ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Στην υπηρεσία του «Μεγάλου Αδελφού» και οι «έξυπνοι» λαμπτήρες! (βίντεο)

Οι «έξυπνοι» λαμπτήρες που χρησιμοποιούνται ήδη σε δρόμους, αεροδρόμια και πάρκινγκ μπορούν να
παρακολουθούν κάθε μας κίνηση, σύμφωνα με  ρεπορτάζ του CBS News για τα περιβαλλοντικά οφέλη των νέων συστημάτων LED, αλλά και τις δυνατότητες παρακολούθησης που αυτά παρέχουν.
Οι «έξυπνες» λάμπες διατίθενται στην αγορά ως μια φανταστική συσκευή εξοικονόμησης ενέργειας επειδή έχουν αισθητήρες κίνησης που ανιχνεύουν την κυκλοφορία, επιτρέποντάς τους να ανάβουν και να σβήνουν μόνο όταν αυτό απαιτείται.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ήδη χρησιμοποιούνται παγκοσμίως περισσότεροι από  4 δισεκατομμύρια «έξυπνοι» λαμπτήρες, οι οποίοι μπορούν να «συνδεθούν σε ένα παγκόσμιο δίκτυο».
Τα «έξυπνα» φώτα μπορούν να συνδεθούν με κάμερες παρακολούθησης, οι οποίες θα καταγράφουν κάθε μας κίνηση, ενώ επίσης μπορούν να αξιοποιήσουν την τεχνολογία αναγνώρισης πινακίδων κυκλοφορίας για την αποθήκευση δεδομένων σχετικά με τα οχήματα.
«Οι δυνατότητες είναι απεριόριστες για αυτή την τεχνολογία», υποστηρίζει ο μηχανικός Kevin Kirk.
«Στο μέλλον, θα μπορεί κανείς να παρακολουθεί κάθε μέρος που πάμε, ό, τι αγοράζουμε, ό, τι κάνουμε όλη την ώρα», δηλώνει ο δημοσιογράφος Bill Whitaker.
Απαντώντας στην κατηγορία ότι ένα τέτοιο σενάριο ακούγεται οργουελικό, ο Hugh Martin, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Sensity Systems, αντιτάσσει ότι το έξυπνο σύστημα θα μπορεί να χρησιμοποιείται στα σχολεία  για την ανίχνευση όπλων και αρνείται ότι η τεχνολογία κρύβει κινδύνους για την ιδιωτικότητα των ανθρώπων.



ΠΗΓΗ