MENU

ΣΑΛΟΣ στην Ελληνική αγορά: Οι Anonymous απειλούν ότι θα δώσουν ένα «μάθημα» σε πασίγνωστη εταιρεία πωλήσεων αεροπορικών εισιτηρίων

Ήταν στις αρχές του 2013 όταν οι Anonymous με μια συγκλονιστική ανακοίνωσή τους προς Ελληνικές
Αεροπορικές εταιρίες αλλά και γραφεία εκδόσεων αεροπορικών εισιτηρίων, ανακοίνωναν...
την έναρξη της επιχείρησης #OpGreekAirlines στην οποία στόχος ήταν να αφυπνίσουν τις επιχειρήσεις  προκειμένου να δώσουν μεγαλύτερη προσοχή στην ασφάλεια των δεδομένων των πελατών τους. Η #OpGreekAirlines ξεκίνησε όταν οι Anonymous διαπίστωσαν ότι κατάφεραν να πάρουν στα χέρια τους προσωπικά στοιχεία πελατών, καθώς κάποιες από τις εταιρείες τα άφηναν εκτεθειμένα και απροστάτευτα!

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Καλώς ήρθατε αδέρφια και αδελφές. Έχει υποπέσει στην αντίληψή μας ότι διάφορες αεροπορικές εταιρείες δεν κάνουν σωστή διαχείριση των αρχείων του πελατολογίου τους, με αποτέλεσμα τη διαρροή δεδομένων.
Κατάλογοι πιστωτικών καρτών ήρθαν στην κατοχή μας και δυστυχώς περιέχουν προσωπικά στοιχεία κάποιων από τους αδελφούς μας εκεί έξω.
Οι εταιρείες φροντίζουν να καταστρέψουν το πιο πολύτιμο ιδεώδες της ανωνυμίας. Αυτές οι τρεις ελληνικές επιχειρήσεις δεν δίνουν προσοχή στην ασφάλεια των δεδομένων τους, με αποτέλεσμα την έκθεση μας σε οποιοδήποτε εξειδικευμένο αντι-Anonymous ή του κάθε hacker εκεί έξω, ή ακόμα και την αστυνομία. Καλούμε τους αδελφούς μας Anonymous, να μας βοηθήσουν στην επιχείρηση κατά των εταιριών αυτών.
Σε περίπτωση που δεν θα καταλάβουν το λάθος τους σύντομα, θα πρέπει να τους αναγκάσουμε με όλα τα μέσα, να προστατεύσουν τις ταυτότητες των πελατών τους».

Λίγο καιρό αργότερα οι Anonymous δημοσιοποίησαν τα ονόματα κάποιων εταιρειών, μεταξύ άλλων και της  airtickets.gr γράφοντας ότι «η συγκεκριμένη λίστα (με τις πιστωτικές κάρτες) πάρθηκε από την εταιρεία airtickets.gr η οποία από ότι φαίνεται συνεχίζει να αφήνει ακάλυπτους τους πελάτες της»!

Σήμερα σχεδόν ενάμιση χρόνο αργότερα οι Anonymous ξαναχτυπούν, αναφέροντας ξεκάθαρα ότι η airtickets.gr θα πρέπει να είναι σε αναμονή για χτύπημά τους αφού ακόμα αφήνει απροστάτευτους τους πελάτες  και τα προσωπικά τους δεδομένα. «Ας τους δώσουμε ένα μάθημα» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Θυμίζουμε ότι οι Anonymous έχουν ήδη στην κατοχή τους μεγάλο όγκο δεδομένων από ονόματα και πιστωτικές κάρτες, πελατών Ελληνικών αεροπορικών εταιριών  ή εταιριών διάθεσης αεροπορικών εισιτηρίων που ξεπερνάει το 1GB.

Καλό θα ήταν επιτέλους η εν λόγω εταιρία να πάρει τα απαραίτητα μέτρα για την διαφύλαξη των προσωπικών μας δεδομένων…


ΠΗΓΗ