MENU

Αυτό θέλουν οι Ρώσοι, όταν κατεβούν στην Κωνσταντινούπολη να έχει τελειώσει ο αγωγός TurkStream.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας.Οι S-400 είναι το ΔΩΡΟ- άδωρον και ο TurkStream είναι το ΑΝΤΙΔΩΡΟ – δώρο.

Ο TurkStream πρέπει να είναι τελειωμένος όταν οι Ρώσοι επί
Ερντογάν ή δίχως αυτόν ορμώμενοι από τις ραγδαίες εξελίξεις αποφασίσουν να καταλάβουν τα γεωστρατηγικά ΣΤΕΝΑ.

Φυσικά τότε αυτός ο αγωγός θα φέρει άλλο όνομα αλλά θα είναι ικανός να τροφοδοτήσει τις ενεργειακές ανάγκες της Κωνσταντινούπολης αλλά και τις στρατιωτικές ανάγκες της ταχύτατης κατεβασιάς- προσπέλασης της Ρωσίας στην περιοχή της Αν. Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής με ισχυρή στρατιωτική παρουσία .

Αυτά τα τονίζουμε ως ένα πιθανό σενάριο που θα εκπλήξει πολλούς αλλά όχι εμάς τους Ορθόδοξους που έχουμε ενημερωθεί από την σαφήνεια των προρρήσεων ΑΓΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ μας που οι χλευαστές τους αρχίζουν να προβληματίζονται σοβαρά.

Προσωπικά θα ήταν εύκολο να κάνουμε κυριλέ γεωπολιτική ανάλυση, αλλά πώς να ξεπεράσουμε τους ΑΓΙΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ της Εκκλησίας μας που είναι καθηγητές στην Ανάλυση και την Στρατηγική των εξελίξεων που ήδη βιώνουμε.
Ο Πλανήτης βρίσκεται σε μετεωρολογική και γεωπολιτική διαταραχή.
Το Κουρδικό με το Δημοψήφισμα του Σεπτεμβρίου θα είναι θρυαλλίδα στις εξελίξεις μιας προαποφασισμένης πράξης που αφορά την διάλυση της γείτονος χώρας.
Αυτό το γνωρίζουν οι Ρώσοι από καιρό και χρυσώνουν το χάπι στον Σουλτάνο με τους S-400 για να κερδίσουν χρόνο και να δουν που θα το πάει ο κ. Ερντογάν.
Στις επευφημίες του τελευταίου το καλοκαίρι η Ρωσική ηγεσία ήταν επιφυλακτική.
25 Ιουλίου 2017 « Η Ρωσία και η Τουρκία υπέγραψαν την σχετική συμφωνία για την πώληση των ρωσικών συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας S-400 , δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την διάρκεια ομιλίας του στο τουρκικό κοινοβούλιο. Την δήλωση του αυτή μετέδωσε το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο Haber 7.»
«Έγιναν βήματα με την Ρωσία στο ζήτημα αυτό. Έχουν μπει οι υπογραφές και ελπίζω ότι θα δούμε τους πυραύλους S-400 στην χώρα μας, τους οποίους θα ζητήσουμε να κατασκευάζουμε από κοινού» , δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος απευθυνόμενος στο σώμα της τουρκικής βουλής.
Όμως …
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ πάντως αρνήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις αυτές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Δεν σχολιάζουμε » ήταν η απάντηση του σε σχετικό ερώτημα που του τέθηκε.
Newsroom Αθήνα 9.84 (Πηγές: Tass, interfax, vedomosti)
Οι S-400 είναι το ΔΩΡΟ- άδωρον και ο TurkStream είναι το ΑΝΤΙΔΩΡΟ – δώρο.
Ο TurkStream σε λίγο πάει για τελείωμα και οι S-400 δεν φαίνονται στον ορίζοντα.
« Ο Ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom ανακοίνωσε (τέλη Αυγούστου) ότι ο αγωγός φυσικού αερίου TurkStream, ο οποίος ενώνει ενεργειακά την Τουρκία με την Ρωσία, έχει περάσει στο επόμενο στάδιο ολοκλήρωσής του καθώς, κομμάτι του αγωγού που περνάει κάτω από τη Μαύρη Θάλασσα έχει κατασκευαστεί επιτυχώς. Συγκεκριμένα η εταιρία δηλώνει ότι δύο γραμμές του αγωγού που εκτίνονται σε 220 χιλιόμετρα βρίσκονται στη θέση τους, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Gazprom, Αλεξέι Μίλλερ.
Ο αγωγός προβλέπεται να ξεκινά από τις Ρωσικές ακτές τις Μαύρης θάλασσας, περνώντας μέσα από τη θάλασσα προς την Τουρκία φτάνοντας μέχρι και τα Ελληνοτουρκικά σύνορα. Οι εργασίες για τον αγωγό έχουν ξεκινήσει από τον Μάιο.
Το φυσικό αέριο που θα λαμβάνει η Τουρκία είναι μείζονος σημασίας καθώς, το φυσικό αέριο καλύπτει το 38% των αναγκών ενέργειας της χώρας, ενώ οι Ρώσοι θα επεκτείνουν έτσι την ενεργειακή επιρροή τους λαμβάνοντας την παροχή ενέργειας για το 53% της Τουρκικής αγοράς, αποτελώντας τον δεύτερο μεγαλύτερο εξαγωγικό προορισμό για τους Ρώσους, μετά την Γερμανία.»
http://www.kontranews.gr/Παρασκευή 01/09/2017 – 16:00
ΤΟ ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ δεν είναι εφησυχασμός της κοινής γνώμης…
είναι ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΨΥΧΗΣ προς την Καθ ημάς Ανατολή.
Τελικά στις κρίσιμες μέρες που βιώνουμε παγκοσμίως θα τοποθετηθεί ο ΣΤΑΥΡΟΣ στον τρούλο της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ και οι φιέστες του σουλτάνου θα μοιάζουν με κακόγουστη θεατρική παράσταση.
Με Πίστη και Ελπίδα
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας