MENU

Δέκα θεωρίες συνωμοσίας που βγήκαν αληθινές… Από ένα φασιστικό πραξικόπημα στη δηλητηρίαση από αλκοόλ του FBI

Το 1967, η CIA κινήθηκε προς την αντιμετώπιση επικρίσεων της έκθεσης Warren χρησιμοποιώντας τον όρο..
«συνωμοσία» ως μειωτικό για να δυσφημίσουν τον σκεπτικισμό προς την επίσημη ιστορία της δολοφονίας JFK. Με τα εγκατεστημένα μέσα μαζικής ενημέρωσης να εξακολουθεί να χρησιμοποιούν παρόμοια τακτική με αυτήν την ημέρα,ρίχνουμε μια διαφορετική ματιά σε δέκα θεωρίες συνωμοσίας που έγιναν τελικά πραγματικότητα.
- Φασιστική συνωμοσία για την ανατροπή της κυβέρνησης των ΗΠΑ
Γνωστό ως το «Business Plot» η συνωμοσία περιστράφηκε γύρω από ένα σύστημα για να ανατρέψουν τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Franklin D. Roosevelt, ως μέρος ενός πραξικοπήματος που οργανώθηκε από τους επικεφαλής των Chase Bank, GM, Goodyear,την Standard Oil, την οικογένεια DuPont και τον γερουσιαστή Πρέσκοτ Μπους, παππού του George W. Bush.
Η ευκατάστατη ομάδα πλησίασε Πεζοναυτών Major General Smedley Butler με ένα σχέδιο για να εγκαταστήσουν μια φασιστική δικτατορία με τη βία, αλλά ο Butler χάλασε το σχέδιο, εκθέτοντας την πλοκή κατά τη διάρκεια της μαρτυρίας στις Ηνωμένες Πολιτείες της Βουλή των Αντιπροσώπων της Ειδικής Επιτροπή Un-American activities.
Παρά το ότι αρχικά είχαν απορριφθεί ως μια «γιγαντιαία απάτη» από την εφημερίδα New York Times , η επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι ισχυρισμοί του Butler ήταν όντως αξιόπιστοι, αν και κανείς δεν κατηγορήθηκε.
Η συγκάληψη του εγκλήματος απο το FBI
Στις αρχές της δεκαετίας του 1990, ο Δρ Φρέντερικ Whitehurst, ένας από τους κορυφαίους επιστήμονες του FBI, αποκάλυψε πώς το FBI είχε αναλάβει το χειρισμό των δεδομένων του εγκληματολογικού εργαστηρίου, προκειμένου να κάνουν δοκιμές και να πλαισιώνουν αθώους ανθρώπους που είχαν καταδικαστεί σε φυλάκιση για εγκλήματα που δεν είχαν διαπράξει,βασιζόμενοι σε λανθασμένες ενδείξεις.
Το 2012 προέκυψε ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης είχε «πληροφορίες παρακράτησης για χρόνια για εκατοντάδες ή ακόμα και για χιλιάδες περιπτώσεις που στιγματίστηκαν από ελαττωματική εγκληματολογική εργασία στο Εργαστήριο Εγκλήματος του FBI.» Μια ομιλία στην Washington Post κατέγραφε ότι, «εκατοντάδες των κατηγορουμένων σε εθνικό επίπεδο παραμένουν στη φυλακή ή υπό επιτήρηση για εγκλήματα που αξίζει ίσως να απαλλαγούν, την επανεκδίκαση της υπόθεσης ή τον επανέλεγχο των αποδεικτικών στοιχείων με τη χρήση DNA, διότι στοιχεία όπως μαλλιά και φυτικές ίνες από εμπειρογνώμονες του FBI μπορεί να τα όριζαν λανθασμένα ως ύποπτα.»
-Η ύπαρξη της μαφίας
Για χρόνια, ο Διευθυντής του FBI J. Edgar Hoover αρνιόταν την ύπαρξη της Μαφίας. Αν και αναγνωρίζει την ύπαρξη των εγκληματιών, πολλοί από τους οποίους προέρχονταν από τη Σικελία,ο Hoover αρνήθηκε να δεχθεί το ότι τέτοιες ομάδες συνωμότησαν σε διάφορες περιοχές της χώρας ως μέρος μιας οργανωμένης εγκληματικής οργάνωσης.
