MENU

ΑΣ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ (1) (ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΧΣ ΚΑΙ ΤΙ ΠΛΗΡΩΣΕ Ο ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ ΓΙ' ΑΥΤΟ;)

Θα σκεφτείτε φυσικά ότι το ΤΧΣ είναι κάποιο ταμείο που ανήκει στο κράτος ή ελέγχεται από το κράτος. ΛΑΘΟΣ. Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ. Είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, ανεξάρτητο από το ελληνικό κράτος και τροφοδοτεί με χρήματα τις τράπεζες από τους δικούς μας φόρους.

Πόσα χρήματα του έχουμε δώσει; 50 δισεκατομμύρια ευρώ.

Αν δεν πείθεστε, διαβάστε τους σχετικούς νόμους…

ΝΟΜΟΣ 3864 – 2010
Άρθρο 1
Ιδρύεται νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου με την επωνυμία «Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας» …..Το Ταμείο …….δεν ανήκει στο δημόσιο τομέα «ούτε στον ευρύτερο δημόσιο τομέα», διαθέτει διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια, λειτουργεί αμιγώς κατά τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας…….. Ο αμιγώς ιδιωτικός χαρακτήρας του Ταμείου δεν αναιρείται ούτε από την κάλυψη του συνόλου του κεφαλαίου του από το Ελληνικό Δημόσιο…..

Άρθρο 2
1. Σκοπός του Ταμείου είναι η συνεισφορά στη διατήρηση της σταθερότητας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος..........
2. Στο πλαίσιο του σκοπού του το Ταμείο:
α) Παρέχει κεφαλαιακή ενίσχυση στα πιστωτικά ιδρύματα……

Άρθρο 3
« 1. Τα κεφάλαια του Ταμείου προέρχονται: α) από πόρους που αντλούνται στο πλαίσιο του μηχανισμού στήριξης της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δυνάμει του ν. 3845/2010 (Α ' 65) και δυνάμει της Κύριας Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης της 15.3.2012 και β) από πόρους που αντλούνται δυνάμει της Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης της 19.8.2015, όπως κάθε φορά ισχύει, και καταβάλλονται στο Ταμείο από το Ελληνικό Δημόσιο…..

(Δηλαδή τα κεφάλαιά του προέρχονται είτε από τα δανεικά της τρόϊκας, είτε με απευθείας χρήματα του Ελληνικού Δημοσίου. Και στις δύο περιπτώσεις τα ποσά θα τα πληρώσουν οι φορολογούμενοι.)

ΚΕΦΑΛΑΙΑ

ΝΟΜΟΣ 4079 – 2012
Άρθρο 1
1. α. Στην παράγραφο 1 του άρθρου 3 του ν. 3864/ 2010, οι λέξεις «Το κεφάλαιο του Ταμείου ανέρχεται στο ποσό των δέκα δισεκατομμυρίων (10.000.000.000) ευρώ» αντικαθίστανται με τις λέξεις «Το κεφάλαιο του Ταμείου ανέρχεται στο ποσό των πενήντα δισεκατομμυρίων (50.000.000.000) ευρώ».

ΥΓ. Ας σημειωθεί ότι οι τράπεζες που διασώζουμε είναι ήδη στα χέρια ξένων κεφαλαιούχων έναντι πινακίου φακής.