Η Γκάνα «φρέναρε» τη Γερμανία

Διαφήμιση του ποδοσφαίρου ήταν το παιχνίδι ανάμεσα στη Γερμανία και την Γκάνα, το οποίο έληξε χωρίς νικητή
με σκορ 2-2 το Σάββατο στο «Castelao arena» της πόλης Φορταλέζα.

Τα «πάντσερ», αν και προέρχονταν από την επιβλητική τεσσάρα (4-0) επί της Πορτογαλίας, τα βρήκαν… σκούρα απέναντι στο μαχητικό αφρικανικό συγκρότημα, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 7ου ομίλου του Μουντιάλ της Βραζιλίας και χρειάστηκε… να ιδρώσουν για να αποσπάσουν τον βαθμό.

Ο Γκέτσε στο 52' άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Λεβ, ωστόσο ήταν άμεση η απάντηση των «μαύρων αστεριών», που δύο λεπτά ισοφάρισαν με τον Αντρέ Αγιού.

Μάλιστα η ομάδα του Άπια πήρε και προβάδισμα στο σκορ στο 63' με τέρμα του Γκιάν, εντούτοις στο 71΄ ο Μίροσλαβ Κλόζε, ο οποίος είχε περάσει αλλαγή, έσωσε την παρτίδα για τους Γερμανούς διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

O αγώνας

Το παιχνίδι στο «Καστελάο» δεν είχε γκολ στα πρώτα 45 λεπτά, αλλά στην επανάληψη οι θεατές που βρέθηκαν στο γήπεδο «Καστελάο» της Φορταλέσα παρακολούθησαν ένα εκπληκτικό παιχνίδι. 

Μετά το αποτέλεσμα αυτό και οι δύο ομάδες παραμένουν στο παιχνίδι της πρόκρισης, με τους Γερμανούς να βρίσκονται πιο κοντά (4β.) και τη Γκάνα να έχει σαφώς πιο δύσκολη αποστολή με μόλις ένα βαθμό μετά από 2 αγώνες.

Μη έχοντας άλλη επιλογή, μετά την ήττα από τις ΗΠΑ, η Γκάνα μπήκε στο γήπεδο με σκοπό να προβληματίσει τους Γερμανούς και τα κατάφερε. Η ομάδα του Λεβ δεν είχε καμία σχέση με αυτή που «ισοπέδωσε» την Πορτογαλία κι αν δεν ήταν σε καλή βραδιά ο Νόιερ, οι Αφρικανοί θα είχαν προηγηθεί από το πρώτο μέρος.

Ο γκολκίπερ της Μπάγερν είπε «όχι» στο 13΄ και 33΄ στους Ατσού και Μουντάρι, ενώ από την πλευρά τους τα «πάντσερ» είχαν μία καλή φάση στο 21΄ με το Μίλερ να μη μπορεί να σκοράρει από κοντά.

Οι δύο ομάδες μπήκαν «ζεστές» στο δεύτερο μέρος. Η Γερμανία άνοιξε το σκορ σε ανύποπτη φάση στο 52΄, όταν μετά από σέντρα του Μίλερ, ο Γκέτσε πετάχτηκε ανάμεσα σε δύο αμυντικούς της Γκάνας και με αρκετή δόση τύχης (η μπάλα βρήκε πρώτα στο κεφάλι και μετά στο γόνατό του) πέτυχε το 1-0.

Η «απάντηση» των Αφρικανών ήταν άμεση. Δύο λεπτά μετά, από τη σέντρα του Μπογιέ, ο Αντρέ Αγιού νίκησε στον αέρα το Μουσταφί και με κεφαλιά «έγραψε» το 1-1. Το γκολ της ισοφάρισης ανέβασε ψυχολογικά τους παίκτες του Άπια, οι οποίοι αναζήτησαν το δεύτερο γκολ και το πέτυχαν στο 63΄ με το εκπληκτικό τελείωμα του Γκιάν (2-1).

Οι πανηγυρισμοί των Γκανέζων δεν κράτησαν πολύ. Η διπλή αλλαγή του Λεβ στο 69΄, με τους Κλόζε και Σβαϊνστάιγκερ να μπαίνουν στο γήπεδο, έφερε άμεσα αποτέλεσμα, καθώς στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα ο Κλόζε σκόραρε με κοντινή προβολή (71΄) και το ματς έγινε θρίλερ.



Γερμανία-Γκάνα 2-2
Γκολ: 51' Γκέτσε (Γερμανία), 54' Αντρέ Αγιού (Γκάνα), 63' Γκιάν (Γκάνα), 71' Κλόζε (Γερμανία) 

Κίτρινες: Μουντάρι (χάνει το επόμενο παιχνίδι)

Γερμανία (Γιόακιμ Λεβ): Νόιερ, Χούμελς, Μέρτεσακερ, Χέβεντες, Μπόατενγκ (46' Μουστάφι), Λαμ, Κεντίρα (69' Σβαϊνστάιγκερ), Κρόος, Οζίλ, Γκέτσε (69' Κλόζε), Μίλερ

Γκάνα (Κουάσι Απία): Νταούντα, Ατσού (72' Ουακάσο), Μενσά, Μπογιέ, Αφούλ, Ραμπιού (77' Μπαντού), Ασαμόα, Μουντάρι, Α. Αγιού, Μπόατενγκ (52' Τζόρνταν Αγιού), Γκιάν






ΠΗΓΗ