MENU

ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΠΡΟΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΜΕΓΑΛΩΝ ΣΕΙΣΜΩΝ! ΔΕΙΤΕ ΤΙ “ΜΑΝΤΕΨΕ” ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ…

Δύο σεισμικές δονήσεις σε διάρκεια μισής ώρας αναστάτωσαν την..
Πάτρα τη νύχτα.
Ο πρώτος έγινε στις 03:43 είχε ένταση 4,7 βαθμούς της κλίμακας ρίχτερ και είχε επίκεντρο νότιο-νότιοδυτικά της Ναυπάκτου αλλά μόλις 5 χλμ εστιακό βάθος και γιαυτό έγινε αισθητός και στην Πάτρα.
Όπως σημειώνεται, στις 04:13 ακολούθησε μετασεισμός 4,0 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ με επίκεντρο δυτικά-βορειοδυτικά της Ναυπάκτου με επίσης εστιακό βάθος τα 5 χιλιόμετρα.
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες από τη Ναύπακτο ακόμα δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές από τον σεισμό.
mirialis
Eίναι απίστευτο αλλά τελικά ο Μύρωνας Μυριαλλής (φωτό), ο άνθρωπος που ισχυρίζεται ότι προαισθάνεται τους σεισμούς, το είχε προβλέψει ή αλλιώς το είχε…διαισθανθεί, ζητήματα που πια αφορούν τους ειδικούς…
“Ο σεισμός θα χτυπήσει μέσα στις επόμενες 2-3 μέρες. Το επίκεντρο του σεισμού εκτιμώ ότι θα βρίσκεται ανάμεσα στο Αίγιο και την Πάτρα, ο δε σεισμός θα έχει ισχύ 5,2 έως 5,9 ρίχτερ, για να μην πω πάνω από 6 βαθμούς. Μακάρι να κάνω λάθος”, δήλωνε χαρακτηριστικά πριν λίγες μέρες.
SISMOGRAFOS
Ο Μυριαλής -μόλις δημοσιεύτηκε με τολμηρό είναι αλήθεια τρόπο και μεγάλο ρίσκο- από ιστότοπο(indobserver.blogspot.gr) η προφητεία του(ή κατά τον ίδιο η ικανότητα που έχει να αισθάνεται τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα του Yπεδάφους), δέχτηκε την αδιαφορία και από μερικούς την πλήρη απαξίωση. Το ΜΑΚΕΛΕΙΟ όμως επειδή ξέρει από το παρελθόν την ιστορία του, δημοσιεύσε το θέμα με τίτλο που σε κάποιους δεν άρεσε.
Διαβάστε  το παρακάτω και θυμηθείτε: 
Το ίδιο βράδυ, ο Μυριαλής επικοινώνησε μαζί μας, ισχυριζόμενος ότι δεν είχε καμία διάθεση ούτε να παίξει ούτε να σκορπίσει πανικό με ανάλογα θέματα. Μας μίλησε μάλιστα για ισχυρούς πονοκεφάλους που είχε όταν επισκέφτηκε την Πάτρα και για την “πρόγνωση” του: Ότι έρχεται σεισμός. Στη συνέχεια έστειλε στο ΜΑΚΕΛΕΙΟ ένα email το οποίο είναι ενδιαφέρον, στηρίζεται σε επιστημονική λογική που από το Κράτος δεν έχει υιοθετηθεί(Μέθοδος Τσιάπα).
ΤΟ EMAIL

Ηλεκτρομαγνητικά Προσεισμικά Σήματα

Ένας σεισμός είναι μια μεγάλης κλίμακας θραύση ετερογενούς υλικού. Κατά την προετοιμασία του, στα τελικά στάδια πριν την κατάρρευση και με πρόδρομο χρόνο από μερικές ώρες μέχρι και μερικές ημέρες, εκπέμπεται ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία πρώτα σε VHF και έπειτα σε VLF [Σημ. 3], ακολουθεί Η/Μ ησυχία και έπειτα ακολουθεί ο σεισμός. Για την κατανόηση της διαδικασίας γένεσης ενός σεισμού επιχειρείται η άντληση πληροφορίας από τα σήματα αυτά.
