MENU

Έχεις Bitcoins; Αγοράζεις υπηκοότητα!

Το Βανουάτου, νησί του Ειρηνικού, ανακοίνωσε ότι είναι πρόθυμο να χορηγήσει την υπηκοότητά του σε αλλοδαπούς, με αντάλλαγμα bitcoins  και γίνεται ουσιαστικά το πρώτο έθνος που θα δέχεται κρυπτονόμισμα για αυτό το είδος υπηρεσίας.

Η υπηκοότητα του νησιού Βανουάτου μπορεί τώρα να ληφθεί για μια τιμή περίπου 44 bitcoins (200.000 δολάρια), με τις συναλλαγές να πραγματοποιούνται μέσω ενός αυστραλιανού ανταλλακτηρίου bitcoin.

Ο Sebastian Quinn-Watson, εταίρος της επιχείρησης Bitchain Global Limited, δήλωσε στο Radio Sputnik ότι «χώρες σε παρόμοια θέση» θα προσπαθήσουν να δουν αν μπορούν να μιμηθούν την ιδέα του Βανουάτου και να δουν πώς μπορούν να επωφεληθούν από την «αναδυόμενη τάξη κρυπτο-εκατομμυριούχων νομάδων».

«Είναι πραγματικά μια θαυμάσια μελέτη περίπτωσης, απλώς πιο γενική σε κρυπτο-νομίσματα και πώς να εξισορροπήσουμε τη δυναμική της εξουσίας και πώς ένα μικρό, μικρό έθνος ξαφνικά μπορεί να ξεκινήσει να ανταγωνίζεται την Ταϊλάνδη και τη Σιγκαπούρη και να προσελκύσει πραγματικά την υπηκοότητα του δολαρίου», είπε.

Σύμφωνα με τον Quinn-Watson, «αυτή η διαδικασία δεν διαφέρει από την τυπική διαδικασία της υπηκοότητας», με μια αξιοσημείωτη διαφορά: ένα πρόσωπο που επιδιώκει να αγοράσει την υπηκοότητα του Βανουάτου με κρυπτο-νόμισμα θα πρέπει να εγγραφεί σε ένα συνδεδεμένο ανταλλακτήριο bitcoin της Αυστραλίας και να αγοράσει την απαιτούμενη ποσότητα bitcoins εκεί για να κάνει την «πληρωμή αίτησης για υπηκοότητα».

Πρόσθεσε ότι αυτή η εξέλιξη συνεπάγεται ότι το «bitcoin πραγματικά γίνεται μέσο συναλλαγής».

Η υπηκοότητα του Βανουάτου επιτρέπει στον κάτοχό της να ταξιδεύει χωρίς βίζα σε άλλες 113 χώρες και να του αφαιρεί την ανάγκη να πληρώσει κέρδη κεφαλαίου ή φόρους εισοδήματος.