MENU

Προειδοποίηση: Βγείτε από τις ακτές!Η FEMA προειδοποιεί τώρα: Mεγάλος σεισμός θα χτυπήσει την Καλιφόρνια!

Η FEMA προειδοποιεί την Καλιφόρνια! Βγείτε από την ακτή!
Σεισμός 9 ρίχτερ ή μεγαλύτερος θα μετατοπίσει τη γη.
Η ζώνη της Cascadia θα γλυστρήσει. Ακόμη και η Νέα Μαδρίτη έχει τριπλασιαστεί σε σμήνη σεισμού! Προετοιμασία τώρα!


(Για υπότιτλους στο βίντεο πηγαίνεται στις ρυθμίσεις-υπότιτλοι-αυτόματη μετάφραση και επιλέξτε ελληνικά)
Η δοκιμή θα προσομοιώνει σεισμό μεγέθους 9,0 ρίχτερ κατά μήκος της ζώνης, υποδιπλασιασμού στη Cascadia, ακολουθούμενη από τσουνάμι.
Ένας τεράστιος σεισμός και τσουνάμι λέγεται ότι συμβαίνει κάθε 400-600 χρόνια και είναι πλέον καθυστερημένος στην περιοχήΟι επιστήμονες παρουσίασε επίσης λεπτομερή σχέδια για τον τρόπο καταπολέμησης της απειλής, στη συνάντηση της σεισμολογικής κοινωνίας της Αμερικής, τον Απρίλιο.
Είπαν ότι οι νέες τεχνολογίες, όπως τα αεροσκάφη που φέρουν κάμερα, θα μπορούσαν να στείλουν μηνύματα βίντεο των εισερχόμενων κυμάτωνΗ απειλή ενός τεράστιου σεισμού και του τσουνάμι έχουν διαρρεύσει πάνω από το βορειοδυτικό του Ειρηνικού για δεκαετίες. Τώρα, οι ειδικοί το παίρνουν στα σοβαρά.
Αυτό το καλοκαίρι η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης (Fema) διεξάγει μία μεγάλη άσκηση  για να διαπιστώσει εάν είναι έτοιμη για το χειρότερο. Η δοκιμή θα προσομοιώνει σεισμό μεγέθους 9,0 κατά μήκος της Ζώνης Υποκαταγωγής Cascadia, ακολουθούμενη από ένα τσουνάμι που θα μπορούσε να δημιουργήσει κύματα μεγαλύτερα από 50 πόδια.
Τα χειρότερα σενάρια δείχνουν ότι περισσότερες από 1.000 γέφυρες στο Όρεγκον και στην πολιτεία της Ουάσιγκτον θα μπορούσαν είτε να καταρρεύσουν είτε να υποστούν ζημιές, ώστε να είναι άχρηστες.Ο κύριος παράκτιος αυτοκινητόδρομος, η Αμερικανική Διαδρομή 101, θα υποστεί μεγάλες ζημιές από το κούνημα και από το τσουνάμι.
Η κυκλοφορία στο Διεθνές Αεροδρόμιο 5 – μία από τις σημαντικότερες αρτηρίες στο έθνος – πιθανόν θα πρέπει να αναπροσανατολιστεί λόγω μεγάλων ρωγμών στο πεζοδρόμιο. Το Σηάτλ, το Πόρτλαντ και άλλες αστικές περιοχές θα μπορούσαν να υποστούν σημαντικές ζημίες, όπως η κατάρρευση δομών που χτίστηκαν πριν ενημερωθούν οι κώδικες για να ληφθεί υπόψη ένας μεγάλος σεισμός. Η τελευταία φορά που η περιοχή αντιμετώπισε ένα «Μεγάλο σεισμό» ήταν το 1906 όταν το Σαν Άντρεας  ταρακουνήθηκε και σκότωσε περίπου 3.000 ανθρώπους.
Η άσκηση αυτό το καλοκαίρι, που ονομάζεται Cascadia Rising, θα δοκιμάσει  πώς συνεργάζονται οι τοπικοί και κρατικοί ανταποκριτές έκτακτης ανάγκης, η Fema και διάφορες στρατιωτικές ομάδες. Η προσομοίωση θα ξεκινήσει από τον Ιούνιο και θα χρησιμοποιήσει προηγούμενα γεγονότα για να βοηθήσει στο σχεδιασμό της μελλοντικής απάντησης. an.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ NEWS PREPPER :  corfiatiko.blogspot.gr