Δύο ερευνητικές ομάδες, που συνεργάζονται στενά, δραστηριοποιούνται από το 1995 στην ερευνητική αυτή περιοχή, με συντονιστές τον καθηγητή του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Ευταξία Κωνσταντίνο και τον καθηγητή του Τ.Ε.Ι Αθήνας Νομικό Κωνσταντίνο, αντίστοιχα. Από την έναρξη της ερευνητικής προσπάθειας συμμετέχουν οι διδάκτορες Κοπανάς Ιωάννης και Αντωνόπουλος Γεώργιος. Στην πορεία έχουν συνεργαστεί Έλληνες (δρ. Κοντογιάννης Ιωάννης, δρ. Μπαλάσης Γεώργιος, κ.α) και ξένοι ερευνητές. Ιδιαίτερη είναι η συμβολή των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών (Λ. Αθανασοπούλου, Μ. Καλημέρη, Κ. Παπαδημητρίου, κ.α).
Η ολική θραύση / σεισμός είναι το αποτέλεσμα της διάνοιξης μικρορωγμών και της περαιτέρω αλληλεπίδρασής τους. Κάθε μικρορωγμή που επεκτείνεται συνιστά ένα πομπό Η/Μ ακτινοβολίας.[10] Τα πρόδρομα Η/Μ σήματα, που έχουν γεννήτορα τις ρωγμές που ανοίγουν, ανιχνεύονται από την εργαστηριακή ως τη γεωλογική κλίμακα.[36] Στο πεδίο ανιχνεύονται από μερικές ημέρες μέχρι μερικές ώρες πριν από την έλευση του σεισμού. Η ανάδυση της Η/Μ εκπομπής των VHF προηγείται συστηματικά εκείνης των VLF και στην εργαστηριακή και στη γεωλογική κλίμακα.[36] Τα όσα ακολουθούν αποδεικνύονται και συμβάλλουν στην καλύτερη κατανόηση γένεσης του σεισμού και συνεπώς στη βελτίωση της πρόγνωσής του. Προς την κατεύθυνση αυτή έχει προταθεί το ακόλουθο πρότυπο: [37] [11] [38] [10] [39] [40] [41] [42]
RAT_ES
Οι πλευρές του ρήγματος σταματούν να διολισθαίνουν λόγω των asperities
Κατά μήκος των ρηγμάτων αναπτύσσεται μια σπονδυλική στήλη από μεγάλους και σκληρούς σχηματισμούς (asperities) που εμποδίζει τη σχετική ολίσθηση των δύο πλευρών του ρήγματος, δηλαδή την εκδήλωση του σεισμού. Η ραχοκοκαλιά αυτή περιβάλλεται από ετερογενές υλικό, από ένα σύμπλεγμα δηλαδή περιοχών διαφορετικού ορίου θραύσεως. Σύμφωνα με το πρότυπο αυτό:
  • Η VHF Η/Μ ακτινοβολία εκπέμπεται κατά τη θραύση του ετερογενούς υλικού που περιβάλλει τη σπονδυλική στήλη των asperities. Η πρόταση αυτή στηρίζεται στα ακόλουθα:
    1. Αποδεικνύεται ότι η VHF Η/Μ διαταραχή εδράζεται σε μηχανισμό θραύσεως που χαρακτηρίζεται από αρνητική ανάδραση.[11] [39] [41] [42] Αυτό σημαίνει ότι η VHF Η/Μ εκπομπή αυξάνεται για κάποιο χρονικό διάστημα, ελαττώνεται στο διάστημα που ακολουθεί, αυξάνεται πάλι στο επόμενο κ.ο.κ. Το φαινόμενο εξελίσσεται ως φαινόμενο ισορροπίας, το σύστημα δηλαδή διώχνεται μακριά από ακραίες καταστάσεις.
    2. Η συμπεριφορά της VHF Η/Μ ακτινοβολίας είναι δυνατό να περιγραφεί ως κρίσιμο φαινόμενο και συγκεκριμένα με όρους θερμικής αλλαγής φάσεως δευτέρου είδους.[11][39] [42] [43] Η μελέτη της VHF Η/Μ διαταραχής με όρους κρίσιμων φαινομένων επιτρέπει την αναγνώριση του χρόνου που οι θραύσεις του ετερογενούς υλικού περιορίζονται χωρικά κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης των asperities. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της αποκρυπτογράφησης του φαινομένου του σπασίματος της συμμετρίας.[11] Από τότε αρχίζει η “πολιορκία των asperities”.
Επισημαίνεται, ότι σύμφωνα με τα παραπάνω η ανίχνευση μιας πράγματι προσεισμικής VHF Η/Μ διαταραχής δεν σημαίνει ότι ο σεισμός είναι αναπόφευκτος, απλά σηματοδοτεί την έναρξη της “πολιορκίας των asperities”.

Η συσχέτιση της VLF ΗΜ ακτινοβολίας με τη θραύση των asperities έχει ενισχυθεί από το ακόλουθο πειραματικό γεγονός.[44] [12] Πριν από το σεισμό της Αθήνας το Σεπτέμβρη του 1999 είχαν αναδυθεί δύο διακριτές πολύ ισχυρές VLF Η/Μ εκπομπές. Ο λόγος των ενεργειών των δύο Η/Μ σημάτων ήταν 5/1. Σεισμολογική μελέτη και μελέτη με όρους συμβολομετρίας που αξιοποιεί δορυφορικά δεδομένα[45] απέδειξαν ότι στην περίπτωση του σεισμού της Αθήνας ενεργοποιήθηκαν δύο ρήγματα που οδήγησαν στην εκδήλωση δύο σεισμών. Ο λόγος των ενεργειών των δύο σεισμών ήταν 5/1. Το γεγονός ότι οι δύο σεισμοί εκδηλώθηκαν τελικά με χρονική απόσταση 3.5 δευτερολέπτων συνέτεινε να γίνει αντιληπτός ένας σεισμός. Παρατηρούμε την ηλεκτρομαγνητική ησυχία στο τέλος του “Η/Μ σεισμού” που ορίζει την αρχή του αντίστοιχου τεκτονικού.
ATHENS1999_EM_EQ (1)
Το εγκεφαλογράφημα της επιληπτικής κρίσης σε ποντίκι. Το κίτρινο χρώμα είναι από τη στιγμή έναρξης των συμπτωμάτων της κρίσης ενώ τα κόκκινα δείχνουν τις καταγραφές κατά την προετοιμασία της. Στο κάτω γράφημα αντιστοιχείται η εντροπία ως δείκτης πολυπλοκότητας της αλληλεπίδρασης των νευρώνων. Το ενδιαφέρον εντοπίζεται στη συσχέτιση της εξέλιξης της εντροπίας στα στάδια W1, W2 και W3 με αυτή στα αντίστοιχα μέρη του γραφήματος του δίδυμου “Η/Μ σεισμού” της Αθήνας. Ο σεισμός παρομοιάζεται με επιληψία της Γης.
  • Η ανάδυση της VLF Η/Μ ακτινοβολίας σηματοδοτεί την έναρξη της θραύσης των asperities.[37] [11] [38] [10] [40] [42] Η πρόταση αυτή στηρίζεται στα ακόλουθα:
    1. Η VLF Η/M ακτινοβολία εδράζεται σε μηχανισμό υψηλής οργάνωσης που επιπλέον χαρακτηρίζεται από θετική ανάδραση. [12] [46] [47] [48] [41] Αυτό σημαίνει ότι όταν σε μια περίοδο σημειωθεί αύξηση της VLF Η/Μ ακτινοβολίας το πιο πιθανό είναι στο επόμενο άμεσο χρονικό διάστημα η εκπομπή να συνεχίσει αυξανόμενη. Τα προηγούμενα σημαίνουν ότι η θραύση εξελίσσεται ως φαινόμενο εκτός ισορροπίας. Η εικόνα αυτή είναι συμβατή με τη γένεση καταστροφικού φαινομένου, τη θραύση των asperities.
