MENU

20 Σημάδια ότι η επική ξηρασία στα δυτικά των Ηνωμένων πολιτειών αρχίζει να θυμίζει "Αποκάλυψη"

Όταν οι επιστήμονες αρχίζουν να χρησιμοποιούν φράσεις όπως «η χειρότερη ξηρασία» και «τόσο άσχημα όσο..
μπορείτε να φανταστείτε» για να περιγράψουν τι συμβαίνει στο δυτικό τμήμα της χώρας, ξέρετε ότι τα πράγματα είναι άσχημα. Χάρη σε μια επική ξηρασία που ποτέ δεν φαίνεται να τελειώνει, γινόμαστε μάρτυρες της έναρξης μιας «κρίσης νερού» που οι περισσότεροι άνθρωποι ούτε καν είχαν ονειρευτεί ότι ήταν δυνατό αυτό στην σημερινή εποχή.
Η πολιτεία της Καλιφόρνια ετοιμάζεται να απαγορεύσει στους ανθρώπους το πότισμα του γκαζόν τους και το πλύσιμο των αυτοκινήτων τους, αλλά αν αυτή η ξηρασία συνεχιστεί θα δούμε τελικά πολύ πιο ακραία μέτρα διατήρησης των υδάτων από αυτά.
Το γεγονός ότι σχεδόν το ήμισυ του συνόλου της παραγωγής στην Αμερική βγαίνει από την πολιτεία της Καλιφόρνια σημαίνει ότι τελικά η ξηρασία θα επηρεάσει βαθύτατα όλους μας. Οι τιμές των τροφίμων έχουν ήδη αρχίσει να αυξάνονται με ανησυχητικό ρυθμό , και όσο περισσότερο αυτή η ξηρασία συνεχίζεται τοσο υψηλότερα θα ανεβαίνουν.
Ας ελπίζουμε και ας προσευχόμαστε ότι αυτή η ξηρασία θα διακοπεί μόνιμα σε κάποια στιγμή, γιατί αλλιώς θα μπορούσαμε κάλλιστα να μπούμε σε μια εποχή ακραίου καταμερισμού νερού, με γιγαντιαίες θύελλες σκόνης και «τσεκούρωμα» στις τιμές των τροφίμων. Τα ακόλουθα είναι 20 σημάδια ότι η επική ξηρασία στο δυτικό μισό των Ηνωμένων Πολιτειών αρχίζει να θυμίζει…ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ
# 1 Σύμφωνα με την Los Angeles Times , το κέντρο της πόλης του Λος Άντζελες εχει αρχίσει να γίνεται η ξηρότερη πόλη που υπάρχει από το 1877.
# 2 Η Επιτροπή Ελέγχου Υδατικών Πόρων της Καλιφόρνια λέει ότι σχεδόν 50 κοινότητες βρίσκονται ήδη στα πρόθυρα της εξάντλησης του νερού.
# 3 Σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια για τη διατήρηση του νερού, η πολιτεία της Καλιφόρνια εξετάζει την απαγόρευση στο πότισμα του γκαζόν και το πλύσιμο των αυτοκινήτων. Μόλις εφαρμοστεί αυτό, οι παραβάτες θα τιμωρούνται με πρόστιμο $ 500 για κάθε παράβαση.
# 4 Έχει αναφερθεί  ένα νέο κοινωνικό φαινόμενο στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, γνωστό ως «ξηρασία διαπόμπευσης », το οποίο έχει αρχίσει στην Καλιφόρνια. Οι άνθρωποι τραβούν βίντεο και φωτογραφίες γειτόνων τους που σπαταλούν νερό και τα αναρτούν στο Facebook και το Twitter.
# 5 Ο Tim Barnett, λέει ότι η κατάσταση των υδάτων στο Λας Βέγκας « είναι τόσο κακή όσο μπορείτε να φανταστείτε », και ο ίδιος πιστεύει ότι αν η πόλη δεν μπορεί να βρει έναν τρόπο για να πάρει περισσότερο νερό από κάπου τότε σύντομα θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα οι επιχειρήσεις.
# 6 Η στάθμη του νερού στη λίμνη Mead έχει πλέον μειωθεί στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1937 , και συνεχίζει να μειώνεται με τρομακτικό ρυθμό. Μπορείτε να δείτε μερικές απίστευτες φωτογραφίες από ό, τι συνέβη στη λίμνη Mead εδώ .
# 7 Ο Rob Mrówka του Κέντρου Βιολογικής Ποικιλότητας πιστεύει ότι η πόλη του Λας Βέγκας πρόκειται να αναγκαστεί να «συρρικνωθεί», λόγω της έλλειψης του νερού …Η ξηρασία είναι σαν μια αργή εξάπλωση καρκίνου σε όλη την έρημο. Δεν είναι όπως ένας τυφώνας ή ένα τσουνάμι, και καθώς η κατάσταση του νερού γίνεται πιο δύσκολη πρόκειται να αρχίσουν συζητήσεις για την απομάκρυνση των ανθρώπων (από το Λας Βέγκας).
# 8 Σε ορισμένες περιοχές της νότιας Νεβάδα, οι άνθρωποι στην πραγματικότητα πληρώνουν υπάλληλους για να τους αφαιρέσουν τους χλοοτάπητες σε μια απελπισμένη προσπάθεια να εξοικονομούν νερό.
