MENU

Η Νιγηρία πάει "16", η Βοσνία γυρίζει σπίτι της

Η Νιγηρία νίκησε με 1-0 την Βοσνία και την απέκλεισε, με τους Αφρικανούς να φτάνουν
τους 4 βαθμούς και είναι κοντά στην πρόκριση.

Με ισοπαλία την τελευταία αγωνιστική κόντρα στην Αργεντινή θα περάσει η Νιγηρία, ακόμη και με ήττα όμως θα προκριθεί αν το Ιράν δε νικήσει την Βοσνία, η οποία παραμένει χωρίς βαθμό σε Μουντιάλ.

Οι Ευρωπαίοι πάντως αδικήθηκαν, καθώς στο 21' ακυρώθηκε λανθασμένα γκολ του Τζέκο για οφσάιντ, όμως η Νιγηρία ήταν καλύτερη και με κορυφαίους τους Εμενίκε και Ομέρουο πήρε δίκαια τη νίκη.

Οι Αφρικανοί ήταν ανώτεροι στα πρώτα λεπτά και είχαν 4 καλές στιμές με Οντεμβίγκι, Μούσα, Όμπι Μίκελ και Ονάζι, μέχρι να φτάσουμε στο 21ο λεπτό και γκολ της Βοσνίας που κακώς ακυρώθηκε.

Ο Μισίμοβιτς έκανε εξαιρετική πάσα και έβγαλε τον Τζέκο τετ α τετ με τον Ενιεάμα, ο επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι νίκησε τον τερματοφύλακα της Λιλ, αλλά ο βοηθός διαιτητή σήκωσε την σημαία για οφσάιντ, το οποίο δεν υπήρχε.

Στο 23' και το 24' ο Ενιεάμα σταμάτησε προσπάθειες του Τζέκο.
Το σκορ άνοιξε στο 29' για τη Νιγηρία έπειτα από μία εξαιρετική συνεργασία των Οντεμβίγκι και Εμενίκε. Ο πρώτος έδωσε δεξιά στον επιθετικό της Φενέρμπαχτσε, αυτός ξεπέρασε τον Σπάχιτς, γύρισε στο ύψος της μικρής περιοχής και ο Οντεμβίγκι με κοντινό πλασέ έκανε το 1-0.

Όσο περνούσε ο χρόνος οι Βόσνιοι αγχωνόντουσαν, έβλεπαν την πρώτη νίκη σε Μουντιάλ να απομακρύνεται και η Νιγηρία διατηρούσε τον έλεγχο.

Είχε μάλιστα δύο ευκαιρίες με τον Μπέγκοβιτς να σταματά τους Μπαμπαντούντε στο 55' και Εμενίκε στο 61', ενώ στις όποιες φάσεις δημιούργησε η Βοσνία μέχρι το τέλος δεν ανησύχησε τον Βίνσεντ Ενιεάμα.
Αυτά μέχρι το 93', όταν η προσπάθεια του Τζέκο κατέληξε στο αριστερό δοκάρι, μετά από νέα μεγάλη επέμβαση του τερματοφύλακα της Λιλ.

ΝΙΓΗΡΙΑ: Ενιεάμα, Άμπροουζ, Γιόμπο, Ομέρουο, Οσανίουα, Ονάζι, Όμπι Μίκελ, Μούσα (65' Σόλα Αμεόμπι), Μπαμπατούντε (75' Αζοένι), Οντεμβίγκι, Εμενίκε.

ΒΟΣΝΙΑ: Μπέγκοβιτς, Μούτζα, Σούνιτς, Σπάχιτς, Μεντούνιανιν (64' Σούσιτς), Μπέσιτς, Πιάνιτς, Χαΐροβιτς (57' Ιμπίσεβιτς), Λούλιτς (58' Σαλίχοβιτς), Μισίμοβιτς, Τζέκο.