MENU

Και εγένετο Tesla Greece: H εταιρεία του Έλον Μασκ αποφάσισε να επενδύσει στην Ελλάδα!

Στην Ελλάδα έρχεται η αμερικανική πρωτοποριακή εταιρεία Tesla του Έλον Μασκ ιδρύοντας ένα θυγατρικό κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης (Ε&Α) αναφορικά με τους τομείς εναλλακτικών πηγών αυτοκίνησης και πιο συγκεκριμένα της ηλεκτροκίνησης.
 Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό βήμα της εταιρείας αναφορικά με την Ελλάδα, ως τόπο επένδυσης η οποία επέλεξε ως χώρο όπου θα ιδρύσει το κέντρο Ε&Α το Τεχνολογικό Πάρκο Λεύκιππος, το οποίο έχει ιδρυθεί από τον Δημόκριτο στην Αγία Παρασκευή.

Η νέα εταιρεία ονομάζεται Tesla Greece και ιδρύθηκε από την θυγατρική της Tesla στην Ολλανδία.

Σύμφωνα μάλιστα με αποκλειστικές πληροφορίες του mononews.gr, η νέα εταιρεία την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου εμφανίστηκε στο ΓΕΜΗ και πήρε ΑΦΜ. Διαχειριστής της νέας εταιρείας είναι ο Stephan Werkman, Οικονομικός Διευθυντής της Tesla Ευρώπης.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Greekreporter, η νέα εταιρεία της Tesla πρόκειται να προσλάβει τους επόμενους μήνες συνολικά 50 νέους επιστήμονες και να δραστηριοποιηθεί στην έρευνα και ανάπτυξη νέων προϊόντων.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία Tesla παράγει ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, φωτοβολταϊκά και συσκευές αποθήκευσης ενέργειας. Σημαντικό ρόλο στην έλευση της εταιρείας στην Ελλάδα είχε ο Αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας Κώστας Φωτάκης καθώς και ο Έλληνας αρχιμηχανικός της εταιρείας του Κωστής Λάσκαρης.

Με την ίδρυση του Ελληνικού ερευνητικού κέντρου η εταιρεία Tesla θα διαθέτει τέσσερα ερευνητικά κέντρα δύο στην Ολλανδία, ένα στην Γερμανία και ένα στην Ελλάδα.

Πληροφορίες πάντως αναφέρουν πως πιθανότατα το κέντρο θα σχετίζεται και με έρευνες για τις διαστημικές αποστολές της Space X που ανήκει επίσης στον Έλον Μασκ αλλά μέχρι στιγμής είναι πολύ νωρίς να διατυπωθεί με ασφάλεια αυτό το ενδεχόμενο.








Αναρτήθηκε από kapistrinews