MENU

Έρχεται η Ρωσία και… δεν είναι “επιστημονική φαντασία”

Η χαρά να ζεις στη χώρα που είναι το κέντρο του κόσμου! Όχι μόνο δέχεσαι συχνές καιρικές επισκέψεις μια από το Νότο και μια από το Βορρά, αλλά και όλον τον “πολιτισμό” αμφοτέρων. Ειδικά εκείνον που σου έχει αλλάξει τα “φώτα” που εσύ κάποτε έδωσες…

 Αφού φάγαμε μια χοντρή επέλαση από το Νότο, με λασποβροχή και πλημμύρες στη Θράκη και συγκεκριμένα στη Ροδόπη, όπου πλημμύρισαν κατοικίες και σταβλικές εγκαταστάσεις, ενώ τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου είναι απροσπέλαστα εξαιτίας του όγκου των συσσωρευμένων νερών -δεν βαριέσαι, πάει για χάρισμα στην Τουρκία η περιοχή;- τώρα μας έρχεται η Ρωσία.
Μια από τις γνωστές ‘απρόσμενες’ επισκέψεις που έχουμε τελευταία και που θα ρίξει απότομα το θερμόμετρο κατά 10 ολόκληρους βαθμούς. Ναι… ξέρω… (εγ)κλιματική αλλαγή!
Τι είχες AllNewz; Τι είχα πάντα! Έναν φούρνο μικροκυμάτων πάνω από τη χώρα και χημικές ουρές να του κάνουν παρέα!
Αλλά τι άλλο είχες; Είχα κι έναν Κουφόπουλο, δημοσιογράφο του real.fm με μεγάλες ευαισθησίες στην κλιματική αλλαγή, να μου διαφημίζει την έκθεση «Ταξίδι στο Άγνωστο» που φιλοξενείται αυτήν την στιγμή στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Και να σχολιάζει “πόσα από τα μυθιστορήματα επιστημονικής φαντασίας δεν έγιναν πραγματικότητα;”
Πολλά έγιναν, τα περισσότερα, μην σου πω και πολλές ταινίες. Αλλά… αφού ξέρεις ότι γίνονται κι αφού ξέρεις ότι όλα του Ιουλίου Βερν “έγιναν”, γιατί δεν κοιτάς αυτό που “γίνεται” τώρα; Το λιγότερο δημοφιλές, το σχεδόν άγνωστο στον κόσμο μυθιστόρημα του Βερν, το “Άνω-Κάτω”;
Η χαρά να ζεις στο κέντρο της Γης και… να περιστοιχίζεσαι από παπαγαλάκια!

Αναρτήθηκε από kapistrinews