MENU

«Δαγκώνει» και τρέμουν – Κυβέρνηση σε Φ.Φράγκο: «Θα αναμετρηθούμε στον πολιτικο στίβο – Τελικός κριτής ο λαός» – Οχετός υβριστικών αναρτήσεων από ΣΥΡΙΖΑ

Σε παράκρουση βρίσκεται η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καθώς από την αρχική αμηχανία πέρασε στην επίθεση εναντίον του Φραγκούλη Φράγκου τον οποίον πλέον αντιμετωπίζει ως έναν
 ισχυρό και υπολογίσιμο πολιτικό αντίπαλο και γι αυτό προσπαθεί ήδη να τον αποδομήσει με οχετό υβριστικών αναρτήσεων.
Αυτό που φοβάται πλέον η Κυβέρνηση είναι η συγκέντρωση στις 4 Φεβρουαρίου στην Αθήνα η οποία έχει όλες τις προυποθέσεις να μετατραπεί σε αντικυβερνητικό συλλαλητήριο. Γι αυτό και ξαφνικά μισο εκατ Ελληνες «βαφτίστηκαν» από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο εν ριπή οφθαλμού ως … «ακροδεξιοί» προκαλώντας τα πατριωτικά αντανακλαστικά των Ελλήνων.
Ταυτόχρονα οχετός αθλιοτήτων έχει εξαπολύσει ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και τα εξαπτέρυγα του εναντίον 500 χιλ Ελλήνων που πήραν μέρος στο συλλαλητήριο.
Το έργο της «εργολαβίας» κατά της τεράστιας παρουσίας του στρατηγού ε.α. Φραγκούλη ανέλαβε εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ πρώτος και καλύτερος,  ο γνωστός για τις απόψεις του Δήμαρχος της Θεσ/νίκης Μπουτάρης , ο οποίος τον τρέμει διότι «τρίζουν» όχι μόνο οι «καρέκλες» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και η δική του στο Δήμο.
Δηλώσεις κατά του Στρατηγού ε.α. και Επίτιμου Αρχηγού ΓΕΣ, Φραγκούλη Φράγκου, ο οποίος ήταν ο κεντρικός ομιλητής στο συλλαλητήριο για το Σκοπιανό, άφησε όμως και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
«Γνωρίζαμε τον Φράγκο Φραγκούλη ως εν αποστρατεία στρατηγό, σήμερα εμφανίζεται και ως επίδοξος πολιτικός ηγέτης. Αν ο ίδιος πράγματι εννοεί αυτά που λέει, τότε εμείς θα του πούμε ότι ο τελικός κριτής σε κάθε πολιτική τοποθέτηση δεν είναι ούτε οι δημοσιογραφικοί διθύραμβοι ούτε η έντονη κάλυψη των τοποθετήσεων από τα ΜΜΕ. Ο τελικός κριτής θα είναι ο λαός» είπε ο κ. Τζανακόπουλος, ερωτηθείς για τα σενάρια περί δημιουργίας ενός κόμματος, στο οποίο υποτίθεται ότι θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.
«Το Σύνταγμα τού το επιτρέπει (···) θα μετρήσει τις δυνάμεις του όπως όλοι μας» συμπλήρωσε (σσ το θεωρούν δεδομένο)…
«Ο κ. Φράγκος είναι προφανές ότι θέλει να στήσει μια πολιτική σταδιοδρομία στο ζήτημα του ονόματος, όπως έχουν κάνει στο παρελθόν και πολλοί άλλοι πολιτικοί» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και αναφέρθηκε ονομαστικά στον Αντώνη Σαμαρά.
Ερωτηθείς για τους ισχυρισμούς ότι δόθηκε εντολή να μην μεταδοθεί το συλλαλητήριο σε απευθείας σύνδεση από την ΕΡΤ και τα άλλα μεγάλα κανάλια, είπε:
«Δεν θυμάμαι ποτέ η ΕΡΤ να μεταδίδει σε απευθείας σύνδεση συλλαλητήρια. Επομένως δεν κατανοώ το ερώτημα».