Καθώς η New York Times ανέφερε η απροθυμία του Χούβερ να δεχθεί την ύπαρξη της μαφίας γεννήθηκε πιθανώς από το γεγονός ότι ο ίδιος είχε πληρωθεί ώστε να σωπάσει.
Το FBI και το δηλητηριασμένο αλκοόλ κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης
Αν και οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης που σχετίζονται με το περιβάλλον, τα τρόφιμα και την ύδρευση είναι συνήθως απορριπτέες ως «θεωρίες συνωμοσίας» από τα κυρίως ομιλούντα πρόσωπα, ένα τέτοιο γεγονός πηγαίνει ακριβώς πίσω, στο 1920, όταν το FBI δηλητηρίασε σκόπιμα με αλκοόλ, σε μια προσπάθεια να επιβάλει νόμους απαγόρευσης.Από έγγραφα της ListVerse, «Μόλις η απαγόρευση τέθηκε σε ισχύ, το FBI έκρινε σκόπιμο να την εφαρμόσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα, δεδομένου ότι ο νόμος είναι ο νόμος, και, με την προσθήκη δυνητικά θανατηφόρων ακαθαρσιών σε αυτό, προσπάθησε να διδάξει το κοινό ότι επρόκειτο να χάσουν με τον κ Booze. Αυτές οι ακαθαρσίες περιελάμβαναν μεθάνιο, φορμαλδεΰδη, αμμωνία,ακόμη και αρσενικό και κηροζίνη. »
«Αλλά η συνήθης μέθοδος του FBI, χωρίς να ενημερώνει τον λαό, φυσικά, ήταν να τα μετουσιώσει σε πόσιμο αλκοόλ, το οποίο ονομάζεται αιθανόλη, με την προσθήκη οινοπνεύματος, το οποίο αποτελείται από νερό και προπένιο.Το προπένιο αποστάζεται από φυσικό αέριο και πετρέλαιο? Το οινόπνευμα κάνει πολύ καλή δουλειά στον καθαρισμό πληγών και την πρόληψη της λοίμωξης, αλλά θα καταστρέψει τα έντερα, τα νεφρά, το ήπαρ και αν το πιεί κανείς. Το FBI πρόσθεσε, επίσης και ακετόνη, η οποία είναι διαλυτικό μπογιάς. »
-Το πείραμα σύφιλης Tuskegee
Το 1932, η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι επρόκειτο να πραγματοποιήσει δοκιμές σχετικά με τις επιπτώσεις της σύφιλης. 600 φτωχούς, αγράμματους μαύρους άνδρες από το Tuskegee, πλησίασε η Αλαμπάμα για να λάβουν μέρος στο πρόγραμμα. 399 από τους άντρες είχαν συνάψει σύφιλη πριν την απαρχή του πειράματος, ενώ 201 δεν είχαν προσβληθεί από την ασθένεια.
Οι άνδρες είπαν ότι λάμβαναν «δωρεάν υγειονομική περίθαλψη,» αλλά δεν ενημερώθηκαν ότι είχαν σύφιλη και αρνήθηκαν να λάβουν θεραπεία για τη νόσο, καθώς και τη λήψη επώδυνης και περιττής θεραπείας της σπονδυλικής στήλης.
Το πείραμα δεν είχε εκτεθεί μέχρι το 1972, πράγμα που σημαίνει ότι για 40 χρόνια κάθε συζήτηση για το τι συνέβη ήταν εύκολα κατηγρητέα ως μια θεωρία συνωμοσίας.
Οι Κλίντον και η «μεγάλη συνωμοσία»
Σε απάντηση των ΜΜΕ που γράφονταν για ισχυρισμούς συγκαλύψειων και τα σκάνδαλα που αφορούσαν τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, οι Κλίντον ξεκίνησαν μια επιχείρηση δημοσίων σχέσεων που είχε σχεδιαστεί για να αποτρέψει τα ΜΜΕ να συλλέγουν τέτοιου είδους “ιστορίες”.
