MENU

Πακιστάν: Όχλος χιλιάδων αφιονισμένων μουσουλμάνοι απαιτεί τον αποκεφαλισμό χριστιανού έφηβου λόγω «βλασφημίας»

Ένας όχλος περίπου 3.000 ισλαμιστών εξτρεμιστών στο Πακιστάν ζήτησε τον αποκεφαλισμό ενός 17χρονου χριστιανού, του οποίου το κινητό τηλέφωνο, αφού βρέθηκε ημέρες μετά την απώλεια του,
 περιείχε «βλάσφημο περιεχόμενο» που οι αρχές μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να τον καταδικάσουν σε ποινή φυλάκισης ή θάνατο.
Η υπόθεση είναι η τελευταία σε μια σειρά περιστατικών κάθε χρόνο που αφορούν ένα μέλος μιας θρησκευτικής μειονοτικής ομάδας που κατηγορείται ότι εμπλέκεται σε πράξη προσβολής ή ένδειξης περιφρόνησης ή έλλειψης σεβασμού για το Ισλάμ στη χώρα όπου η πλειοψηφία είναι μουσουλμάνοι.
Τη Δευτέρα, ο κατηγορούμενος «βλάσφημος» Patras Masih ισχυρίστηκε ότι «κάποιος άγνωστος πρόσθεσε βλάσφημο περιεχόμενο στη σελίδα του στο Facebook», αναφέρει η βρετανική πακιστανική χριστιανική ένωση (BPCA).
Αρχικά, εκατοντάδες ντόπιοι μουσουλμάνοι από το Dhair ένα χωριό στην πόλη Shahdara της Λαχώρης, όπου ζει ο Patras, κατηγόρησαν τον νεαρό χριστιανό για βλασφημία τη Δευτέρα, αλλά η ομάδα των ισλαμιστών εξτρεμιστών που ζητούσε από τις αρχές να τιμωρήσουν τον έφηβο, έφτασαν τους 3.000 σε αριθμό.
Λέει η BPCA:
Η τοπική αστυνομία έχασε τον έλεγχο της κατάστασης δεδομένου ότι οι συγκεντρωμένοι ξεπέρασαν τους 3000. Τα συνθήματα και οι φωνές που φώναζε ο όχλος άρχισαν να αυξάνονται και ζητούσαν επιτακτικά να αποκεφαλισθεί ο νεαρός. Ένας άνδρας είχε μια πινακίδα που έλεγε: “Η κακός χριστιανός πρέπει να τιμωρηθεί για διάπραξη βλασφημίας!”
Οι αρχές αποκάλυψαν ότι ο μουσουλμανικός όχλος συγκέντρωνε βενζίνη για να κάψει σπίτια χριστιανών στην περιοχή και τους φώναζαν να εγκαταλείψουν την περιοχή.
“Έντρομες οι οικογένειες των χριστιανών αναγκάστηκαν να αφήσουν τα σπίτια τους, ζητώντας προσωρινό καταφύγιο αλλού και υπάρχουν ήδη αναφορές για λεηλασίες περιουσιών”, σημειώνει η BPCA.
Όλα ξεκίνησαν όταν ένας ντόπιος μουσουλμάνος ονόματι Muhammad Awais, απαίτησε από όλες τις αρχές της περιοχής να συντάξουν κατηγορίες περί βλασφημίας εναντίον του νεαρού εφήβου.
Το India Today περιγράφει τον Awais, ως ένα τοπικό κληρικό, σημειώνοντας ότι κατηγόρησε τον Patras «ότι μοίρασε βλάσφημο περιεχόμενο στα social media … το οποίο έβλαψε τα θρησκευτικά συναισθήματα των ανθρώπων του Shahdara».
Μετά την κατάθεση των κατηγοριών, η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα αναζητώντας τον Patras Masih, χωρίς να μπορούν να τον βρουν. Ωστόσο, ο γενναίος χριστιανός έφηβος παραδόθηκε μόνος του στις τοπικές αρχές προκειμένου να αποκατασταθεί η ειρήνη και να εμποδίσει τους εξτρεμιστές να επιτεθούν σε άλλους χριστιανούς και να πυρπολήσουν τα σπίτια τους, καθώς ήδη οι διαδηλωτές ζητούσαν εκτός από το λιντσάρισμα του Patras και την πυρπόληση όλων των σπιτιών των χριστιανών αν δεν τον έβρισκαν οι αρχές.
Παρόλο που το Πακιστάν δεν έχει ακόμη εκτελέσει κανέναν που καταδικάστηκε για βλασφημία, για πολλούς καταδικασμένους βλάσφημους εκκρεμεί η ποινή του θανάτου και εκατοντάδες περιμένουν να δικαστούν, σύμφωνα με το Human Rights Watch (HRW).
Ο Wilson Chowdhry, πρόεδρος της BPCA, δήλωσε:
Αυτή η ιστορία απεικονίζει τον καθημερινό κίνδυνο που αντιμετωπίζουν οι Πακιστανοί Χριστιανοί και την ταχύτητα με την οποία μπορεί να αναλάβει δράση ένας όχλος που ζητάει λιντσάρισμα ακόμα και πριν αποδοθεί κάποια κατηγορία. Ακόμα και η απώλεια του κινητού προκαλεί μεγάλο φόβο ανάμεσα στις ευάλωτες μειονότητες. Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς πώς κάποιος θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την ευκαιρία ενός χαμένου τηλεφώνου για να εκθέσει έναν άλλο άνθρωπο – αλλά αυτό είναι το Πακιστάν και εγκλήματα όπως αυτό είναι πάρα πολύ συνηθισμένα.
Αυτή τη στιγμή όλοι οι χριστιανοί στην περιοχή βρίσκονται κάτω από επικείμενη απειλή βίας και πολλοί αναφέρουν ότι κρύβονται στα σπίτια τους.
Εκτιμάται ότι 100 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων ακόμα και παιδιών, κρατούνται κάθε χρόνο με την κατηγορία της βλασφημίας.
Αναρτήθηκε από kapistrinews