Όταν ρωτήθηκε για την πολιτική αποτίμηση του συλλαλητηρίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε πως αρκετοί πολίτες αντιμετωπίζουν με ευαισθησία το ζήτημα, ενώ αναφέρθηκε και στην εθνικιστική πολιτική κατεύθυνση που πήρε το συλλαλητήριο, για την οποία, όμως, τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν θεωρεί ότι εκφράζει το σύνολο του ελληνικού λαού. «Εθνικιστικές ρητορίες βρίσκουν ακροατήριο, αλλά δεν αντανακλούν την πλειοψηφία του ελληνικού λαού» σημείωσε.
Σε ερώτηση εάν το συλλαλητήριο επηρεάζει τη διαπραγμάτευση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι «δεν τίθενται νέα δεδομένα από το συλλαλητήριο, η εξωτερική πολιτική δεν επηρεάζεται από αυτό».
Οχετός δηλώσεων Μπουτάρη: Με προσέβαλε ο Φράγκος- Ποιος τον ακούει προς τα έξω και τι είναι;
«Η αντίληψη πως η Μακεδονία είναι μόνο ελληνική και τίποτε άλλο, είναι κακή. Όταν πας να λύσεις ένα πρόβλημα, πρέπει να δεις και τα προβλήματα του άλλου. Οι αλυτρωτικές τάσεις πρέπει να τελειώνουν. Δεν είναι μόνο το όνομα. Εάν οι γείτονες εξακολουθούν να έχουν στο Σύνταγμα τους αλυτρωτικές τάσεις, δεν αλλάζει το θέμα», δήλωσε ο κ. Μπουτάρης και προσέθεσε:
Το χθεσινό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη για την ονομασία των Σκοπίων σχολίασε ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μπουτάρης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
«Η αντίληψη πως η Μακεδονία είναι μόνο ελληνική και τίποτε άλλο, είναι κακή. Όταν πας να λύσεις ένα πρόβλημα, πρέπει να δεις και τα προβλήματα του άλλου. Οι αλυτρωτικές τάσεις πρέπει να τελειώνουν. Δεν είναι μόνο το όνομα. Εάν οι γείτονες εξακολουθούν να έχουν στο Σύνταγμα τους αλυτρωτικές τάσεις, δεν αλλάζει το θέμα», δήλωσε ο κ. Μπουτάρης και προσέθεσε:
«Η χθεσινή εκδήλωση δεν βοηθάει καθόλου την διαπραγμάτευση και δεν λύνει το πρόβλημα. Ο συμβιβασμός δεν είναι κακή λέξη». Ο κ. Μπουτάρης απάντησε στον στρατηγό εν αποστρατεία Φραγκούλη Φράγκο, ο οποίος τον αποκάλεσε «αντιπρόσωπο του Τζορτζ Σόρος» και σημείωσε:
«Στεναχωριέμαι γιατί ο κ. Φράγκος με προσέβαλε προσωπικά και όλη η ομιλία του ήταν ένας εσωτερικός διχασμός. Ποιος τον ακούει προς τα έξω και τι είναι;».
Όσον αφορά τις αποδοκιμασίες προς το πρόσωπο του, που ακούστηκαν από συγκεντρωμένους, παρατήρησε:
«Δεν είναι η πρώτη φορά. Και για τους Τούρκους και τους Εβραίους με κατηγορούν επειδή έχω συγκεκριμένη γραμμή».
Ο κ. Μπουτάρης χαρακτήρισε το συλλαλητήριο «ογκώδες κι εντυπωσιακό, χωρίς καμία αμφιβολία», λέγοντας πως το παρακολούθησε από εικόνες στην τηλεόραση, ωστόσο δήλωσε «απογοητευμένος γιατί 25 χρόνια απραξίας δεν μας οδηγούν να σκεφτούμε αλλιώς».