Ο Χίλαρι Κλίντον εφηύρε τον υποτιμητικό όρο «η μεγάλη συνομωσία» με σκοπό να δυσφημίσει τέτοιες ιστορίες και να αποτρέψει την μετάφραση τους από τα λεγόμενα «νέα μέσα» στον εγκατεστημένο Τύπο.
Όπως το World Net Daily του Joseph Farah σημειώνει, «Είναι μια καταπληκτική ιστορία …Μπορεί να διαθέτουν όλοι έναν συνδετικό κρίκο στις ομάδες “tea-party” του 21ου αιώνα. O Κλίντον ξέφυγε από αυτό, γι “αυτό έπρεπε να συμβεί και πάλι – και ναι φυσικά συνέβη».
Η USS LIBERTY
Η USS Liberty,στο πλαίσιο μιας Ναυτικής τεχνικής έρευνας του πλοίου των ΗΠΑ, δέχθηκε επίθεση και βυθίστηκε από την ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία στις 8 Ιουνίου 1967 κατά τη διάρκεια του πολέμου των έξι ημερών, σκοτώνοντας 34 μέλη του πληρώματος.
Οι Ισραηλινοί ισχυρίστηκαν ότι η επίθεση ήταν ένα σφάλμα, επειδή το πλοίο είχε εσφαλμένα αναγνωριστεί ως ένα αιγυπτιακό πλοίο και η κυβέρνηση των ΗΠΑ αποδέχθηκε την εκδοχή των γεγονότων.
Ωστόσο, το 2007 αποχαρακτηρισμένα έγγραφα της κυβέρνησης, εκτός από τις αναμνήσεις του πρώην στρατιωτικού προσωπικού, εμφανίστηκαν για να δείξουν ότι οι υποκλάπτουσες επικοινωνίες αποδεικνύουν ότι οι Ισραηλινοί γνώριζαν ότι είχαν επιτεθεί σε ένα αμερικανικό πολεμικό σκάφος.»
Ο ισχυρισμός της Γερμανίας ότι η Lusitania μετέφερε πυρομαχικά
Σχεδόν δύο χιλιάδες ταξιδιώτες, συμπεριλαμβανομένων και εκατό Αμερικανών, σκοτώθηκαν στις 7 Μαΐου του 1915, όταν ένα γερμανικό υποβρύχιο τορπίλισε το RMS Lusitania, ένα πολυτελές Cunard Line βρετανικό υπερωκεάνιο της Cunard Line .
Πριν από το ναυάγιο, η γερμανική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον εξέδωσε προειδοποίηση. Εφημερίδες στις Ηνωμένες Πολιτείες αρνήθηκαν να εκτυπώσουν την προειδοποίηση ή να αναγνωρίσουν το γερμανικό ισχυρισμό ότι το πλοίο μετέφερε πυρομαχικά.
Η Κυβέρνηση Ουίλσον εξέδωσε μια σειρά διπλωματικών διαμαρτυριών μετά το ναυάγιο και εκμεταλλεύτηκε την τραγωδία δύο χρόνια αργότερα ως πρόσχημα για την Αμερική να ξεκινήσει τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Σχεδόν εκατό χρόνια αργότερα, το 2008, οι δύτες ανακάλυψαν ότι το Lusitania μετέφερε περισσότερα από τέσσερα εκατομμύρια πυρομαχικά τουφέκια.
Ο Gregg Bemis, ένας Αμερικανός επιχειρηματίας που κατέχει τα δικαιώματα για το ναυάγιο και χρηματοδοτεί την εξερεύνηση του, είπε στην Daily Mail : “»Υπήρχαν κυριολεκτικά τόνοι και τόνοι πραγμάτων αποθηκευμένων σε αμπάρες που αμφίβολα σημειώνονταν τυρί, βούτυρο και στρείδια.
