MENU

Ο Ερντογάν καλεί τους Τούρκους σε ετοιμότητα για επιστράτευση

Οι δηλώσεις προκάλεσαν πανικό στους Τούρκους που έσπευσαν μαζικά να δουν πού παρουσιάζονται με αποτέλεσμα να καταρρεύσουν οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες
 Να είναι σε ετοιμότητα για επιστράτευση κάλεσε σήμερα τους Τούρκους ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στην πόλη Kahramanmara δημιουργώντας προβληματισμό για την πορεία των στρατιωτικών επιχειρήσεων του τουρκικού στρατού στη Συρία.

«Ας είναι όλοι σε ετοιμότητα για επιστράτευση, αν και η ανάγκη δεν είναι άμεση. Βρισκόμαστε λίγο πριν μια νέα ανάσταση. Αφού συσκεφθούμε με τη στρατιωτική ηγεσία και κληθεί ο λαός με φύλλα πορείας, θα σπεύσουμε με πρώτο εμένα» τόνισε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Οι δηλώσεις Ερντογάν αλλά και τα δημοσιεύματα σε ηλεκτρονικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Τουρκίας που καλούσαν τους πολίτες να δουν πού παρουσιάζονται σε περίπτωση επιστράτευσης, είχαν ως αποτέλεσμα να καταρρεύσει η ιστοσελίδα του τουρκικού υπουργείου Άμυνας αλλά και πολλές ηλεκτρονικές υπηρεσίες της τουρκικής κυβέρνησης.
Η Τουρκία συμπληρώνει σήμερα 35 ημέρες στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Αφρίν της Συρίας κατά τις οποίες όπως ανέφερε ο Ερντογάν «σκοτώθηκαν 1873 τρομοκράτες».



protothema
Αναρτήθηκε από kapistrinews