    2. Τα φαινόμενα της ρηγμάτωσης και της θραύσης έχουν την ιδιότητα της αυτο-ομοιότητας των fractal-δομών. Η θραύση των asperities ενός μεμονωμένου ρήγματος είναι μια αυτο-όμοια σμίκρυνση της περιφερειακής σεισμικότητας και μία αυτο-όμοια μεγέθυνση της εργαστηριακής σεισμικότητας. Η θεμελιακή αυτή ιδιότητα έχει αποδειχθεί ότι υπάρχει στην VLF ΗΜ ακτινοβολία, ως εξής:
      • Η θραύση ενός asperity οδηγεί στην εκπομπή ενός VLF «Η/Μ σεισμού».[10] [40] [42]
      • Η “τραχύτητα” του γραφήματος της VLF Η/Μ εκπομπής είναι συμβατή με την οικουμενική τραχύτητα των επιφανειών θραύσεως, συνεπώς και του ρήγματος.[41] [42]
      • Έχει προταθεί ότι το ανάγλυφο των επιφανειών του ρήγματος ακολουθεί το ίδιο πρότυπο με το γράφημα της VLF Η/Μ προ-σεισμικής ακτινοβολίας.[41] [42]
      • Τα ρήγματα αναπτύσσονται ως fractal δομές. Η VLF Η/Μ εκπομπή έχει τα χαρακτηριστικά εκπομπής που προέρχεται από κεραία που έχει fractal δομή.[49]
Τα παραπάνω ευρήματα, που είναι “κρυμμένα” στην VLF Η/Μ ακτινοβολία, είναι “δακτυλικά αποτυπώματα” της θραύσης των asperities. Οι VLF Η/Μ ακτινοβολίες σταματούν λίγες ώρες πριν από την εκδήλωση του σεισμού. Η ερμηνεία που δίνεται είναι ότι η έναρξη της Η/Μ σιγής σηματοδοτεί την ολοκλήρωση της θραύσης των μεγάλων και σκληρών asperities που εμποδίζουν τη σχετική ολίσθηση των δύο πλευρών του ρήγματος.[11] Ο σεισμός είναι αναπόφευκτος. Μικρά κλείθρα μικρής αντοχής έχουν απομείνει εμποδίζοντας προσωρινά την ολίσθηση. Η θραύση τους είναι βέβαιη με την περαιτέρω μικρή αύξηση των τάσεων. Η εκπεμπόμενη Η/Μ ακτινοβολία από τη θραύση των μικρών αυτών εμποδίων είναι μικρής έντασης και έτσι είναι μη ανιχνεύσιμη. Λίγο πριν από την ολική θραύση μηδενίζεται η αντίσταση που προβάλλουν τα υλικά στην περαιτέρω παραμόρφωσή τους. Το γεγονός αυτό είναι συμβατό με την εμφάνιση Η/Μ σιγής που συνιστά την τελευταία προειδοποίηση ότι η εκδήλωση του σεισμού επέρχεται σε λίγες ώρες.[11]
Μελετώντας τα πολύπλοκα συστήματα, διαπρεπείς επιστήμονες από το χώρο της Ιατρικής και της Γεωφυσικής είχαν διατυπώσει την άποψη ότι οι ίδιοι νόμοι διέπουν την προετοιμασία μιας επιληπτικής κρίσης και τη γένεση ενός σεισμού.[15] Κοινά χαρακτηριστικά οργάνωσης διέπουν την VLF Η/Μ ακτινοβολία και την ηλεκτρική καταγραφή μιας επιληπτικής κρίσης. Η VLF Η/Μ ακτινοβολία σχετίζεται για ένα ακόμη λόγο με το καταστροφικό γεγονός της θραύσης των asperities. Εν συνεχεία έχουν βρεθεί κοινά όχι μόνο ποιοτικά αλλά και ποσοτικά χαρακτηριστικά μεταξύ των επιληπτικών κρίσεων, σεισμών, προσεισμικών VLF Η/Μ διαταραχών, μαγνητικών καταιγίδων, ηλιακών εκλάμψεων, χρηματιστηριακών κραχ, μαζικής συμπεριφοράς στο διαδίκτυο κ.λ.π.[47] [50] [51]
Αυτά για το θέμα που έχει δημοσιογραφικό ενδιαφέρον. Εαν έχει επιστημονικό ας το δουν όσοι καταλαβαίνουν.

www.makeleio.gr