MENU

ΘΑ ΜΑΣ «ΧΩΣΟΥΝ» ΣΤΟΝ ΩΚΕΑΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ(Βίντεο)

Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη,Ο ιδρυτής του PayPal Peter Thiel διευθύνει ένα έργο για τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου έθνους που επιπλέει στα διεθνή ύδατα
 και λειτουργεί σύμφωνα με τους δικούς του νόμους. Το πρώτο πλωτό έθνος στον κόσμο που εκδηλώνεται στον Ειρηνικό Ωκεανό από το νησί της Ταϊτής το 2020 έχει σχεδιαστεί για να «απελευθερώσει την ανθρωπότητα από τους πολιτικούς».
Το ριζοσπαστικό έργο υλοποιείται από το Ινστιτούτο Seasteading, ένα μη κερδοσκοπικό οργανισμό με μια ποικιλόμορφη, παγκόσμια ομάδα θαλάσσιων βιολόγων, ναυτιλιακών μηχανικών, αγρότες υδατοκαλλιέργειας, ναυτικούς δικηγόρους, ιατρικούς ερευνητές, προσωπικό ασφαλείας, επενδυτές, περιβαλλοντολόγους και καλλιτέχνες.
Το πρώτο νησί προωθείται προσφέροντας ένα νόμισμα, μια νέα ιδέα που κερδίζει δημοτικότητα στο Silicon Valley, των οποίων τα χρήματα κοστίζουν με τη δημιουργία και την πώληση ενός εικονικού νομίσματος.
Σύμφωνα με μια έκθεση σκοπιμότητας της ολλανδικής εταιρίας μηχανικών Deltasync, η πρώτη πόλη θα χτιστεί σε ένα δίκτυο έντεκα ορθογώνιων και πενταπλών πλατφορμών έτσι ώστε να μπορούν να αναδιαμορφωθούν σαν ένα πλωτό πάζλ σύμφωνα με τις ανάγκες των κατοίκων τους.
Οι τετράγωνες και πενταγωνικές πλατφόρμες θα έχουν μήκος 164 πόδια και θα έχουν πλευρές ύψους 164 ποδιών για την προστασία των κτιρίων και των κατοίκων. Οι πλατφόρμες θα είναι κατασκευασμένες από οπλισμένο σκυρόδεμα και θα υποστηρίζουν τριώροφα κτίρια για διαμερίσματα, ταράτσες, γραφεία και ξενοδοχεία μέχρι και 100 χρόνια.
Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός ελπίζει να συγκεντρώσει 60 εκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2020. 50 εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή δεκάδων κτιρίων.


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