MENU

Τεράστιος ηγέτης ο Τραμπ - Πέτυχε να πάρει σε 20 λεπτά από φτωχούληδες 2,4 δις για παλιά αεροσκάφη και οικόπεδα φιλέτα

@PrimeministerGR
Του Στρατή Μαζίδη,Εξαιρετικά πήγε η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ντόναλντ Τραμπ, αρκεί να είσαι υπήκοος των ΗΠΑ, διότι πως αλλιώς μπορείς να χαρακτηρίσεις το
 γεγονός ότι πήρε τα οικόπεδα που ήθελε και αντί να πληρώσει, θα πληρωθεί κιόλας από τους χρεοκοπημένους 2,4 δις δολάρια για να αναβαθμίσει παλαιά αεροσκάφη. Κι αυτό σε 20 λεπτά της ώρας. Έτσι γίνονται οι business.

Δεν είμαι ειδικός αλλά αναρωτιέμαι γιατί θα δαπανήσουμε τόσο μεγάλο ποσό για να αναβαθμίσουμε παλαιά αεροσκάφη και δεν εξετάζουμε την αγορά καινούριων. Να μην τολμήσω να το πάω παραπέρα όπως πχ με την αγορά αεροσκαφών από άλλη χώρα (Gripen-Σουηδία, Sukhoi & MiG-Ρωσία) όπου με ένα τέτοιο ποσό θα πετυχαίναμε μια καλή συμφωνία.

Φυσικά ούτε κουβέντα για παραχώρηση αντιτορπιλικών ή ορισμένων εκ των προς απόσυρση αναδρομικών, που διαβάζαμε κατά καιρούς.

Με άλλα λόγια και τη Σούδα (ξανα)δώσαμε και ό,τι άλλο μας ζητήθηκε και θα πληρώσουμε 2,4 δις δολάρια και όλα αυτά σε μια συγκυρία κρίσης στις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας. Φανταστείτε να μην υπήρχε κι αυτό.

Κατά τα λοιπά ας διαβάσουμε στα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ τη "γεωπολιτική αναβάθμιση της χώρας", τα "τεράστιος ηγέτης ο Αλέξης", τα "επιστρέφει η Ελλάδα" κ.ο.κ., άλλωστε 2,4 δις θα τα πληρώσουμε. Κι αυτός είναι ο φανερός λογαριασμός.

Να δούμε "τι άλλο κακό θα μας βρεί" αν θυμηθούμε τα λόγια του πρωθυπουργού στις αρχές του 2016.