MENU

Ανακοίνωσαν το πρόγραμμα HELIOS: Ξεκινά η αντικατάσταση του ελληνικού πληθυσμού; (ΒΙΝΤΕΟ)

Του Κίμωνα Χαραλάμπους.Μνημόνιο συνεργασίας για την υλοποίηση πιλοτικού προγράμματος με τίτλο «HELIOS» (Hellenic Integration System) υπέγραψαν  η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής,
 οι δήμαρχοι Θήβας και Λιβαδειάς και ο επικεφαλής του ελληνικού γραφείου του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στην έδρα του υπουργείου.
Το πρόγραμμα αναμένεται να ξεκινήσει την 1η Μαρτίου και θα έχει διάρκεια έξι μήνες, με δυνατότητα παράτασης για άλλους έξι μήνες.
Αρχικά θα εφαρμοστεί αρχικά σε επιλεγμένο δείγμα 80 προσφύγων στη Λιβαδειά και 40 στην Θήβα, θα αξιοποιήσει παροχές που ήδη προσφέρονται, όπως στέγαση, χρηματική βοήθεια,εκπαίδευση και θα τις συνδυάσει με νέες υποστηρικτικές δράσεις, όπως η συμβουλευτική εργασίας, η κοινωνική υποστήριξη, η τεχνική κατάρτιση και η διευκόλυνση της πρόσβασης σε τοπικές υπηρεσίες.
Στους επιλεγμένους πρόσφυγες θα υπάρξει ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα ένταξης, θα γίνει καταγραφή του επαγγελματικού και εκπαιδευτικού προφίλ τους και θα υπάρξει παρακολούθηση όσον αφορά στην εκπαίδευσή τους.
Τα αποτελέσματα εφαρμογής του προγράμματος θα καταγραφούν και θα αξιολογηθούν, προκειμένου να γίνουν βελτιώσεις και τελικά να δημιουργηθεί ένα ολοκληρωμένο αποκεντρωμένο μοντέλο ένταξης αλλοδαπών που θα μπορεί να εφαρμοστεί στο σύνολο της χώρας.
Αναρωτιόμαστε λοιπόν:
Την ώρα που:
η χώρα φτωχοποιείται, υπάρχει δημογραφικό πρόβλημα, κόβονται τα επιδόματα στους πολυτέκνους, νέοι Έλληνες εγκαταλείπουν την Ελλάδα για το εξωτερικό και το 75 % εκείνων που έχουν μείνει πίσω σκέφτονται εξίσου να μεταναστεύσουν, ο πληθυσμός της Ελλάδας γερνάει
ποια είναι η πολιτική αντιμετώπισης αυτού του προβλήματος;
Η αντικατάσταση του ελληνικού πληθυσμού;
Τραβηγμένο;
Θυμίζουμε την δήλωση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, ο οποίος πριν περίπου δύο χρόνια υποστήριξε πως η παρουσία των μεταναστών και των προσφύγων θα λύσει το δημογραφικό πρόβλημα στην Ελλάδα:
«Είναι επιστημονική αλήθεια ότι το μεταναστευτικό ρεύμα σώζει δημογραφικά τις περιοχές που πηγαίνει».
Υπενθυμίζεται πως την ίδια άποψη είχε εκφράσει και ο τότε αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Ξυδάκης, ενώ αυτό αποτελεί σχέδιο των εκπροσώπων της παγκοσμιοποίησης στην Ευρώπη, όπως θα δείτε στο δεύτερο βίντεο.
Αναρτήθηκε από kapistrinews