Το δεξί χέρι του Χίτλερ, δεν αυτοκτόνησε το ’45 όπως διαδόθηκε, αλλά έζησε στις ΗΠΑ, δίνοντάς τους τα οπλικά μυστικά του Χίτλερ…

Αμερικανική σκηνοθεσία που αξίζει ΟΣΚΑΡ, ήθελε τόσα χρόνια νεκρό τον στενό
συνεργάτη του Χίτλερ, Χανς Κάμλερ, ενώ εκείνος έζησε για χρόνια στην Αμερική.

Επισήμως ο Χανς Κάμλερ, εις εκ των στενότερων συνεργατών του Χίτλερ, αυτοκτόνησε στην Πράγα μεταξύ 7 και 10 Μαΐου 1945.
Σύμφωνα με νέες αποκαλύψεις, ωστόσο, ο «αρχιτέκτονας» των κρεματορίων του Αουσβιτς δεν αυτοκτόνησε ποτέ, αλλά φυγαδεύτηκε κρυφά στις ΗΠΑ από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες που «καίγονταν» να αποκτήσουν πληροφορίες για τα οπλικά συστήματα των ναζί.
Ανεξάρτητα από τον βαθμό αξιοπιστίας της, η υπόθεση αναζωπυρώνει αναπόφευκτα και την έντονη φημολογία γύρω από την τύχη του ίδιου του Χίτλερ, η αυτοκτονία του οποίου επίσης αμφισβητείται.
«Εάν ο Κάμλερ επιβίωσε, τότε γιατί να μην ισχύει το ίδιο και για τον Χίτλερ;» διερωτώνται με ανανεωμένο πλέον ενδιαφέρον οι συνωμοσιολόγοι, που επιμένουν να μας θυμίζουν πως και στις δύο περιπτώσεις… ουδέποτε βρέθηκαν πτώματα (ενώ και εκείνο το κομμάτι κρανίου που για χρόνια θεωρούνταν του Χίτλερ αποδείχτηκε τελικά πως ανήκει σε κάποια γυναίκα αγνώστων λοιπών στοιχείων).
Εμπνευστής και επιβλέπων των κρεματορίων του Αουσβιτς (είχε επιβλέψει την κατασκευή τους) και επικεφαλής σχεδιασμού οπλικών συστημάτων όπως οι πύραυλοι V2 που ισοπέδωσαν μεγάλο μέρος του Λονδίνου στο τέλος του πολέμου, ο Χανς Κάμλερ είχε πρόσβαση στα πιο εξελιγμένα «υπερόπλα» των ναζί, και με αυτή του την ιδιότητα ήταν πολύτιμος στους Αμερικανούς, οι οποίοι «έστησαν» την αυτοκτονία του.
Πράκτορες των ΗΠΑ τον μετέφεραν κρυφά στην Αμερική, όπου τον ανέκριναν για περίπου δύο χρόνια, όπως υποστηρίζει ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε από το γερμανικό κανάλι ZDF.
Οσο για την κατάληξη του Γερμανού, άλλοι λένε πως αυτός αυτοκτόνησε στην απομόνωση κι άλλοι πως απλώς συνέχισε τη ζωή του στην Αμερική με νέα ταυτότητα.
Ενας από τους Αμερικανούς ανακριτές του Κάμλερ λέγεται πως ήταν ο μυστικός πράκτορας (και έμπιστος του ίδιου του Ντουάιτ Αϊζενχάουερ) Ντόναλντ Ρίτσαρτνσον.
Ο Ρίτσαρντσον δεν ζει πια (πέθανε το 1997) αλλά ο υιός του, Τζον, μίλησε στη γερμανική τηλεόραση και επιβεβαίωσε τη φήμη πως ο πατέρας του είχε ανακρίνει τον Γερμανό αρχιναζί στις ΗΠΑ.