MENU

Αποκαλυπτικό – Καταλαβαίνοντας τις ιδέες της νοημοσύνης στις σχέσεις των ET και των ανθρώπων

Πρόσφατα το Κογκρέσο και η NASA προέβλεψαν την ειδική χρηματοδότηση για τη συνέχιση της αναζήτησης εξωγήινης
ζωής, και ιδιαίτερα ευφυούς εξωγήινης ζωής. Αυτή η έρευνα συνεχίζεται εδώ και δεκαετίες, την ίδια ώρα που υπάρχουν ανησυχίες ότι αυτή είναι μια σπατάλη των χρημάτων των φορολογουμένων… Γιατί μέχρι σήμερα δεν έχουν ανιχνευθεί αδιάσειστα στοιχεία προηγμένων εξωγήινων ζωών.
Ωστόσο, οδηγούμαστε στην αναζήτηση για «άλλους» και στην απάντηση του ερωτήματος : Είμαστε μόνοι; Φαίνεται αδιανόητο ότι με τα δισεκατομμύρια επί δισεκατομμυρίων των πιθανών εξωγήινων κόσμων, η ζωή να βρίσκεται μόνο πάνω στη γη. Ωστόσο, η γη είναι το μόνο γνωστό μέρος της ζωής που αποδεικνύει πως υπάρχει παρουσία. Έτσι τι γίνεται με τις χιλιάδες θεάσεις UFO που αρκετά συχνά γίνονται από πολύ αξιόπιστες πηγές; Ακόμη και αν το σύνολο σχεδόν των περιστατικών αυτών μπορεί να εξηγηθεί από φάρσα ή φυσικά φαινόμενα, υπάρχουν μερικά που δεν επιδέχονται εξήγηση. Ωστόσο, η έλλειψη ενός φυσικού φαινομένου δεν αφήνει αυτόματα τους εξωγήινους εισβολείς ως προεπιλεγμένη εξήγηση. Ο αλλοδαπός δεν έχει ανακοινώσει ποτέ την παρουσία του ή δεν έκανε καμία εμφάνιση στις ειδήσεις το βράδυ, «ποπ» αστέρια δεν περιλαμβάνονται.
1
Οι επιστήμονες, όπως ο Neil deGrasse Tyson έχουν επισημάνει ότι, όταν η δυνατότητα των αλλοδαπών στον πλανήτη Δία στο ηλιακό μας σύστημα έφθασε σε σοβαρό επίπεδο συζήτησης μεταξύ των επιστημόνων πριν από μερικούς αιώνες, οι επιστήμονες της εποχής οραματίστηκαν αυτά τα όντα, όπως τα ιστιοπλοΐα στην αιολική με γνώμονα τα πλοία σε απέραντους ωκεανούς και ακόμη την καλλιέργεια κάνναβης αφού τα πλοία που χρειάζονται σχοινί το οποίο δημιουργείται από κάνναβη. Η συλλογιστική αυτή φαίνεται μάλλον ανόητη τώρα, αλλά εκείνη τη στιγμή οι επιστήμονες περιορίζονταν από το δικό τους επίπεδο της τεχνολογίας. Έτσι, πρέπει κανείς να αναρωτηθεί αν σήμερα, όταν σκεφτόμαστε τους αλλοδαπούς που πετούν γύρω από το χώρο των πλοίων, ότι και εμείς, λανθασμένα προβάλουμε το δικό μας επίπεδο τεχνολογίας επί υποθετικών εξωγήινων όντων.
Αν υποθέσουμε ότι προηγμένη εξωγήινη ζωή στηρίζεται με βάση το DNA (μια υπόθεση σε καμία περίπτωση δεν υποστηρίζεται από γνωστά γεγονότα αλλά τουλάχιστον ένα μέρος της για να αρχίσει μια συζήτηση), τότε μπορεί να συγκρίνουμε πρώτα την ανθρώπινη γενετική, blue print,με εκείνη των πιο στενών μας εξελικτικών συγγενείς , όπως είναι οι χιμπατζήδες. Βάλτε δίπλα-δίπλα, το γενετικό κώδικα των ανθρώπων και εκείνο των χιμπατζήδων είναι σχεδόν δυσδιάκριτο, με λιγότερο από ένα τοις εκατό διαφορά. Ακόμα, η μικροσκοπική διαφορά στις γενετικές οδηγίες έχει οδηγήσει σε τεράστιες διαφορές στη νοημοσύνη. Όταν έχουμε ταξινομήσει τους χιμπατζήδες, μπορεί να τους κρίνουμε ως ευφυής σε σύγκριση με άλλα ζώα, αλλά όχι σε σύγκριση με τον άνθρωπο. Τώρα ας υποθέσουμε ότι σε έναν άλλο κόσμο που περιστρέφεται γύρω από ένα μακρινό αστέρι εκεί εξελίχθηκε ένα είδος που ήταν σχεδόν σαν εμάς με μόνο ένα λιγότερο από ένα τοις εκατό «ΕΞΥΠΝΌΤΕΡΑ» πλεονέκτημα στο DNA τους. Με δεδομένη την τεράστια ηλικία του Σύμπαντος,οι εξωγήινες μορφές ζωής θα μπορούσαν να είναι μέχρι στιγμής «μπροστά» μας με άλλα λόγια σε αυτούς δεν χρειάζεται καν να εγγραφείτε ως ευφυής ή σημαντική.
Είναι πολύ πιθανό ότι αν υπάρχει ένα εξελιγμένο εξωγήινο είδος προκαλεί αρκετό ενδιαφέρον ώστε να δικαιολογούν έλεγχο στη γή , είναι ήδη εδώ σε κάποια μορφή. Πιθανότατα δεν έρχονται σε wind-driven ιστιοφόρα ή ακόμη και διαστημικά σκάφη, αλλά με άλλους τρόπους άγνωστους σε μας. Είναι πιθανό να μην επικοινωνούν με «πρωτόγονη» ραδιοκύματα. Πιθανότατα δεν χρειάζεται καν να είναι εδώ σωματικά και μπορούν να παρακολουθούν τη γη από μακριά με την τεχνολογία που θα εξετάσει μαγεία ή ένα υπέρτατο ον, δηλαδή θαυματουργό. Αν η πρόθεση τους ήταν εχθρικοί, θα σταθεί ως μεγάλη ευκαιρία εναντίον τους κι έναντι της πυρηνικής επίθεσης μιας ομάδας χιμπατζίδων.
Η φανταστική θέα παράξενος και αλλόκοτος ευφάνταστη επιστήμη των αλλοδαπών έχει ένα σημαντικό μειονέκτημα: δεν είναι περίεργη και παράξενη αρκετά. Ιδέες και φαντασία έχουν συνταχθεί γύρω από αυτό που ξέρουμε και πού βρισκόμαστε στον πολιτισμό και τη γνώση . Εμείς, ως εκ τούτου, περιοριζόμαστε στην διορατική ικανότητα μας από μας επίπεδο της νοημοσύνης μας .περιορισμένες γνώσεις σχετικά με το σύμπαν, και μας DNA blueprint. Έτσι ο λόγος που η χρηματοδότηση για την συνεχή αναζήτηση για την εξωγήινη ζωή αξίζει τον κόπο, έχει περισσότερο να κάνει με την επέκταση τι είμαστε σε θέση με την εκμάθηση και λιγότερο με άμεση επαφή με ET.
Μετάφραση-Απόδοση Ευδοκία Αυγερινού

ΠΗΓΗ