MENU

Ψηφιακό περιβάλλον που θα προσομοιάζει στο φυσικό, ετοιμάζουν για τα ορνιθοτροφεία

η κάσκα εικονικής πραγματικότητας στην εφαρμογή της για τα πουλερικάΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ “ΕΛΕΥΘΕΡΑΣ ΒΟΣΚΗΣ”
η κάσκα εικονικής πραγματικότητας στην εφαρμογή της για τα πουλερικά
Ακόμα μια φαεινή ιδέα μας έρχεται από βοηθό-καθηγητή του Πανεπιστημίου της Iowa των ΗΠΑ (le monde,19/05).

O εφευρέτης-καθηγητής Austin Stewart διατείνεται ότι βρήκε τη χρυσή τομή για την έλλειψη που παρουσιάζεται στην εκτροφή πουλερικών “ελευθέρας βοσκής”.
Τα πουλερικά θα μπορούν στο εξής να αναπτύσσονται μέσα στα πολυπληθή και ανθυγιεινά κοτέτσια αλλά με έναν πιο φυσιολογικό τρόπο. Θα τους παρέχεται από μικρή ηλικία μια κάσκα εικονικής πραγματικότητας-κάτι μεταξύ του παιχνιδιού προσομοίωσης Second Life και του κράνους εικονικής πραγματικότητας Oculus Rift- που θα τους αναπαραγάγει σε τρισδιάτατη μορφή το χορτάρι, θάμνους αλλά και κοτοπουλάκια….Αυτή η εφαρμογή ονομάζεται Second Livestock.
Οι κάσκες προσομοίωσης που θα φέρουν τα πουλερικά στο κεφάλι τους θα έχουν τοποθετηθεί με τρόπο  που θα σφραγίζει τα μάτια τους και συνεπώς και την πραγματική  όρασή τους. Μέσα από τον βομβαρδισμό εικόνων και τοπίων της φύσης, θα τους δίνεται η εντύπωση πως ζουν ελεύθερα και ευτυχισμένα , μέσα στις ενδεδειγμένες συνθήκες.. .
1630107_6_281c_poules_37304c58d6fa02a51ffe98ba0b12af07
Σε μια συνέντευξη που παραχώρησε ο καθηγητής Austin Stewart στο “Ames Tribune”, εξήγησε ότι “το σύστημα αυτό μπορεί να εφαρμοσθεί σε όλους τους τομείς της κτηνοτροφίας”. Ο ίδιος,  κάνοντας επίδειξη των φιλοζωικών του αισθημάτων, πρόσθεσε ότι “με αυτήν την τεχνολογική επινόηση δύνανται να θεραπευθούν και ζώα που πάσχουν από κατάθλιψη ,  λόγω της αιχμαλωσίας τους σε ένα κλουβί του ζωολογικού κήπου”.
Προειδοποιεί βεβαίως ότι “η επένδυση στην εφαρμογή του συστήματος σε μεγάλη κλίμακα είναι ακριβή αλλά πραγματοποιήσιμη” και ότι ο κόσμος “πρέπει να πιστέψει σε αυτήν τη λύση”.
Μήπως η επόμενη τεχνολογική εφαρμογή της εικονικής πραγμτικότητας θα αφορά και τους ανθρώπους που διαβιώουν σε μη κατάλληλες συνθήκες ή πάσχουν από κατάθλιψη;

1630054_6_4c3a_alors-que-la-mise-aux-normes-des-elevages-de_b2423c2dc2fd3c04a340dafa5d7754dc