MENU

«Υιοθέτησαν» την ακριτική Κίναρο και μαζί τη μοναδική κάτοικό του! [εικόνες]

Την Κίναρο και τη μοναδική κάτοικό του υιοθέτησε η Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ).

Η Ρηνιώς Κατσοτούρχη, είναι η μοναδική μόνιμος κάτοικος της ακριτικής νήσου Κίναρος, η οποία μέχρι πρόσφατα λάμβανε ειδικό επίδομα. Οχι, όμως, πλέον, όπως έγινε γνωστό μέσω της εκπομπής του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα».



Και έτσι η ΕΕΝΕ πήρε την πρωτοβουλία να... υιοθετήσει το νησί και την μοναδική κάτοικό του.

Ο Πρόεδρος της ΕΕΝΕ κ. Αποστολόπουλος έκανε παρέμβαση στη εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» και απαντώντας στις ευχαριστίες της κας Κατσοτούρχη δήλωσε: «εμείς της οφείλουμε ένα ευχαριστώ και κάθε βοήθεια που μπορούμε για όσα κάνει για την πατρίδα».



Η ανακοίνωση της ΕΕΝΕ:

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΕΝΕ:

Η ανάγκη υπεράσπισης των εθνικών μας συμφερόντων, είναι υπόθεση όλων. Απαιτείται εθνική συνείδηση, εγρήγορση και αποφασιστική συμβολή και γενναιοδωρία, από όπου υπηρετεί ο καθένας.

Σε συνέχεια της ανάδειξης της είδησης από την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» της τηλεόρασης του ΑΝΤ1, σχετικά με τη διακοπή καταβολής του επιδόματος στη μοναδική κάτοικο της ακριτικής νήσου Κίναρος που αποτελεί και ένα από τα δεκαοκτώ νησιά που η Τουρκία θέτει υπό αμφισβήτηση, η ΕΕΝΕ αποφάσισε να κινητοποιηθεί προς άμεση επίλυση του ζητήματος.

Στην κατεύθυνση αυτή η ΕΕΝΕ αναλαμβάνει από σήμερα την πολυεπίπεδη υποστήριξη της μόνιμης κατοίκου του νησιού – από την κάλυψη του επιδόματος που κόπηκε, έως και τη συνολική «υιοθεσία» της ακριτικής νήσου.

Τα μέλη της ΕΕΝΕ, προθυμοποιήθηκαν να παράσχουν όλα τα αναγκαία μέσα για την υποστήριξη της κυρίας Ρηνιώς Κατσοτούρχη, μιας πραγματικής ηρωίδας που φυλάει «Θερμοπύλες». Συγκεκριμένα, αναλαμβάνουν να συμβάλλουν στην κάλυψη των αναγκών σε θέματα υγείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, τροφίμων και ειδών άμεσης ανάγκης, την όποια αναγκαία νομική, λογιστική ή φοροτεχνική υποστήριξη, καθώς και όλες τις τεχνικές ανάγκες που σχετίζονται με τη συντήρηση του ακινήτου και όλων των υποδομών του νησιού.

Είναι σημαντικό να αναδειχθεί και να υποστηριχθεί το κρίσιμο έργο που επιτελούν οι σύγχρονοι Έλληνες ακρίτες, οι άνθρωποι εκείνοι που υπερασπίζονται εμπράκτως την εθνική μας εδαφική ακεραιότητα, επιτελούν έργο και θωρακίζουν τα εξωτερικά μας σύνορα.

Η συγκεκριμένη κίνηση, είναι η αρχή μιας ευρύτερης στρατηγικής απόφασης της ΕΕΝΕ και των μελών της, να υιοθετήσει μια σειρά από ακριτικές νήσους, που πολύ συχνά τις θυμόμαστε μόνο σε ώρες ανάγκης.

Ξεκινώντας λοιπόν αρχικά με την Κίναρο, η ΕΕΝΕ θα προχωρήσει στην «υιοθεσία», σειράς «ξεχασμένων» ακριτικών νήσων στις άκρες τις επικράτειας, όπου οι κάτοικοι δίνουν αγώνα, έναν αγώνα που μας αφορά όλους.

Σε ζωντανή τηλεφωνική παρέμβαση στη σημερινή εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ο Πρόεδρος της ΕΕΝΕ κ. Αποστολόπουλος, απαντώντας στις ευχαριστίες της κας Κατσοτούρχη δήλωσε: «εμείς της οφείλουμε ένα ευχαριστώ και κάθε βοήθεια που μπορούμε για όσα κάνει για την πατρίδα».



Φωτογραφίες : Μπάμπης Κωνσταντάτος

Πηγή: iefimerida.gr
Αναρτήθηκε από kapistrinews