# 9 Σύμφωνα με το Accuweather , «περισσότερο από μια δεκαετία ξηρασίας» κατά μήκος του ποταμού Κολοράντο έχει δημιουργήσει μια «επικείμενη έλλειψη νερού», η οποία θα μπορούσε τελικά να επηρεάσει δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους.
# 10 Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν το συνειδητοποιούν αυτό, αλλά ο άλλοτε πανίσχυρος ποταμός του Κολοράντο έχει εξαντληθεί τοσο που δεν τρέχει σε όλη τη διαδρομή προς τον ωκεανό .
# 11 Η Λίμνη Powell είναι λιγότερο από το μισό γεμάτη σε αυτό το σημείο.
# 12 Προβλέπεται ότι η σημερινή ξηρασία στην Καλιφόρνια θα κοστίσει στο κράτος πάνω από 2 δισεκατομμύρια δολάρια το τρέχον έτος και μόνο.
# 13 Οι αγρότες στην Καλιφόρνια επιτρέπεται νε καλλιεργήσουν σχεδόν μισό εκατομμύριο στρέμματα φέτος, λόγω της ακραίας έλλειψης νερού.
# 14 Η έλλειψη των προϊόντων που προέρχονται από την πολιτεία της Καλιφόρνια θα επηρεάσει τελικά τις τιμές των τροφίμων σε ολόκληρο το έθνος. Αρκεί να λάβουμε υπόψη τα ακόλουθα στατιστικά στοιχεία από ένα πρόσφατο άρθρο του Business Insider …
Η Καλιφόρνια είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς τροφίμων των ΗΠΑ – υπεύθυνος για σχεδόν το ήμισυ των προϊόντων και τα καρύδια της χώρας και το 25% του γάλακτος και κρέμας. Ογδόντα τοις εκατό των αμυγδάλων στον κόσμο που προέρχονται από το κράτος, και παίρνουν ένα εξαιρετικό ποσό νερού για την παραγωγή – 1,1 λίτρα ανά αμύγδαλο .
# 15 Καθώς τα υπόγεια υδροφόρα στρώματα έχουν αποξηρανθεί στην Καλιφόρνια, ορισμένες περιοχές της κοιλάδας San Joaquin βυθίζονται κατά 11 εκατοστά το χρόνο .
# 16 προβλέπεται ότι η συγκομιδή σιταριού στο Κάνσας θα είναι η χειρότερη που έχουμε δει από το 1989 .
# 17 Η παρατεταμένη ξηρασία έχει δημιουργήσει ιδανικές συνθήκες ώστε να σχηματίσουν μαζικές αμμοθύελλες
# 18 Τα πράγματα είναι τόσο άσχημα στην Καλιφόρνια τώρα που οι άνθρωποι στην πραγματικότητα αρχίζουν να κλέβουν το νερό. Για παράδειγμα, ένα ζευγάρι στην Mendocino County είχαν δηλώσει πρόσφατα ότι 3.000 γαλόνια νερού είχαν κλαπεί από αυτούς. Ήταν η δεύτερη φορά φέτος που είχαν πληγεί.
# 19 Επί του παρόντος, σχεδόν το 80 τοις εκατό της πολιτείας της Καλιφόρνια βιώνει είτε «ακραία» ή «εξαιρετικές συνθήκες» ξηρασίας.
# 20 Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία και ο μετεωρολόγος Eric Boldt λέει ότι αυτή είναι « η χειρότερη ξηρασία που πιθανώς να έχετε δει στη ζωή μας «.
Οι περισσότεροι άνθρωποι απλά υποθέτουν ότι αυτή η ξηρασία θα είναι προσωρινή, αλλά οι ειδικοί μας λένε ότι υπήρξαν τέτοιες περίοδοι σε όλη την ιστορία στο δυτικό μισό των Ηνωμένων Πολιτειών που έχουν διαρκέσει για περισσότερο από 100 χρόνια.
Αν έχουμε εισέλθει σε μία από αυτές τις εποχές, τότε πρόκειται να αλλάξει ριζικά η ζωή στην Αμερική.
Και το τρομακτικότερο είναι ότι ένα μεγάλο μέρος του υπόλοιπου κόσμου ασχολείται με το ζήτημα της λειψυδρίας. Στην πραγματικότητα, η Βόρεια Αμερική είναι σε καλύτερη κατάσταση από ό, τι ένα μεγάλο μέρος της Αφρικής και της Ασίας.
Χωρίς άφθονο φρέσκο νερό, ο σύγχρονος πολιτισμός δεν είναι δυνατόν να υπάρξει.
Και τώρα, το δυτικό μέρος από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το μεγαλύτερο μέρος του υπόλοιπου κόσμου αρχίζει να έρχεται αντιμέτωπο με το γεγονός ότι θα αντιμετωπίσουμε ορισμένες πολύ σοβαρές ελλείψεις σε νερό τα επόμενα χρόνια.
Έτσι ποια είναι η λύση;
Μετάφραση – Απόδοση Αναστασία Καρδιανού
Αποκλειστικά για το HellasForce