MENU

Εκτός τόπου και χρόνου ο άνθρωπος!!!

Ο κόσμος καίγεται ,η κοινωνία έχει ξεπεράσει τα όρια της, η απόγνωση έχει οδηγήσει..
επτά χιλιάδες συμπατριώτες μας να δώσουν τέλος στην ζωή τους, από τη στιγμή που ξέσπασε η κρίση,μην αντέχοντας άλλο να ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης.


Η μία μετά την άλλη μικρομεσαίες και όχι μόνο επιχειρήσεις κλείνουν οδηγώντας χιλιάδες εργαζομένους στην ανεργία.Οι νέοι μας ή δουλεύουν σε  συνθήκες πλήρους εκμετάλευσης,συνθήκες σκλάβου σε φυτεία, με μισθούς Μπαγκλαντές , ή ξενιτεύονται μπας και βρουν μια καλύτερη. Μας έχουν γυρίσει στη δεκαετία του πενήντα που ο κόσμος πήγαινε μετανάστης στην Γερμανία ,Αυστραλία, Αμερική και όπου αλλού μπορούσε να βρει μια δουλειά  και να έχει ένα καλύτερο αύριο.Λαμπροί Έλληνες επιστήμονες ξενιτεύονται μην μπορώντας να αντέξουν και αυτοί την λαίλαπα που έχουν φέρει στην Πατρίδα μας ΟΛΟΙ οι Πολιτικοί της Μεταπολίτευσης.Η Υγεία έχει ισοπεδωθεί, η Παιδεία το ίδιο, μάλιστα εξαλείφωντας σιγά-σιγά κάθε τι το Ελληνικό που έχει απομείνει, βιάζοντας συνεχώς την Ελληνική Γλώσσα, αφαιρώντας με ύπουλο και δόλιο τρόπο έναν από τους στυλοβάτες του Ελληνικού κράτους την Ορθοδοξη Πίστη μας.Έχουν επιβάλλει στον λαό φόρους που μόνο επί Τουρκοκρατίας υπάρχει ισάξιο μέτρο σύγκρισης.Ξεπουλάνε Θάλασσα, Γη, Ουρανό και γενικά ότι θα μπορούσε να αποφέρει λίγα Ευρώ στους προστάτες τους, τους Διεθνείς τοκογλύφους.Μας κυβερνά η μειοψηφία, δηλ. το δεύτερο και το τέταρτο κόμμα, και άλλα πολλά που θα μπορούσα δύο μέρες να γράφω. ΚΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΙΔΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΣΙΓΑΡΑ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ!!.. ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ!!!Ανιχνεύονται αποτσίγαρα στα σπλάχνα των ψαριών!!Βέβαια δεν γίνεται αναφορά γιατί είδους ψάρια πρόκειται δηλ. για ψάρια καπνιστές ή μη.Πάρτε λοιπόν ένα δείγμα των συγκλονιστικών προβληματισμών του Ποταμιού για αυτά που ταλανίζουν τα τελευταία χρόνια την Ελληνική κοινωνία.


Συγκεκριμένα σε σημερινή δήλωσή του ανέφερε: 


«Έχω την αίσθηση ότι η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου έχει πάρει την κατηφόρα και οι ρυθμίσεις που προωθούν για τις παραλίες αλλά και για τα δάση, δεν λύνουν προβλήματα που υπάρχουν στην χώρα αλλά μάλλον εξυπηρετούν μικρά και μεγάλα συμφέροντα. Για αυτό λοιπόν, εμείς πάμε στις παραλίες, να μιλήσουμε με τους ανθρώπους να τους πούμε ότι αυτός είναι ο εθνικός μας πλούτος, ότι πρέπει να βρούμε ένα τρόπο να υπάρχει τουριστική ανάπτυξη αλλά να περνάμε και εμείς καλά στις παραλίες, τα παιδιά μας καλά, είναι η καθημερινή μας διέξοδος. Και εδώ για μας υπάρχει μια προσωπική ευθύνη, ότι δεν είναι μόνο οι κακές κυβερνήσεις, οι κακοί επιχειρηματίες οι πλούσιοι που αυθαιρετούν, όπου αυθαιρετούν είναι και η δική μας ευθύνη.
Οι παραλίες πρέπει να είναι καθαρές. Αυτήν την στιγμή στο Αιγαίο ανιχνεύεται αποτσίγαρο ακόμα και στα σπλάχνα των ψαριών. Αυτό πρέπει να σταματήσει. 


Με αυτήν λοιπόν την συμβολική κίνηση μοιράζουμε τις απόψεις μας για τις ρυθμίσεις που πάει να κάνει η κυβέρνηση στον αιγιαλό, αλλά από την άλλη λέμε -φίλε πολίτη πρόσεχε είναι και δική σου ευθύνη, η παραλία να μένει καθαρή. Όχι αποτσίγαρα, όχι πλαστικά- λοιπόν αυτό προσπαθούμε να πούμε στον κόσμο. Να αφήσουμε στις παραλίες μόνο τις πατημασιές μας.
Εμείς πήγαμε στην εκδήλωση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α για να συζητήσουμε, ήταν ένα συγκεκριμένο θέμα, και πήγαμε να συζητήσουμε αυτό το θέμα. 


Έχω την αίσθηση ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α αυτό που κυρίως κάνει είναι να λέει όχι, όχι, όχι, εμείς δεν ήμαστε το κόμμα του όχι, εμείς ήμαστε το κόμμα του διαλόγου, εμείς προσπαθούμε να βρούμε λύσεις αυτό μας ενδιαφέρει. Δεν μας ενδιαφέρει να περάσουμε καλά σε μια δεύτερη πολιτική παρουσία. Θέλουμε να βελτιώσουμε σήμερα την ζωή μας. Θα συμμετέχουμε λοιπόν μεν στις συζητήσεις που γίνονται για συγκεκριμένα προβλήματα αλλά αυτό που κυρίως θα κάνουμε είναι να υποδεικνύουμε σήμερα λύσεις για τα προβλήματα της χώρας»