MENU

Ο Ομπάμα τοποθετεί τις ΗΠΑ σε τροχιά Γ” Παγκοσμίου Πολέμου!

Ο Obama, η Hillary Clinton, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο John McCain και άλλοι στην κυβέρνηση έχουν καταλήξει..
στο συμπέρασμα ότι η Ρωσία ήταν πίσω από τη θανατηφόρα επίθεση του Μαλαισιανού αεροσκάφος στην Ουκρανία. Έχουν φτάσει σε αυτό το συμπέρασμα, παρά το γεγονός ότι η επίθεση έγινε τόσο πρόσφατα και η έρευνα δεν έχει ακόμα ξεκινήσει.
Οι νεοσυντηρητικοί είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν να κατηγορούν τη Ρωσία και ζητούν την έναρξη διαδικασίας ποινικών κυρώσεων.
Η AFPC είναι ευθυγραμμισμένη με το American Enterprise Institute, το Κέντρο για την Πολιτική Ασφάλεια καθώς και με άλλες ομάδες υπεράσπισης των νεοσυντηρητικών που είναι υπεύθυνοι για την εισβολή και κατοχή του Ιράκ.
Εν τω μεταξύ, το Ατλαντικό Συμβούλιο, που έχει σαν «δεξαμενή σκέψης» το ΝΑΤΟ στελεχώνεται από μια σειρά ερευνητών όπως ο Henry Kissinger και ο Brent Scowcroft, ζητά επιπλέον κυρώσεις για τη Ρωσία.
Ο Damon Wilson, ο οποίος υπηρέτησε ως ειδικός στη Ρωσία και την Ουκρανία στις διοικήσεις W. Bush και Bill Clinton και τώρα εργάζεται για το Ατλαντικό Συμβούλιο, λέει ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να ξεκινήσουν » σημαντικές κυρώσεις, μαζί με μαζί με την στρατιωτική βοήθεια » προκειμένου να πατάξουν το φασιστικό καθεστώς που κυριάρχησε και έχει εγκατασταθεί στο Κίεβο από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Επέκταση κυρώσεων
Ο Obama κάλεσε τον Ρώσο Πρόεδρο Putin την Πέμπτη. Υποσχέθηκε πρόσθετες κυρώσεις και έκανε προτάσεις για το πώς η Ρωσία θα μπορούσε να αποφύγει πιθανή σύγκρουση στα σύνορά της.
«Μαζί με τους συμμάχους μας, με τους οποίους συνεργάζομαι στενά τις τελευταίες εβδομάδες, έχω επανειλημμένα καταστήσει σαφές ότι η Ρωσία πρέπει να σταματήσει τη ροή των όπλων και μαχητών κατά μήκος των συνόρων στην Ουκρανία, ότι πρέπει να καλέσει τους αυτονομιστές να απελευθερώσουν τους ομήρους, και να προωθήσει την παύση των επιθέσεων , και ότι πρέπει να συνεχίσει τις διεθνής συνομιλίες με τα όργανα ελέγχου στα σύνορα.» είπε ο Obama από τον Λευκό Οίκο την Τετάρτη.
Οι τελευταίες κυρώσεις στο ρωσικό γίγαντα πετρελαίου Rosneft και τη τράπεζα OAO Gazprombank θα τους απαγορεύσουν νέα χρηματοδότηση από τις κεφαλαιαγορές των ΗΠΑ, σύμφωνα με την The Wall Street Journal .
«Επειδή η Ρωσία δεν κατάφερε να εκπληρώσει τους βασικούς κανόνες της διεθνούς συμπεριφοράς, απαιτούμε σήμερα να επιβληθούν κυρώσεις στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες της Ρωσίας και τις εταιρείες ενέργειας και να περιοριστεί η πρόσβαση των δύο βασικών ρωσικών τραπεζών και των δύο βασικών ενεργειακών εταιρειών στις πηγές χρηματοδότησης των ΗΠΑ, καθώς επίσης και την επιβολή κυρώσεων αποκλεισμού κατά οκτώ εταιρειών όπλων και μια σειρά ανώτερων Ρώσων αξιωματούχων», όπως αναφέρει η ανακοίνωση που θα αναρτηθεί από το Υπουργείο Οικονομικών .
