Tα διαμάντια της Yakutia στη Σιβηρία (Βίντεο)

Τα διαμάντια κάνουν πάνω από 300 εκατομμύρια χρόνια για να σχηματιστούν.
Το μάγμα του κιμπερλίτη (κιμπερλίτης είναι το μητρικό πέτρωμα που φέρουν τα διαμάντια στη μάζα του) σχηματίζεται σε βάθος 20-25 χιλιόμετρα. Το μάγμα σταδιακά διαπερνά το φλοιό της γης, ο φλοιός δεν αντέχει την πίεση του μάγματος και προκαλείται έκρηξη






Οι πρώτες φλέβες βρέθηκαν στο Kimprerley στην Νότια Αφρική και από εκεί πήραν και το όνομά τους. Στα μέσα της δεκαετίας του 1950 βρέθηκαν στο Yakutia 1500 φλέβες κιμπερλίτη. H Yakutia ή Δημοκρατία των Sakha είναι μία αυτόνομη περιοχή της Ρωσίας στη Σιβηρία.





.Η ρώσικη εταιρία "ΑRLOSA" παράγει το 99% των διαμαντιών της Ρωσίας και περίπου το 25% διαμαντιών παγκοσμίως.


Η φλέβα κιμπερλίτη "Μir" (Ειρήνη) είναι ένα ορυχείο διαμαντιών που άνοιξε το 1955. Το πεδίο αναπτύχτηκε αρχικά στην πόλη Μirny όπου δημιουργήθηκε ορυχείο και εγκατάσταση επεξεργασίας. Το λατομείο έχει βάθος 525 μέτρα και διάμετρο 1,2 χιλιόμετρα, οπότε είναι ένα από τα μεγαλύτερα στο κόσμο. Η εξόρυξη κιμπερλίτη από τον ανοικτό λάκκο σταμάτησε το Ιούνιο του 2001. Από το 2009 η εξόρυξη του κιμπερλίτη γίνεται στο υπόγειο ορυχείο μέσα στο "Mir".





Η πόλη Mirny-η πρωτεύουσα των διαμαντιών της Ρωσίας.Βρίσκεται 1200 χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα της Yakutia Yakutsk.





Ο πληθυσμός είναι περίπου 35.000 κάτοικοι.





Η πλατεία του Λένιν στο κέντρο της πόλης.





Το αεροδρομίο








Τα κεντρικά γραφεία της ρώσικης εταιρίας εξόρυξης διαμαντιών "ALROSA" στην πόλη Mirny.








To ορυχείο βρίσκεται δίπλα στην πόλη Mirny.








kapistrinews