«Το σύνθημα η Μακεδονία είναι Ελληνική είναι επιθετικό – Ο πυρήνας εχθές ήταν ακροδεξιοί»
«ο κόσμος ήταν όντως πολύς εχθές στο συλλαλητήριο και σε αυτό βοήθησε και ο καιρός. Αυτό που μου κάνει εντύπωση όμως είναι πως η αστυνομία βγάζει ένα νούμερο κοντά στις 100.000 οι εφημερίδες δίνουν έναν αριθμό πολύ μεγαλύτερο κοντά στις 300.000 -400.000 το οποίο δεν υπάρχει. Προσωπική μου άποψη είναι πως εχθές στο συλλαλητήριο συμμετείχαν περίπου 150.000 άτομα.
Πέραν της συμμετοχής πάντως υπήρχε στη συγκέντρωση ένας λεγόμενος εθνικός παλμός ο οποίος δεν εξυπηρετεί σε τίποτα την κατάσταση. Μετά από 20 χρόνια που υφίσταται το πρόβλημα φαίνεται πως δεν μάθαμε τίποτα, όπως και με το Κυπριακό υπάρχει ένα πρόβλημα το οποίο διαιωνίζεται.
Όταν κάνεις μία διαπραγμάτευση δεν κοιτάς μόνο να επιβάλεις την άποψή σου στον απέναντι αλλά κοιτάζεις να ενημερώσεις και τον κόσμο. Αυτούς όλους που νομίζουν ότι αυτό το κράτος είναι ανύπαρκτο και δεν έχει ιστορία, το οποίο είναι δικό τους πρόβλημα. Αλλά εμείς αντί να κοιτάξουμε να τους βοηθήσουμε να αποκτήσουν την ταυτότητα τους χαρακτηρίζουμε άχρηστους και τους πετάμε στην γωνία, τους προσβάλλουμε και εμείς».
Αναφερόμενος στους λόγους που έχει φτάσει κατά την άποψή του η κατάσταση σήμερα σε αυτό το σημείο ο κ. Μπουτάρης τόνισε πως «οι πολιτικές ηγεσίες των τελευταίων 20 ετών δεν παρουσίασαν ποτέ την πραγματική ιστορία. Δεν αντιλέγω αυτοί κλέβουν την ιστορία.
Η ιστορία μας όμως δεν είναι δυνατό να κλαπεί από κανέναν, υπάρχει και θα υπάρχει. 160 χώρες έχουν ήδη αναγνωρίσει την χώρα ως «Μακεδονία», δεν άλλαξαν όμως τίποτα, κανένας δεν άλλαξε την δική μας ιστορία. Εμείς αντί να κοιτάξουμε να εκμεταλλευτούμε την κατάσταση και να τους φέρουμε κοντά σε εμάς τους απωθούμε».
Σε σχετική ερώτηση για το εάν η χθεσινή μαζική συγκέντρωση ήταν ακροδεξιά όπως κάποιοι υποστηρίζουν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης υπογράμμισε:
«ο πυρήνας της οργάνωσης εχθές ήταν ακροδεξιοί αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήταν όλοι οι συμμετέχοντες ακροδεξιοί. Εχθές είδα μία κατάσταση παρέλασης. Το σύνθημα η Μακεδονία είναι ελληνική είναι επιθετικό. Το 50% ανήκει σε εμάς το 30% στα Σκόπια και το υπόλοιπο στην Βουλγαρία. Είναι πολύ μεγάλη η ευθύνη των αρχηγών όλων των κομμάτων ανεξαιρέτως που άφησαν να καλλιεργηθεί επί δεκαετίες το αίσθημα ανασφάλειας στη χώρα μας».
ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης: «Τον τόνο στο συλλαλητήριο έδωσαν οι πατριδοκάπηλοι και οι νοσταλγοί του ναζισμού»
«Δυστυχώς, τον τόνο δεν έδωσαν οι χιλιάδες πολίτες οι οποίοι αξιοποίησαν το δημοκρατικό τους δικαίωμα στη διαφωνία και εξέφρασαν τις αντιρρήσεις, τους φόβους τους για τις εξελίξεις, αλλά οι πατριδοκάπηλοι και οι νοσταλγοί του ναζισμού» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης, σε ανακοίνωσή του για το χθεσινό συλλαλητήριο στη Νέα Παραλία.
