Τα… χρειάστηκαν οι Βρετανοί βλέποντας ρωσικό πολεμικό πλοίο κοντά στις ακτές της Δανίας!

Μια βρετανική φρεγάτα στάλθηκε να παρακολουθήσει ένα μυστηριώδες πολεμικό πλοίο που πλησίασε κρυφά
κοντά στην στην ακτή της Δανίας. Το πλοίο αποδείχθηκε ότι ήταν μια ρωσική stealth κορβέτα που διεξήγαγε έναν περίπλοκο έλεγχο συστημάτων μάχης, σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης.
Οι ρωσικές ναυτικές ασκήσεις στη Βαλτική Θάλασσα προκάλεσαν κάποια ένταση καθώς η βρετανική HMS Montrose (φρεγάτα τύπου 23) έπρεπε να αναγνωρίσει το εκτός εμβέλειας αγνώστων στοιχείων πολεμικό πλοίο που έπλεε στα χωρικά ύδατα της χώρας μέλους του ΝΑΤΟ Δανίας στις 19 Ιουνίου.
Σε σκληρές συνθήκες ισχυρών ανέμων, οι Βρετανοί ναύτες προσδιόρισαν το πολεμικό πλοίο ως ένα 104μετρο RFS Soobrazitelny Ρωσίας (πρότζεκτ 20381), κορβέτα, οπλισμένη με ένα τεράστιο οπλοστάσιο από θαλάσσιους πυραύλους, πυραύλους αεράμυνας και τορπίλες.
russian_corvette-soobrazitelny
«Εντοπίσαμε ένα σκάφος στο ραντάρ μας, που δεν έδειχνε καμία από τη συνήθη συμπεριφορά που αναμένεται από τα εμπορικά πλοία, ή από συναφή πολεμικά πλοία», δήλωσε η υπολοχαγός Chloe Lea, αξιωματικός παρατήρησης της HMS Montrose, όπως αναφέρεται από την εφημερίδα Daily Mail.
«Έχουμε δει τους Ρώσους να επιχειρούν πολύ σε αυτόν τον τομέα, αλλά αυτό είναι το πιο κοντινό που τους έχουμε δει», είπε. Ρωσικά πολεμικά πλοία και αεροσκάφη έκαναν συνήθεις ελιγμούς σε διεθνή ύδατα, οπότε το βρετανικό πλοίο έφυγε από την περιοχή.