MENU

Ολοκληρωτική καταστροφή Αγίας Τράπεζας Ιερού Ναού στα Τέμπη! Απόλυτη σιωπή από τα καθεστωτικά ΜΜΕ

Μια ακόμη περίπτωση βανδαλισμού Ορθόδοξου Ιερού Ναού πέρασε είτε στα «ψιλά» της ενημέρωσης είτε κατευθείαν στα αζήτητα.
 Σε άμορφη μάζα από πέτρες μετέτρεψαν την Αγία Τράπεζα της Ιεράς Μονής των Αγίων Θεοδώρων Ραψάνης στα Τέμπη ιερόσυλοι. Το περίεργο περιστατικό ανακάλυψε τυχαία προσκυνητής, που επισκέφτηκε την παλιά μεταβυζαντινή εκκλησία την περασμένη Τετάρτη και ενημέρωσε την τοπική κοινότητα.

Στην συνέχεια για το συμβάν ενημερώθηκαν οι αστυνομικές Αρχές και άνδρες από το Αστυνομικό Τμήμα Τεμπών έκαναν αυτοψία. Το θέαμα που αντίκρισαν ήταν φρικτό. Το ιερό του Ναού έμοιαζε με λατομείο. Οι δράστες χρησιμοποίησαν προφανώς βαριά εργαλεία, όπως αξίνες, κασμάδες και σφυριά, και αναποδογύρισαν τη βαριά πέτρινη κατασκευή σκάβοντας γύρω από την Αγία Τράπεζα.

Οι αστυνομικοί στρέφουν τις υποψίες τους σε δύο πιθανές εκδοχές. Σύμφωνα με την πρώτη το περιστατικό αφορά θρησκευτική βία, ωστόσο δεν αποκλείεται οι δράστες να ήταν τυμβωρύχοι που έψαχναν θρησκευτικά κειμήλια και άλλα αντικείμενα μεγάλης αξίας, ακόμα και λίρες, οι οποίες μπορεί να είχαν θαφτεί στο ιερό. Η Ιερά Μονή χρονολογείται από το 1778.

Όποια εκδοχή κι αν ισχύει τελικά, αξιοσημείωτο είναι το πέπλο σιωπής που κάλυψε την βάνδαλη αυτή πράξη.

Εάν, βεβαίως, επρόκειτο για τζαμί ή συναγωγή είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι η προβολή του θέματος θα ήταν πολύ μεγαλύτερη και οι διάφοροι «δικαιωματάκηδες», που τώρα το βούλωσαν, θα έβγαζαν σωρηδόν ανακοινώσεις καταγγέλλοντας την «μισαλλοδοξία», τον «φανατισμό», το «μίσος» και ζητώντας τον «σεβασμό στην θρησκευτική λατρεία και τους τόπους έκφρασής της».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