Νέα γεωγλυφικά αποκαλύφθηκαν στη Νάζκα στο Περού (Εικόνες)

Ισχυροί ανέμοι και αμμοθύελλες στο Περού αποκάλυψαν νέα άγνωστα γεωγλυφικά  στην διάσημη περιοχή Νάζκα Ο Eduardo Herrán Gómez de la Torre, πιλότος.
. και ερευνητής, ανακάλυψε τα νέα σχήματα κατά τη διάρκεια πτήσης πάνω από την έρημο,όπως η El Comercio αναφέρει. Πιστεύει ότι ένα από τα γεωγλυφικά, απεικονίζει ένα φίδι 60 μέτρα μήκος και 4 μέτρα πλάτος, κοντά στο περίφημο «κολιμπρί«.
Nazca_Lines_047
Ένα πουλί, καμηλίδες (ενδεχομένως λάμα) και μια κυματοειδής γραμμή είναι μεταξύ των αναγλύφων που βρέθηκαν χαραγμένα στο έδαφος στην κοιλάδα Ingenio El και Pampas de Jumana.
Οι αρχαιολόγοι προσπαθούν να επιβεβαιώσουν αν ταιριάζουν στον πολιτισμό Paracas της περιοχής Ica του Περού, που άκμασε από το 800 π.χ. μέχρι το 100 π.χ. και επηρέασαν τα πολύπλοκα υφάσματα και κεραμικά της Νάζκα, καθώς και τα γεωγλυφικά.
Η Ruben Garcia Sota, επικεφαλής της αρχαιολογικής υπηρεσίας Ica, δήλωσε στην El Comercio ότι η πρόσφατη ανακάλυψη είναι «μια πολύτιμη συμβολή στη γνώση μας για την αρχαία Νάζκα».
Οι γραμμές της Νάζκα  καλύπτουν μια έκταση περίπου 280 τετραγωνικά χιλιόμετρα και πιστεύεται ότι έχουν χαραχθεί στο έδαφος με διαφορά πάνω από χίλια χρόνια, μεταξύ 500 π.Χ. και 500 μ.χ..
Η UNESCO, που έχει ορίσει την περιοχή Παγκόσμια Κληρονομιά από το 1994, περιγράφει τη Νάζκα ως «ένα μοναδικό και υπέροχο καλλιτεχνικό επίτευγμα, που είναι μοναδική σε διαστάσεις και σε ποικιλία σε όλο τον προϊστορικό κόσμο».
BuH7X64CIAIvC8U
Η Ποιότητα, το μέγεθος και η μυστήρια κατασκευή τους, τα κατατάσσει μεταξύ των μεγαλύτερων αινιγμάτων της αρχαιολογίας και πιστεύεται ότι έχουν χρησιμοποιηθεί για αστρονομικές τελετές, έως και διαδρόμους προσγειώσεως διαστημοπλοίων!
gewglufika-erimo-m-anatolis-01
nazca-line-aerial
Απεικονίζονται ζώα, πουλιά, έντομα, φυτά και φανταστικά όντα καθώς γραμμές και γεωμετρικά σχήματα μήκους πολλών χιλιομέτρων.
nazca3
100046
lagarto
Το μεγαλύτερο πλάσμα είναι ένα 285 μέτρων μήκους πελεκάνος, ενώ άλλα διάσημα γεωγλυφικά περιλαμβάνουν μια αράχνη, ένα πίθηκο και μια σαύρα.
nazca1
Ένα άλλο γεωγλυφικό δείχνει ένα παράξενο πλάσμα που μοιάζει με άνθρωπο, ένα με τέσσερα δάχτυλα και επίσης αντικείμενα καθημερινής χρήσης, όπως αργαλειός.

Επιμέλεια Ηλίας Σιατούνης

ΠΗΓΗ