MENU

ΑΝΕΙΠΩΤΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΚΑΙ ΟΡΓΗ- 14 νεκροί, πολλοί τραυματίες και τρεις αγνοούμενοι! Οι δύο εντοπίστηκαν στη θάλασσα! (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Εννέα άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στη Μάνδρα Αττικής από τη σφοδρή κακοκαιρία, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.
 Μια γυναίκα βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της, στην οδό Κοροπούλη, όπου εγκλωβίστηκε από τα νερά που έφτασαν σε πολύ μεγάλο ύψος ενώ ένας ηλικιωμένος άνδρας βρέθηκε πνιγμένος στο σπίτι του, που είχε πλημμυρίσει, στην οδό Αγαμέμνονος. Αργότερα, εντοπίστηκε νεκρός άλλος ένας άνδρας, ηλικίας περίπου 65 ετών, ο οποίος βρέθηκε σε προαύλιο χώρο, στην οδό Λεωνίδα Στάμου.
 Η πυροσβεστική, λίγα λεπτά αργότερα, έκανε γνωστό ότι ένας άνδρας ηλικίας περίπου 50 ετών εντοπίστηκε στο 2ο προς 3ο χλμ. της παλιάς εθνικής οδού Μάνδρας – Θηβών. 
Το πέμπτο θύμα, είναι μία ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία βρέθηκε νεκρή, στο δρόμο, επί της οδού Αίαντος, στην Μάνδρα. Δύο ακόμα άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο από τα ορμητικά νερά.
plimires1-thumb-large-660x330
Την ίδια ώρα, τέσσερις άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο Θριάσιο νοσοκομείο με συμπτώματα υποθερμίας.
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι περιοχές Μάνδρας, Νέας Περάμου και Μαγούλας, έπειτα από πρόταση της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής.
Ήδη, με πρωινή απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, Γιάννη Βασιλείου, παρέμειναν κλειστά σήμερα τα σχολεία Μάνδρας, Μαγούλας και Νέας Περάμου των φήμων Μάνδρας – Ειδυλλίας, Ελευσίνας, και Μεγάρων.
Περισσότερες από 340 κλήσεις για παροχή βοήθειας και απαντλήσεις υδάτων, έχει δεχθεί έως τώρα η Πυροσβεστική. Παράλληλα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αυτή την ώρα επιχειρούν συνολικά στις συγκεκριμένες περιοχές 125 πυροσβέστες με 40 οχήματα. Νωρίτερα απεγκλωβίστηκαν επιβάτες λεωφορείου που είχε ακινητοποιηθεί, λόγω της συσσώρευσης υδάτων, στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, στο ύψος της Μάνδρας.
38-600x282



Εν τω μεταξύ, δύο γυναίκες και ένας οδηγός βυτιοφόρου διακομίστηκαν στο Θριάσειο νοσοκομείο. Οι δύο γυναίκες διαμένουν στην οδό Κοροπούλη στη Μάνδρα, όπου εντοπίστηκε και η νεκρή και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με υποθερμία, ενώ ο οδηγός του βυτιοφόρου απεγκλωβίστηκε από το όχημα, το οποίο είχε ακινητοποιηθεί στο 6ο χλμ της Θηβών – Βιλίων και επίσης διακομίστηκε στο Θριάσειο, τραυματισμένος.
xeimarros
Σύμφωνα με την τροχαία γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου,
▪στο 15.5 χλμ (Ασπρόπυργος), ρεύμα προς Κόρινθο,
▪ στο 21 χλμ (κόμβος Παραδείσου Ελευσίνας και
▪ 24 χλμ (κόμβος Μάνδρας) ρεύμα προς Αθήνα.
Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Αττικής Γιάννη Βασιλείου, τα σχολεία της Νέας Περάμου και της Μάνδρας, θα παραμείνουν κλειστά σήμερα, ενώ για αύριο θα επανεξεταστεί το ζήτημα. Λίγο μετά τις 9 το πρωί πάντως και οι δύο αυτές περιοχές κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με απόφαση της περιφέρειας.

wqs2 wqs3

photo_15-11-2017,_11_40_381510737007plimiramandrasattikis