MENU

Το χειρότερο τρολ στο INTERNET είναι η κυβέρνηση.

Σε όλο το Διαδίκτυο, υπάρχουν φρικτά τρολ που φαίνεται να χαίρονται να κάνουν τη ζωή δύσκολη για τους άλλους ανθρώπους.

Αλλά το χειρότερο από όλα τα τρολ είναι μια κυβέρνηση από τρολ. Και χάρη στον Edward Snowden, τώρα έχουμε κάποια αναπάντεχη απόδειξη του τι πραγματικά συμβαίνει πίσω από τη σκηνή. Σύμφωνα με πρόσφατα έγγραφα που αποκάλυψε, ο βρετανικός οργανισμός κατάσκοπων GCHQ χειρίζεται online συζητήσεις, διεισδύοντας στους υπολογιστές των συγκεκριμένων στόχων, σκόπιμα καταστρέφοντας τη φήμη, και τροποποιώντας τα αποτελέσματα των online δημοσκοπήσεων, και χρησιμοποιώντας το Twitter, το Facebook και το YouTube για προπαγάνδα και κατασκοπικούς σκοπούς.
Εάν οι άνθρωποι δεν αρχίσουν να αντιδρούν γι “αυτό τώρα, οι κυβερνήσεις του δυτικού κόσμου έχουν το πράσινο φως για να κάνουν ακόμη περισσότερα. Τελικά, δεν θα είμαστε σε θέση να εμπιστευόμαστε και πολύ κάτι που βλέπουμε στο διαδίκτυο.
Υπάρχουν πολλά για το Διαδίκτυο που είναι πραγματικά φοβερά, αλλά αυτό που είναι γεγονός είναι ότι επέτρεψε σε ένα μεγάλο εύρος ατόμων να επικοινωνούν σε μια μαζική κλίμακα σε αντίθεση με το παρελθόν.
Δεδομένου ότι ο γενικός πληθυσμός έχει συνειδητοποιήσει πόσο ισχυρό εργαλείο μπορεί να είναι το Διαδίκτυο, οι ελίτ έχουν γίνει εξαιρετικά ανήσυχες. Σε αντίθεση με τόσα πολλά άλλα πράγματα στην κοινωνία μας, δεν ήταν κάτι που θα ήταν σε θέση να ελέγχουν εύκολα.
Όμως, οι ελίτ έχουν βαλθεί να καλύψουν τη διαφορά με όλη αυτή τη νέα τεχνολογία και την εκμάθηση για το πώς να τη χρησιμοποιούν για δικούς τους σκοπούς. Χάρη στο Snowden, τώρα έχουμε μια λίστα με ειδικά εργαλεία που ο GCHQ έχει χρησιμοποιήσει για να χειραγωγήσει το Διαδίκτυο. Το παρακάτω είναι ένα απόσπασμα από ένα πρόσφατο άρθρο του ZDNet για αυτές τις νέες αποκαλύψεις …
*****
Μια σειρά από ενδιαφέροντα εργαλεία και σύντομες περιγραφές τους είναι οι παρακάτω:
• Astral Projection: Remote GSM ασφαλή συγκεκαλυμμένη μεσολάβησης Internet χρησιμοποιώντας την κρυφή υπηρεσία TOR
• POISON ARROW: Ασφαλής δυνατότητα λήψης
• Airwolf: προφίλ στο YouTube, σχόλια και συλλογή βίντεο
• BIRDSTRIKE: παρακολούθηση Twitter και συλλογής προφίλ
• GLASSBACK: Τεχνική του να πάρει τη διεύθυνση IP ενός στόχου με την προσποίηση ότι είναι ένα spammer. Ο στόχος δεν χρειάζεται να απαντήσει.
• MINIATURE HERO: Ενεργή ικανότητα στο skype. Παροχή των αρχείων σε πραγματικό χρόνο κλήσης (SkypeOut και SkypetoSkype) και αμφίδρομη ανταλλαγή άμεσων μηνυμάτων. Επίσης, επικοινωνεί με τους καταλόγους.
• PHOTON TORPEDO: Μια τεχνική για να αρπάξει ενεργά τη διεύθυνση IP του χρήστη MSN Messenger
• SPRING- BISHOP: Η εύρεση ιδιωτικών φωτογραφίες των στόχων στο Facebook
• ΒΟΜΒΑ BAY: Η ικανότητα να αυξήσουν τις βαθμολογίες σε ιστοσελίδες
• BURLESQUE: Δίνει την ικανότητα να στέλνουν τα παραπλανητικά μηνύματα SMS
• GESTATOR: Ενίσχυση ενός συγκεκριμένου μηνύματος, συνήθως βίντεο, στις δημοφιλείς ιστοσελίδες με πολυμέσα (YouTube)
• Scrapheap CHALLENGE: Τέλεια πλαστογράφηση των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το Blackberry
• SUNBLOCK: Δυνατότητα να αρνηθεί τη λειτουργικότητα για την αποστολή / λήψη e-mail ή προβολή υλικού σε απευθείας σύνδεση
• SWAMP DONKEY: Ένα εργαλείο που θα εντοπίσει σιωπηλά όλους τους προκαθορισμένους τύπους αρχείων και θα κάνει την κρυπτογράφηση τους σε μια μηχανή στόχων
• UNDERPASS: Αλλαγή έκβαση των online δημοσκοπήσεων (παλαιότερα γνωστό ως NUBILO).
• WARPATH: Μαζική αποστολή μηνυμάτων SMS για να υποστηρίξει μια ενημερωτική εκστρατεία Επιχειρήσεων.
• Φλοιός: Ασφαλής one-on-one πλατφόρμα βασισμένη στο διαδίκτυο για την ανταλλαγή μηνυμάτων.
Ο κατάλογος, που χρονολογείται από το 2012, λέει ότι τα περισσότερα από τα εργαλεία είναι «πλήρως λειτουργικά, δοκιμασμένα και αξιόπιστα», και προσθέτει: «Μην το αντιμετωπίσετε σαν έναν κατάλογο. Αν δεν το βλέπετε εδώ, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να το οικοδομήσουμε ».
*****
Αν θέλουμε να έχουμε μια ελεύθερη και ανοιχτή κοινωνία, τότε απλά δεν μπορούμε να αφήσουμε τις κυβερνήσεις του δυτικού κόσμου να τρέχουν προγράμματα γύρω από τη συστηματική χειραγώγηση του Διαδικτύου για τους δικούς τους σκοπούς.
Και φυσικά δεν είναι μόνο οι Βρετανοί που κάνουν αυτού του είδους ενέργειες.
Μόλις πρόσφατα, για παράδειγμα, οι ΗΠΑ κατηγορήθηκαν για το χειρισμό μηνυμάτων στο MySpace και για «μοντάζ» στο Wikipedia .
Ο υπόλοιπος κόσμος που παρακολουθεί όλα αυτά , είναι απόλυτα αηδιασμένος μαζί μας. Όσο περισσότερο δρούμε όπως οι Ναζί , τόσο περισσότερο πρόκειται να μας θεωρούν τέτοιους.
Σε αυτό το σημείο, ακόμη και οι στενότεροι φίλοι μας είναι δυνατό να μας καταγγείλουν. Η Γερμανία μόλις έπιασε έναν αμερικανό κατάσκοπο , και μια γερμανική εφημερίδα ισχυρίζεται ότι υπάρχουν «δεκάδες» κατάσκοποι των άλλων CIA, που εργάζονται στα γερμανικά υπουργεία.
Και οι Γερμανοί έχουν γίνει τόσο παρανοϊκοί για την κατασκοπεία της NSA σε αυτούς, που η γερμανική κυβέρνηση εξετάζει πραγματικά την επιστροφή στη χρήση γραφομηχανών …
Η Γερμανία μπορεί να γίνει σαν το παλιό σχολείο για να προφυλαχθεί από την κατασκοπεία.
Η γερμανική κυβέρνηση θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί κρυπτογραφημένα e-mails και τηλέφωνα, αλλά θα μπορούσε επίσης να επεκταθεί στη χρήση γραφομηχανών, δήλωσε ο Patrick Sensburg, ο επικεφαλής της έρευνας του γερμανικού κοινοβουλίου στις ΗΠΑ για κατασκοπεία, σε συνέντευξή του στο γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό ARD την Δευτέρα.
Οι Γερμανοί εξετάζουν ακόμη και τη χρήση μη-ηλεκτρονικών γραφομηχανών, είπε.
Το γιατί θα πρέπει να τους κατασκοπεύει ένας από τους στενότερους φίλους είναι κάτι που ποτέ δεν θα καταλάβει. Και αν συνεχίσουν έτσι, σύντομα δεν θα υπάρχει ρήξη στην σχέση αυτή.
Ευτυχώς, ένας αυξανόμενος αριθμός Αμερικανών έχουν απηυδήσει με την αυξανόμενη τυραννία. Λατρεύω τον τρόπο με τον οποίο ο John W. Whitehead εξέφρασε την απογοήτευση του στο πρόσφατο άρθρο του σχετικά με το αναδυόμενο αστυνομικό κράτος στην Αμερική …
Δεν μου αρέσει να υποβάλλομαι σε σαρώσεις, αναζητήσεις, και άλλες ταπεινώσεις από την TSA. Δεν μου αρέσουν οι επιδρομές της VIPR στους λεγόμενους «μαλακούς στόχους», όπως εμπορικά κέντρα και σταθμοί υπεραστικών λεωφορείων.
Δεν μου αρέσουν τα κέντρα σύντηξης, τα οποία αντιπροσωπεύουν τις συνδυασμένες προσπάθειες επιτήρησης των ομοσπονδιακών, κρατικών και τοπικών αρχών επιβολής του νόμου.
Δεν μου αρέσουν οι νόμοι που ποινικοποιούν τους Αμερικανούς για τις κατά τα άλλα νόμιμες δραστηριότητες, όπως η εκμετάλλευση θρησκευτικών σπουδών στο σπίτι, την καλλιέργεια λαχανικών στην αυλή τους και τη συλλογή βρόχινου νερού. Δεν μου αρέσει το NDAA, στο οποίο επιτρέπει ο πρόεδρος και ο στρατός να συλλαμβάνουν και να κρατούν τους Αμερικανούς πολίτες επ “αόριστον.
Δεν μου αρέσει ο νόμος Patriot, που άνοιξε την πόρτα σε κάθε είδους καταχρήσεις της κυβέρνησης και την εισβολή στην ιδιωτική ζωή μας.
Δεν μου αρέσει το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS), το οποίο έχει γίνει μόνιμος στρατός της Αμερικής. Δεν μου αρέσουν τα στρατιωτικά όπλα, όπως θωρακισμένα οχήματα, ηχητικά κανόνια και τα παρόμοια που χρησιμοποιούνται εναντίον των Αμερικανών πολιτών. Και σίγουρα δεν μου αρέσουν τα κέντρα κράτησης που χτίζονται που θα μπορούσαν να στεγάσουν τους Αμερικανούς πολίτες.
Οι άνθρωποι του δυτικού κόσμου πρέπει να σηκωθούν και να πουν «ως εδώ».
Θα μείνουμε σιωπηλοί, όταν η ακεραιότητα του Διαδικτύου καταστρέφεται;
Θα μείνουμε σιωπηλοί, ενώ το Διαδίκτυο μετατρέπεται σε ένα εργαλείο προπαγάνδας της κυβέρνησης;
Θα μείνουμε σιωπηλοί, ενώ οι ελευθερίες συστηματικά κομματιάζονται;
Αν δεν σας αρέσει η κατεύθυνση που έχουν πάρει τα πράγματα, τώρα είναι η ώρα να αφήσετε τη φωνή σας να ακουστεί.
Μετάφραση – Απόδοση Αναστασία Καρδιανού
Αποκλειστικά για το HellasForce

ΠΗΓΗ: Hellasforce