«Εικόνες από κακές στιγμές της Ιστορίας συνόδευσαν το χθεσινό συλλαλητήριο για την ονομασία της ΠΓΔΜ στη Θεσσαλονίκη» τονίζει και προσθέτει:
«Χαρακτηριστική ήταν η παρουσία βουλευτών, στελεχών, μελών και υποστηρικτών της υπόδικης Χρυσής Αυγής σε ένα κρεσέντο φανατισμού και μισαλλοδοξίας. Αυτά τα στοιχεία ήταν που ανέλαβαν και τη διοργάνωση του συλλαλητηρίου, κι αυτό φάνηκε από τους ομιλητές, τις ομιλίες και το όλο πλαίσιο της εκδήλωσης. Πώς μπορούν να περάσουν απαρατήρητες οι κραυγές του κεντρικού ομιλητή, στρατηγού ε.α., Φράγκου Φραγκούλη; Όμως οι ακροδεξιές συμμορίες δεν έμειναν στα λόγια αλλά πέρασαν και σε πράξεις:
– Βεβήλωσαν το μνημείο των θυμάτων του Ολοκαυτώματος Εβραίων συμπολιτών μας, στην πλατεία Ελευθερίας.
– Πυρπόλησαν το νεοκλασικό κτίριο στη Λεωφόρο Στρατού 19 με Σαρανταπόρου, όπου στεγαζόταν η κατάληψη Libertatia.
– Προπηλάκισαν τον βουλευτή των ΑΝΕΛ, Κώστα Ζουράρι.
Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης τάσσεται στο πλευρό των αγνών πατριωτών, οι οποίοι αποτελούν τη πλειοψηφία των πολιτών και οι οποίοι αντιτίθενται στον εθνικισμό, τον αλυτρωτισμό και το μίσος».
Επίσης, καλεί τους βουλευτές οι οποίοι παρέστησαν στο συλλαλητήριο «να καταδικάσουν τις χωρίς εξαίρεση επιθέσεις των ομιλητών εναντίον των θεσμών, του πολιτικού συστήματος, αλλά και των ίδιων των πολιτικών».
«Εθνικιστικά και αιματολάγνα παραληρήματα, φιέστα κακόγουστου χουντοφολκλόρ»
Σε «εθνικιστικά και αιματολάγνα από άμβωνος και εξέδρας παραληρήματα εξελίχθηκε γρήγορα κι αβίαστα η αγάπη για την πατρίδα και τα εθνικά της δίκαια» τονίζει, σε ανακοίνωσή της, η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης, η οποία καλεί σε πορεία το απόγευμα, με συγκέντρωση έξω από την κατάληψη Libertatia, που στεγαζόταν στο διατηρητέο που πυρπολήθηκε χθες.
«Οι δρόμοι της πόλης άνοιξαν για πρώτη φορά μετά από χρόνια για να παρελάσουν με κάθε επισημότητα τα τάγματα της Χρυσής Αυγής υπό την καθοδήγηση των υπόδικων βουλευτών τους, ο Λευκός Πύργος μετατράπηκε σε κολυμπήθρα για το ξέπλυμα φασιστών, ναζί, μαχαιροβγαλτών, με τις ευλογίες της κοινοβουλευτικής δεξιάς (συμπολιτευόμενης κι αντιπολιτευόμενης), τοπικών αρχόντων και της εκκλησίας σε μία φιέστα κακόγουστου χουντοφολκλόρ» αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Από την πλευρά της, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης σημειώνει, σε ανακοίνωση, ότι «δεν ήταν μόνο το γεγονός πως το συλλαλητήριο νομιμοποίησε κάθε είδους εθνικισμό με κεντρικό ομιλητή τον γνωστό ακροδεξιό στρατοκράτη Φράγκο Φραγκούλη, αλλά και την παρουσία των νεοναζιστών της Χρυσής Αυγής που περιορίστηκαν στον χώρο του συλλαλητηρίου, αλλά άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου και για πιο επιθετικές δράσεις».
