MENU

ΞΕΦΤΙΛΑ ΔΙΧΩΣ ΟΡΙΑ - ΚΟΒΟΥΝ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΑΠΗΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΘΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ!

ΠΡΟΣΟΧΗ – ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ Εθνική Ομοσπονδία για τα Δικαιώματα του Αυτιστικού Φάσματος
ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ


 Καλημέρα από την ΕΟΔΑΦ. Παρακαλούμε για την προώθηση του πιο κάτω μηνύματος προς όλους τους πολίτες,
και κυρίως:
προς τα e-mails των κομμάτων, βουλευτών και ΜΜΕ που έχουμε στο τέλος του κειμένου και σε αυτά των βουλευτών που έχουμε στο τελευταίο συνημμένο.

ΚΟΒΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΘΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ: ΝΤΡΟΠΗ!! - ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΗ


Με την νέα νομοθεσία (Δεκέμβριος 2017 & Ιανουάριος 2018), προχωράει για πρώτη φορά στην ιστορία Δημοκρατικού κράτους η διακοπή των επιδομάτων αναπηρίας των παιδιών και ατόμων με Αυτισμό, για να χρηματοδοτηθούν τα πολιτικά συμφέροντα των μνημονίων.

Η διακοπή των επιδομάτων, γίνεται και πάλι με το γνωστό «παλιό...κόλπο» της μείωσης του ποσοστού αναπηρίας, που εφαρμόζεται από τα αντικοινωνικά διεφθαρμένα κράτη, με αντιεπιστημονικά έως κωμικοτραγικά επιχειρήματα, όπως αναλύεται στο συνημμένο υπόμνημα της ΕΟΔΑΦ προς την κυβέρνηση και τη Βουλή.

-Υπενθυμίζουμε ότι ο ΟΗΕ έχει αποφανθεί επίσημα, πως εκτός από τις κοινωνικές περικοπές, η άλλη σκοπιμότητα που αποτελεί αιτία αυτών των αντικοινωνικών μέτρων από την Ελληνική κυβέρνηση, είναι η εξυπηρέτηση της διαφθοράς.
-Επίσης, ότι ο ΟΗΕ έχει υποδείξει ρητά στο Ελληνικό κράτος, ότι οφείλει να αυξήσει επειγόντως τις προνοιακές παροχές (επιδόματα αναπηρίας, θεραπείες κλπ), ακριβώς λόγω των μνημονίων - και ότι αυτό αποτελεί αναγκαίο όρο σεβασμού των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και των Συμβάσεων που έχει υπογράψει η χώρα. 
Συνεπώς, χωρίς την εφαρμογή αυτών των υποδείξεων, παραβιάζονται τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και οι Συμβάσεις προστασίας τους και οι γονείς δικαιούνται να προσφύγουν στο αντίστοιχο δικαστήριο του ΟΗΕ.

Το νέο αντικοινωνικό μέτρο, δημιουργεί ένα νέο αν-ηθικο έρεισμα για ακόμη πιο αντικοινωνικά μέτρα εναντίον των απλών πολιτών, των άνεργων, των χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων, των πολιτών που τους παίρνουν το σπίτι...

Απαιτούμε την ανάκληση του νέου αντικοινωνικού μέτρου και την αναθεώρησή του σύμφωνα με τις αποφάσεις ΟΗΕ, όπως εκφράζονται στα αιτήματα που παρατίθενται στο τέλος του συνημμένου υπομνήματος ΕΟΔΑΦ, μετά από εμπεριστατωμένη ανάλυση / αιτιολόγηση.

-Καλούμε τους γονείς των παιδιών με Αυτισμό να συσπειρωθούν με την ΕΟΔΑΦ για την προσφυγή στο διεθνές δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ για την διεκδίκηση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τους και των δίκαιων αιτημάτων τους.
-Καλούμε όλες τις υγιείς πολιτικές δυνάμεις και πρόσωπα, να συνταχθούν στον αγώνα αυτό και να τον προωθήσουν.

-Καλούμε τους υγιείς πολιτικούς φορείς και πρόσωπα που έχουν εκλεγεί στη Βουλή, να προωθήσουν εντός της Βουλής τα αιτήματα του συνημμένου υπομνήματος ΕΟΔΑΦ και την ανάκληση των αντικοινωνικών μέτρων, εφαρμόζοντας τις υποδείξεις ΟΗΕ προς το Ελληνικό κράτος για την Κοινωνική προστασία και ενίσχυση των παιδιών / ατόμων με αναπηρία και όλων των ευπαθών κοινωνικών ομάδων που βρίσκονται σε δυσχερή θέση με τα μνημόνια.

Η ΕΟΔΑΦ θα ενημερώσει τους πολίτες και ολόκληρη την Ελληνική Κοινωνία για τη στάση των πολιτικών φορέων και προσώπων στη Βουλή (αλλά και εκτός αυτής): Επειδή η στάση της Πολιτείας απέναντι στα ανάπηρα παιδιά της, αποτελεί το ασφαλέστερο προμήνυμα των προθέσεών της για τα Ανθρώπινα και Συνταγματικά Δικαιώματα ΟΛΩΝ μας...

Συνημμένα:
1) Το υπόμνημα ΕΟΔΑΦ με τα αιτήματα των οποίων απαιτούμε την ικανοποίηση (σελ. 22), όπως παρατίθενται μετά από εμπεριστατωμένη αιτιολόγηση.
2) Λίστα για τους αποδέκτες του μηνύματος.

Αναρτήθηκε από kapistrinews