«Η Ρωσία θα μπορούσε να κλείσει τα σύνορα και να εμποδίσει τη μεταφορά βαρέων όπλων και άλλου υλικού. Δεν το έκανε όμως. Ο ίδιος ο πρόεδρος Putin θα μπορούσε να παρέμβει με τις φιλο-ρωσικές πολιτικές και να τους ενθαρρύνει να τηρήσουν την κατάπαυση του πυρός. Δεν το έκανε όμως», δήλωσε ο γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου, Josh Earnest.
Ο Earnest παρέλειψε να αναφέρει ότι ο σημερινός πρόεδρος του Κίεβο, , Petro Poroshenko , έληξε την κατάπαυση του πυρός από την 1η Ιουλίου, λέγοντας στην εθνική τηλεόραση ότι το πραξικόπημα θα κάνει «επίθεση και θα απελευθερώσει τη γη μας.»
Προετοιμασίες πολέμου
Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο ανώτατος διοικητής του ΝΑΤΟ, στρατηγός της Πολεμικής Αεροπορίας Philip M. Breedlove, ανακοίνωσε ότι «με έδρα τις ΗΠΑ θα στρατεύματα θα στηρίξουν περαιτέρω τις αμερικανικές δυνάμεις που έχουν κινηθεί κατά τους τελευταίους μήνες από τη Γερμανία, την Ιταλία και αλλού στην Ευρώπη προκειμένου να κερδίσουν έδαφος με εναέριες περιπολίες στις τρεις χώρες της Βαλτικής της Λετονίας, της Λιθουανίας και της Εσθονίας, συν την Πολωνία και τη Ρουμανία », σύμφωνα με το McClatchy .
Η προσπάθεια της Ουκρανία κατά της Ρωσίας εκτροχιάστηκε, όταν ο Putin απέκλεισε μια «πλήρη μετωπική εισβολή», όπως χαρακτηρίζεται από την Business Insider η ρωσική άμυνα στα σύνορα, παίρνοντας τα στρατεύματα μακριά από τα σύνορα το Μαΐου. «Ωστόσο η δύναμη που παραμένει στα σύνορα είναι πολύ μεγάλη και είναι πολύ ικανή να προβάλει ισχυρή αντίσταση,» επέμεινε ο Gen. Breedlove .
Όπως έγραψε στις 15 Ιουλίου ο Tony Cartalucci , «Με τη στρατιωτική εκστρατεία του Κιέβου ενάντια στην Ουκρανία θα ωφεληθούν τόσο η Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και τα συνεργαζόμενα κράτη στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ» .
Η επιθυμία της Δύσης να απεικονίσει τη Ρωσία ως «ο εισβολέας της Ουκρανίας» έχει τις ρίζες της στην πεποίθηση ότι αν υπονομευτεί η πολιτική επιρροή της Ρωσίας Θα ανοίξει ο δρόμος για μια πιο επιθετική υποστήριξη του ΝΑΤΟ για το αποκλίνων καθεστώς στο Κίεβο. Αν γίνει αντιληπτή η ρωσική επιθετικότητα μπορεί να διευκολύνει τα μέλη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, να πειστούν να ακολουθήσουν αυστηρές κυρώσεις και να καταδικάσουν τη Ρωσία. Με αυτό τον τρόπο θα αρχίσει να υπάρχει μια πιο αντι-ρωσική στάση.
Η κατάρριψη ενός Μαλαισιανού αεροσκάφους , ένα περιστατικό που «αξιοποιήθηκε» αμέσως από την πολιτική τάξη της Ουάσινγκτον, θα ωθήσει αναμφίβολα σε «αυστηρές κυρώσεις».
«Όπως ανέφερα και πριν, οι ΗΠΑ δεν έχουν καμιά δουλεία να ανακατευτούν με την προσπάθεια της Ουκρανίας να πιέσει το ΝΑΤΟ σχετικά με τα σύνορα της Ρωσίας», γράφει επενδυτής Alex Ντβόρκιν . « Αυτό ουσιαστικά αποσταθεροποιεί ολόκληρη την περιοχή και θα οδηγήσει τελικά σε κάποιο είδος πολέμου. Η παρουσία του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία θα είναι ισοδύναμη με την οικοδόμηση μιας τεράστιας στρατιωτική βάση στην Τιχουάνα. Η Ρωσία δεν θα επιτρέψει να συμβεί κάτι τέτοιο και θα ξεκινήσει πόλεμο, και οι κυρώσεις δεν προκειται να την εμποδίσουν».
Μετάφραση Απόδοση Αναστασία Καρδιανού