fatto a mano: ένα πραγματικά αγνό παγωτό!

Σε μια εποχή όπου ελάχιστα τρόφιμα φαίνεται να είναι απόλυτα ασφαλή για κατανάλωση – ακόμα και τα βιολογικά τρόφιμα σηκώνουν μεγάλη..
συζήτηση για το πόσο αγνά είναι πραγματικά – βρεθήκαμε αντιμέτωποι με μια πολύ ευχάριστη έκπληξη. Το κατάστημα παγωτών Fatto a Mano στο Περιστέρι Αττικής (Κώστα Βάρναλη 21 τηλ 21 0577 7407).
Έλειπε από την ελληνική αγορά και επιτέλους ήλθε.
fatto-amano5Ο λόγος για το φυσικό παγωτό, φτιαγμένο με τις καλύτερες πρώτες ύλες, χωρίς συντηρητικά, βελτιωτικά γεύσης και χρωστικές ουσίες. Φτιαγμένο με ελάχιστη ζάχαρη αλλά και στέβια  και με σορμπέ αποκλειστικά από φρέσκα φρούτα, το παγωτό Fatto a Mano, δικαίως, κατέλαβε την πρώτη θέση ανάμεσα στα καλύτερα παγωτά της ελληνικής αγοράς αλλά και στην καρδιά μας.
fatto-amano1 (2)Συναντήσαμε το δημιουργό του παγωτού Fatto a Mano, Γιάννη Νύκταρη και ακούσαμε από τον ίδιο, για τις ιδέες και το όραμά του.
«Στη Fatto a Mano δημιουργούμε και προσφέρουμε στον κόσμο, αυτό που επιθυμούμε όλοι, για τον εαυτό μας αλλά κυρίως για τα παιδιά μας: ένα αγνό παγωτό, υγιεινό, γευστικό, χωρίς το φόβο των χημικών ουσιών. Αυτό ήταν εξαρχής το σκεπτικό μας, το όραμά μας και έτσι θα συνεχίσουμε».
Στα μάτια του Γιάννη Νύκταρη διακρίνει κανείς την αποφασιστικότητα του επιχειρηματία που πιστεύει ακράδαντα σε αυτό που κάνει αλλά και τη λάμψη ενός νέου ανθρώπου που θέλει να συμβάλλει με το δικό του τρόπο, στην αλλαγή και βελτίωση του τρόπου σκέψης και διαβίωσης.
« Ο κόσμος είναι πλέον πολύ πιο ενημερωμένος και ψαγμένος. Αναζητά την ποιότητα στη ζωή του, την αγνότητα στη διατροφή του, την καθαρότητα στις σχέσεις του.»
fatto-amano1 (1)Μας ξενάγησε στο εργαστήριο. Τάξη και καθαριότητα παντού.
Φρέσκα, ώριμα φρούτα καθαρίζονται σχολαστικά και πολτοποιούνται, μέσα σε σύγχρονα μηχανήματα.
Τα περισσότερα έρχονται από την Κρήτη (ο ίδιος είναι Κρητικός) αλλά και από άλλα μέρη της Ελλάδας. ΄Όλα, πρώτης ποιότητας!
Τέλος, δοκιμάσαμε από τις πολλές γεύσεις που υπήρχαν.
Τι να πρωτοδοκιμάσεις; Πεπόνι, μπανάνα, βερίκοκο, φράουλα, βανίλια, καιμάκι, σοκολάτα ή τα απίστευτα ανθότυρο-μέλι και ρακόμελο; (είπαμε, Κρητικός είναι ο Γιάννης Νύκταρης)!
Φύγαμε από το Εργαστήριο της Fatto a Mano στο Περιστέρι, μεθυσμένοι από τις υπέροχες γεύσεις και τις μυρωδιές, αφού πρώτα γευτήκαμε και μια φρεσκοστυμμένη λεμονάδα με μπόλικο πάγο!
Ο σεβασμός και η αγάπη προς τον καταναλωτή πάντοτε αναγνωρίζεται και δικαιώνεται.
Αυτό είναι βέβαιο.

ΠΗΓΗ