MENU

EKTAKTO! Γέφυρες πολέμου έστησε η Άγκυρα στον Έβρο – Αιφνιδιαστική άσκηση υλοποιούν οι Τούρκοι Πεζοναύτες – Πολεμικές προετοιμασίες

Σκηνικό πολέμου στον Εβρο. Τούρκικα άρματα μάχης, καθώς και δυνάμεις του στρατού πέρασαν τις όχθες του ποταμού στα σύνορα με την Ελλάδα,
 στο πλαίσιο άσκησης για την επιχειρησιακή ετοιμότητα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων. Ετσι λοιπόν, έχουμε ένα ακόμη κρεσέντο πιέσεων και πολεμικής προπαγάνδας …στην «αδύναμη» κατά τα φαινόμενα ελληνική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία έχασε τα « αυγά και τα πασχάλια» στο Αιγαίο και την Κύπρο.

Αιφνιδιαστικά σήμερα η 55η τουρκική διοίκηση Μηχανικού της ομώνυμης Ταξιαρχίας διεξάγει άσκηση προσομοίωσης διάβασης του ποταμού Έβρου, σε λίμνη με την ευρεία συμμετοχή 197 Τούρκων στρατιωτικών και 61 στρατιωτικών οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων ΤΟΜΑ και αρμάτων μάχης.

Ο διοικητής του 5ου Σώματος, στρατηγός Gürsel Yüz, και ο επικεφαλής 55ος της διοίκησης Μηχανικού των Τούρκων Πεζοναυτών συνταγματάρχης Cihan Uzun, ήταν παρόν στην άσκηση .

Το 5ο Σώμα Στρατού (τουρκικά: 5. Kolordu) είναι σχηματισμός του τουρκικού στρατού. Η διοίκηση του 5ου Σώματος Στρατού (5’nci Kolordu Komutanlığı) εδρεύει στην Τυρολόη και υπάγεται στην 1η Στρατιά.

Η επιχειρησιακή διάρθρωση του 2ου Σώματος Στρατού είναι η εξής:

5ο Σώμα Στρατού, με έδρα την Τυρολόη

54η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού, με έδρα την Αδριανούπολη55η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού, με έδρα το Ασβεστοχώρι, Αδριανούπολη

65η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού, με έδρα το Λουλέ Μπουργκάς

1η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία, με έδρα την Αρτεσκό

105o Σύνταγμα Πυροβολικού, με έδρα την Τυρολόη

Το σενάριο της άσκησης «σημαδεύει» ξεκάθαρα την Ελλάδα μιας και αναφέρει « επίθεση των τουρκικών δυνάμεων σε μια χώρα πέρα από τη λίμνη με σκοπό την μεταφορά όσο τον δυνατόν περισσότερων οχημάτων και αρμάτων μάχης σε μικρό χρονικό διάστημα ( Πιο πέρα είναι μόνο ο Έβρος η ποταμός μαρίτσα) .

Στην προσομοίωση έχουμε και την ρίψη πυρών πυροβολικού ενώ στο σενάριο συμμετέχουν και πλωτά μέσα στην περιοχή της άσκησης διάβασης.

Το σενάριο άρχισε με την ευρεία μεταφορά στρατιωτικών οχημάτων και ΤΟΜΠ , ΤΟΜΑ και αρμάτων μάχης προς στην περιοχή όπου έχει υλοποιηθεί «προγεφύρωμα» από δυνάμεις καταδρομών( ελληνικό έδαφος) .

Οι πλωτές γέφυρες των τουρκικών δυνάμεων που συμμετείχαν στην άσκηση ήταν οι γνωστές (SAMUR)με αναδιπλούμενη γέφυρα οι οποίες έχουν εξοπλίσει το τουρκικό μηχανικό .

Στην άσκηση συμμετείχε και ένα αεροσκάφος από το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu για να τραβήξει πλάνα.

Όπως δείχνουν λοιπόν όλα τα δεδομένα ο Ερντογάν είναι αποφασισμένος να προκαλέσει πόλεμο εναντίον της Ελλάδος και δεν πρόκειται μόνο για ένα ακόμη τουρκικό bulling κατά του Τσίπρα και Καμένου.

Πραγματικά είναι εκτός ελέγχου οι Τούρκοι, ο οποίοι κλιμακώνουν μπροστά στα μούτρα των Αμερικανών.

Σήμερα το πρωί για παράδειγμα το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Ross κλάσης Arleigh Burke χώθηκε ανάμεσα στην φρεγάτα ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ (F 465) και τη φρεγάτα Barbarοs στοχοποιώντας το τουρκικό πλοίο.
Από το πρωί υπάρχει κυνηγητό μεταξύ του ελληνικού και τουρκικού πλοίου με αποτέλεσμα η τουρκική φρεγάτα να φτάσει στον Καφηρέα, ενδεικτικό των άγριων προθέσεων της Άγκυρας για …επεισόδιο.

Ενώ, ο Αμερικανός σύμβουλος της Χίλαρυ Κλίντον μιλώντας για τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν τονίζει με λιτό και κατηγορηματικό τρόπο… ότι έχει » σπασμένα φρένα» και αυτό είναι πολύ επικίνδυνο ειδικά για την Ελλάδα το αμέσως επόμενο διάστημα.

Δεν » ελέγχουν» τον σουλτάνο οι Αμερικανοί ο οποίος νιώθει παντοδύναμος..πρόκειται όμως για το γνωστό pic πριν αρχίσει η απότομη και μεγάλη πτώση του » από πολύ μεγάλο ύψος» όχι μόνο του ίδιου αλλά και της ίδιας της Τουρκίας.







Αναρτήθηκε από kapistrinews