Σύμφωνα με την Αντιεξουσιαστική, «μία χουλιγκάνικη μικροομάδα με φασιστικά χαρακτηριστικά που επικαλούνταν το προσφυγικό και ιστορικό όνομα του ΠΑΟΚ μετατράπηκε με ευκολία σε εθνικιστική συμμορία».
«Αρχικά, επιτέθηκαν στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Σχολείο κουβαλώντας όλες τις ιδεοληπτικές μονομανίες του οπαδισμού με εθνικιστική επένδυση, απομακρύνθηκαν, όμως, επιτυχώς από τις συντρόφισσες και τους συντρόφους που αποτελούσαν την περιφρούρηση του χώρου, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
«Στη συνέχεια προσπάθησαν να αντιπαρατεθούν ανεπιτυχώς με τη συγκέντρωση της Καμάρας. Στο τέλος κατευθύνθηκαν προς τη λεωφόρο Στρατού, προς την κατάληψη Libertatia. Εκεί, προηγουμένως, μία επίσης μικροομάδα νεοναζί και εθνικιστών (Ιδεάπολις, Ιερός Λόχος κ.λπ.) είχαν αποπειραθεί ανεπιτυχώς να πυρπολήσουν με πυρσούς τη Libertatia. Αυτό που δεν κατάφεραν οι δηλωμένοι νεοναζί ήρθαν να το ολοκληρώσουν οι ίδιοι» καταλήγει η ανακοίνωση.
Πολάκης για συλλαλητήριο: Νοσταλγοί της χούντας και τρελαμένοι με το αρχαίο ελληνικό πνεύμα έδωσαν τον τόνο
Να υποβαθμίσει το μήνυμα που έστειλαν οι χιλιάδες συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο της Κυριακής για τη Μακεδονία επιχείρησε με ανάρτησή του στο Facebook o αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.
Αρχικά αποδεχόμενος την εκτίμηση της αστυνομίας για 90.000 διαδηλωτές υποστήριξε ότι δεν είχε καμία σχέση με τα συλλαλητήρια του 1992. Στη συνέχεια τόνισε ότι αν και συμμετείχε και κόσμος που δεν ήταν ακροδεξιός, εντούτοις για τον ίδιο τον τόνο έδωσαν «νοσταλγοί της χούντας ,τρελαμένοι του αρχαίου ελληνικού πνεύματος ,οι ομάδες των μεταφερόμενων χρυσαυγιτών, ένα σκοταδιστικό τμήμα της εκκλησίας με Ανθιμους και Αμβρόσιους και βέβαια η προσπάθεια τμήματος της νέας δημοκρατίας να στήσει μια «σοβαρή Ακροδεξιά «με φαήλους ,σαμαράδες, γεωργιαδηδες και στρατηγούς τύπου «ας φωνάξουμε ζήτω οι ειδικές δυνάμεις » με μια λογική τύπου «που είναι ένας λοχίας να μας σώσει»».
Επιχειρεί, δε, να καθησυχάσει ότι η κυβέρνηση «θα διασφαλίσει στις διαπραγματεύσεις τα συμφέροντα της χώρας και θα αποκλείσει τον όποιο κίνδυνο «αλυτρωτισμού». Η αριστερά είναι πατριωτική δύναμη και το έχει αποδείξει με το αίμα των αγωνιστών της εδώ και πολλές δεκαετίες».
Η ανάρτηση του κ. Πολάκη έχει ως εξής:
«Δαγκώνει» και τρέμουν – Κυβέρνηση σε Φ.Φράγκο: «Θα αναμετρηθούμε στον πολιτικο στίβο – Τελικός κριτής ο λαός» – Οχετός υβριστικών αναρτήσεων από ΣΥΡΙΖΑ - Εικόνα0
Αναρτήθηκε από kapistrinew