MENU

ΓΙΑΥΤΗ ΤΗΝ «ΚΥΡΙΑ» ΠΟΥ ΠΑΝΤΕΛΩΝΙΑΖΕΙ 7 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΤΟ ΜΗΝΑ, ΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗ ΕΙΝΑΙ ΟΣΟΙ ΒΓΑΖΟΥΝ 7.500 ΤΟ ΧΡΟΝΟ

«Όλοι έχουν φορολογηθεί αναλόγως» δήλωσε την Πέμπτη στον ΣΚΑΪ η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Θεανώ Φωτίου, ερωτηθείσα για την υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης.  Η κ. Φωτίου έβαλε χαμηλά τον πήχη για τα εισοδήματα της μεσαίας τάξης, λέγοντας ότι η ΕΛΣΤΑΤ το 2009 έκανε λόγο για ατομικό ανώτατο εισόδημα στα 11.500 με 16.000 ευρώ ετησίως, ενώ το 2015, οπότε ανέλαβε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ την εξουσία, το εισόδημα είχε φτάσει στα 7.500 ευρώ ετησίως.

Η κ. Φωτίου αντέκρουσε τα περί φτωχοποίησης της μεσαίας βάσει των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ και υπογράμμισε ότι το ανώτατο κοινωνικό εισόδημα είναι αυτό που αποτυπώνει η ΕΛΣΤΑΤ. «Κοινωνικό κράτος δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς φορολογία» σημείωσε η υπουργός.

Επέμεινε ότι δεν υπάρχουν μειώσεις στις κοινωνικές δαπάνες αλλά αντίθετα, φέτος θα υπάρξουν αυξήσεις από πόρους που, όπως είπε, βρέθηκαν με αίμα. «Προσπαθούμε να επουλώσουμε τεράστιες πληγές τις οποίες κληρονομήσαμε» ανέφερε.

«Ο λαός λέει Κυριακή κοντή γιορτή, Δευτέρα κοντή γιορτή λοιπόν, ας περιμένουμε όπως έγινε το Βατερλώ για τη δημόσια τάξη, θα γίνει και ένα άλλο Βατερλώ του Μητσοτάκη, το τι είναι και δεν είναι καθαρό θα αποκαλυφθεί με στοιχεία τη Δευτέρα» δήλωσε επίσης για την πολύκροτη υπόθεση για την πώληση πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης.