MENU

«Σβήνουν» οι παλιές τηλεοράσεις σε Αττική και Εύβοια

Αν είστε κάτοικος Αττικής ή Ευβοίας και δεν έχετε προμηθευτεί ακόμα αποκωδικοποιητή, μην απορήσετε αν σήμερα..
το πρωί η τηλεόρασή σας δεν έχει σήμα. 
Δεν θα έχει χαλάσει. Απλά από σήμερα, 1η Αυγούστου, έντεκα κέντρα εκπομπής αναλογικού σήματος σε τηλεοράσεις στην Αττική και την Εύβοια θα πάψουν να λειτουργούν. 
Αυτό σημαίνει πως όσοι δεν έχουν τηλεόραση με υποστήριξη του νέου σήματος (MPEG-4), θα δουν το μήνυμα «Χωρίς σήμα» στους δέκτες τους. Επιπλέον, όσοι καλύπτονται από τα κέντρα «Υμηττός» και «Αίγινα» θα χρειαστεί να επανασυντονίσουν τα ψηφιακά τους κανάλια.
Οι κάτοικοι των περιοχών κάλυψης των δυο κέντρων, «Υμηττός» και «Αίγινα» που εκπέμπουν ήδη ψηφιακά, θα χρειαστεί να επανασυντονίσουν τους δέκτες τους (τηλεόραση ή αποκωδικοποιητή) καθώς πλέον το τηλεοπτικό πρόγραμμα θα μεταδίδεται στις νέες συχνότητες που έχουν κατοχυρωθεί από τη χώρα. 
Ακόμα, δηλαδή κι αν ένας τηλεθεατής έχει πρόσβαση τώρα στο ψηφιακό περιεχόμενο των καναλιών, θα χρειαστεί μετά τις 2 τα ξημερώματα να επανασυντονίσει το δέκτη του, ώστε να αποθηκευτούν σε αυτόν οι νέες, τελικές, συχνότητες, ενώ ενδέχεται να χρειαστεί να κάνει και επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις.
Η Digea υπενθυμίζει ότι για τη λήψη του ψηφιακού σήματος οι τηλεθεατές χρειάζεται να ανήκουν σε περιοχή κάλυψης των κέντρων εκπομπής του συγκεκριμένου switch – off και να διαθέτουν δέκτη που υποστηρίζει την τεχνολογία MPEG-4.
Οι αναλογικές τηλεοράσεις δέχονται εξωτερικά set-top box αποκωδικοποιητών και ανάλογα με τον κατασκευαστή και το μοντέλο ενδέχεται να δέχονται και πιο διακριτικές προσθήκες, όπως ο αποκωδικοποιητής MPEG-4 σε μορφή κάρτας.
Σημειώνεται πως αποκωδικοποιητής MPEG-4 χρειάζεται για κάθε αναλογική τηλεόραση.
Δείτε πώς θα συντονίσετε τους αποκωδικοποιητές σας:
ΠΗΓΗ