MENU

Οι Ρώσοι λένε αντίο στην Visa, διαλέγουν την κινέζικη πιστωτική κάρτα. Η οικονομική σύγκρουση σε εξέλιξη...

Οι Ρώσοι λένε αντίο στην Visa, διαλέγουν την κινέζικη πιστωτική κάρτα. Η οικονομική σύγκρουση σε εξέλιξη...


Η οικονομική απομόνωση της Ρωσίας απο τη Δύση, είναι αυτό που θα ήθελε πολύ η Δύση να πιστεύει. Δεδομένου ότι η Ρωσία συνεχίζει να υπογράφει συμφωνίες απο-δολαριοποίησης και κλείνει εμπορικές συμφωνίες με χώρες της BRICS συμμάχους της, ενώ πιέζει με αντίποινα κατά των ΗΠΑ και της Ευρώπης. Φαίνεται οτι οι δυτικές «κυρώσεις» εναντίον των φίλων του Πούτιν να πετυχαίνουν ακριβώς το αντίθετο.
Ο δισεκατομμυριούχος, Gennady Timchenko, μεταξύ των πρώτων που θα πληγούν από τις ταξιδιωτικές απαγορεύσεις και πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων του από τις ΗΠΑ, έχει αποφασίσει να σκίσει την Visa και Mastercard του, μετατοπίζοντας όλες τις πιστωτικές κάρτες του στην Κινέζικη UnionPay , σημειώνοντας ότι «κατά κάποιο τρόπο είναι πιο ασφαλές από τη Visa - τουλάχιστον οι Αμερικανοί δεν μπορούν να μου πάρουν τα λεφτά».
Σύμφωνα με τα Δυτικά ΜΜΕ ...
" Η Ρωσία κινδυνεύει να γίνει ένα κράτος-παρίας, αν δεν συμπεριφέρονται σωστά », δήλωσε ο Βρετανός Υπουργός Εξωτερικών Philip Hammond στο Sky αυτή την εβδομάδα.
Ωστόσο, μετά από διάφορες συμφωνίες με χώρες της BRICS και της Μέσης Ανατολής, φαίνεται οτι η Ρωσία έχει άφθονους «φίλους».
Eνώ ο Ομπαμίας ελπίζει ότι η πίεση της δύσης προς τους ολιγάρχες θα δημιουργήσει κάποιες προσωπικές διαμάχες με τον Πούτιν, πρέπει να ανησυχεί γιατί τον στριμώχνουν και τον οδηγούν σε κατάσταση επιβίωσης με πολύ σημαντικές επιπτώσεις για τη Δύση.
Μετάφραση
ΤΟ ΚΟΡΑΚΙ