εταιρείας «είναι σήμα για μια τελική διαπραγμάτευση» χωρίς να βρει ούτε κουβέντα να πει για τυχόν ευθύνες της κυβέρνησης και των αρμόδιων υπουργών. «Όταν κάποιος αναστέλλει τις εργασίες το κάνει γιατί θέλει να διαπραγματευτεί» ήταν η ερμηνεία του κ. Μαντά για την απόφαση των Καναδών. Κατά τον ίδιο «η κυβέρνηση θέλει κάθε επένδυση που κινειται στα πλαίσια των νόμων» και ζήτησε να δούμε που δεν έχουν εφαρμοστεί οι νόμοι και το Σύνταγμα. «Εάν είναι όλα καλώς καμωμένα νομίζω ότι δεν έχει κανέναν λόγο να σταματήσει η επένδυση» ήταν το τελικό σχόλιο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.