- Η Lavon Affair
Το 1954, οι Ισραηλινοί ενεργοποιούν ένα τρομοκρατικό κύτταρο σε απάντηση προς τις Ηνωμένες Πολιτείες δημιουργώντας φιλίες με την αιγυπτιακή κυβέρνηση και τον Άραβα ηγέτη του, Γκαμάλ Αμπντέλ Νάσερ. Οι Ισραηλινοί ανησυχούν ότι ο Nasser θα εθνικοποιήσει τη Διώρυγα του Σουέζ και θα συνεχίσει τον αποκλεισμό της Αιγύπτου της ισραηλινής αποστολής μέσω του καναλιού.
Το σχέδιο, ωστόσο, περιείχε ένα μοιραίο λάθος. To κορυφαίο μυστικό κελί του Ισραήλ, η Μονάδα 131, είχε φιλτραριστεί από την αιγυπτιακή νοημοσύνη. Μετά τη σύλληψη και αάκριση ενός μέλους του <> , αποκαλύφθηκε η πλοκή και αυτό οδήγησε σε περισσότερες συλλήψεις.Οι Ισραηλινοί πράκτορες υποβλήθηκαν σε μια δημόσια δίκη αποκαλύπτοντας λεπτομέρειες του σχεδίου για την βόμβα στις βιβλιοθήκες της Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ, ενός βρετανικής ιδιοκτησίας θεάτρου , του Metro-Goldwyn Mayer, ένα τερματικό σταθμό των σιδηροδρόμων, το κεντρικό ταχυδρομείο, και άλλους στόχους. Για να εκτρέψει το φταίξιμο και τις κατηγορίες, η ισραηλινή κυβέρνηση προσπάθησε να θεμελιώσει τη δική του υπουργό Άμυνας, την Pinhas Lavon, αλλά η αληθινή φύση της πλοκής ήταν τελικά στη δημοσιότητα.
Γεωμηχανική
Για χρόνια, τα εγκατεστημένα ΜΜΕ αρνιόνταν ότι λάμβαναν χώρα γεωμηχανικα έργα, παρά τους ισχυρισμούς πολλών ερευνητών που συνδέουν το φαινόμενο των «chemtrails» με προγράμματα χειραγώγησης της ατμόσφαιρας.Η ιδέα ότι οι κυβερνήσεις ξοδεύουν εκατομμύρια σε τεχνητά μηχανική του κλίματος δεν μπορεί πλέον να απορριφθεί ως μια θεωρία συνωμοσίας.
Το πρόγραμμα της ατμοσφαιρικής Μέτρησης Ακτινοβολίας (ARM) δημιουργήθηκε το 1989 με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ (DOE) και χρηματοδοτείται από το Γραφείο DOE της Επιστήμης και το οποίο διαχειρίζεται το Γραφείο Βιολογικής και Περιβαλλοντικής Έρευνας.
Ένα από τα προγράμματα της ARM, με τίτλο Έμμεση και ημι-Άμεση εκστρατεία αερολυμάτων (ISDAC), αποσκοπεί στη μέτρηση «προσομοιώσεων των σύννεφων» και «ανακτήσεων αεροζόλ».
Ένα άλλο πρόγραμμα στο πλαίσιο του Τμήματος της Ατμοσφαιρικής Επιστήμης του Προγράμματος Ενέργειας κατευθύνεται προς «την ανάπτυξη ολοκληρωμένης κατανόησης των ατμοσφαιρικών διεργασιών που ελέγχουν τη μεταφορά, τη μετατροπή, και τη μοίρα των σχετιζόμενων ενεργειακά χημικών ιχνών και των αιωρούμενων σωματιδίων.»
Η ιστοσελίδα DOE αναφέρει ότι, «Η τρέχουσα εστίαση του προγράμματος είναι στην ακτινοβολία που αναγκάζει το αεροζόλ να παράξει το κλίμα: Ο σχηματισμός του αεροζόλ,η εξέλιξη και οι διότητες των αερολυμάτων που επηρεάζουν τις άμεσες και έμμεσες επιδράσεις στο κλίμα και την κλιματική αλλαγή»

Μετάφραση-Απόδοση Ειρήνη Καμπίτση